Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Premierea studenților FMT

 

# Prima ediție

 

Pentru ca rezultatele bune obținute pe parcursul studiilor universitare să nu rămână o filă uitată într-un dosar peste timpuri șefii de promoție ai programelor de studii din Facultatea de Mecanică și Tehnologie vor beneficia anul acesta de o acțiune desfășurată cu participanți din partea mediului socio-economic. La prima ediție a acestui eveniment se vor prezenta detalii specifice cursurilor de conducere defensivă a automobilelor de către pilotul de raliu Vali Porcișteanu (Conducere Defensivă - VALI PORCISTEANU RACING).

 

România se menține pe primul loc în clasamentul privind victimele accidentelor rutiere (conf. hotnews.ro). Astfel, în anul 2021 media raportată de România este de 93 de decese la un milion de locuitori, faţă de 85 la un milion de locuitori în anul 2020, şi foarte aproape de media de dinaintea pandemiei, respectiv 96 la un milion de locuitori. Conducerea defensivă cunoscută sub denumirea de defensive driving în limba engleză este o formă de educație pentru conducătorii de autovehicule și se bazează pe însușirea de aptitudini care depășesc cunoașterea regulilor de circulație. Scopul conducerii defensive este acela de a diminua riscurile la care se expun participanții la circulația rutieră, prin recunoașterea și anticiparea situațiilor periculoase. Astfel, din dorința de a contribui la reducerea numărului de accidente rutiere și deci, cu scopul creșterii siguranței și conștientizării fenomenului circulației rutiere, Facultatea de Mecanică și Tehnologie din Universitatea din Pitești organizează pentru studenții săi cursuri de conducere de tipul defensive driving. Cursurile se vor derula sub forma de secțiuni teoretice cu subiecte, ca de exemplu: pregătirea autoturismului în vederea deplasării, sistemele de siguranță, poziția corectă la volan, câmpul vizual, etc., venind cu completări clare a cunoștințelor obținute în școlile de conducători auto, dar și prin aplicații practice care urmăresc punerea cursanților în situații de circulație rutieră limită și ieșirea din acestea prin manevre specifice de conducere a autovehiculelor.

 

 

Unde? Corp A, sala E016, str. Doaga, nr. 11

Când? 06 iulie 2022

Persoana de contact: Prof. univ. dr. ing. habil. Adrian Constantin CLENCI, adrian.clenci@upit.ro

 

Actualizat: 11 aprilie 2024

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.