Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Premierea studenților FMT

 

# Prima ediție

 

Pentru ca rezultatele bune obÈ›inute pe parcursul studiilor universitare să nu rămână o filă uitată într-un dosar peste timpuri È™efii de promoÈ›ie ai programelor de studii din Facultatea de Mecanică È™i Tehnologie vor beneficia anul acesta de o acÈ›iune desfășurată cu participanÈ›i din partea mediului socio-economic. La prima ediÈ›ie a acestui eveniment se vor prezenta detalii specifice cursurilor de conducere defensivă a automobilelor de către pilotul de raliu Vali PorciÈ™teanu (Conducere Defensivă - VALI PORCISTEANU RACING).

 

România se menÈ›ine pe primul loc în clasamentul privind victimele accidentelor rutiere (conf. hotnews.ro). Astfel, în anul 2021 media raportată de România este de 93 de decese la un milion de locuitori, faţă de 85 la un milion de locuitori în anul 2020, ÅŸi foarte aproape de media de dinaintea pandemiei, respectiv 96 la un milion de locuitori. Conducerea defensivă cunoscută sub denumirea de defensive driving în limba engleză este o formă de educaÈ›ie pentru conducătorii de autovehicule È™i se bazează pe însuÈ™irea de aptitudini care depășesc cunoaÈ™terea regulilor de circulaÈ›ie. Scopul conducerii defensive este acela de a diminua riscurile la care se expun participanÈ›ii la circulaÈ›ia rutieră, prin recunoaÈ™terea È™i anticiparea situaÈ›iilor periculoase. Astfel, din dorinÈ›a de a contribui la reducerea numărului de accidente rutiere È™i deci, cu scopul creÈ™terii siguranÈ›ei È™i conÈ™tientizării fenomenului circulaÈ›iei rutiere, Facultatea de Mecanică È™i Tehnologie din Universitatea din PiteÈ™ti organizează pentru studenÈ›ii săi cursuri de conducere de tipul defensive driving. Cursurile se vor derula sub forma de secÈ›iuni teoretice cu subiecte, ca de exemplu: pregătirea autoturismului în vederea deplasării, sistemele de siguranță, poziÈ›ia corectă la volan, câmpul vizual, etc., venind cu completări clare a cunoÈ™tinÈ›elor obÈ›inute în È™colile de conducători auto, dar È™i prin aplicaÈ›ii practice care urmăresc punerea cursanÈ›ilor în situaÈ›ii de circulaÈ›ie rutieră limită È™i ieÈ™irea din acestea prin manevre specifice de conducere a autovehiculelor.

 

 

Unde? Corp A, sala E016, str. Doaga, nr. 11

Când? 06 iulie 2022

Persoana de contact: Prof. univ. dr. ing. Adrian CLENCI, adrian.clenci@upit.ro

 

Actualizat: 04 iulie 2022

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.