Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

Scurtă prezentare a programului de studii AR

 

Autovehicule Rutiere, cunoscut sub sigla AR, este un program de studii universitare care conferă absolvenţilor săi, diploma de ingineri în domeniul Ingineria autovehiculelor, specializarea Autovehicule Rutiere. Această specializare s-a înfiinţat în anul 1977, Piteştiul devenind, în acest fel, al treilea centru universitar naţional – după Braşov şi Bucureşti – în domeniul ingineriei de autovehicule rutiere.

Prin pregătirea pe care o primeşte în timpul studiilor universitare, inginerul de automobile, cum este numit în limbajul curent, acoperă un câmp larg de activităţi, începând cu cele de concepţie a automobilelor şi a ansamblurilor lor, continuând cu pregătirea fabricaţiei automobilelor, încercarea lor, dar şi cu activităţi de proiectare şi realizare a aparaturii de reparare, diagnosticare, a exploatării lor, a organizării activităţilor de transport, de trafic rutier, de protejare a mediului etc.

În acest fel, inginerul de automobile îşi găseşte locul atât într-un institut de cercetare sau într-o mare societate producătoare de automobile, cât şi într-una de reparare şi întreţinere, într-un autoservice, în unităţi de transport și control rutier, în poliţia rutieră, etc.

 

Situaţia promovării la examenul de finalizare a studiilor AR

Promotia

Nr. absolventi

Inscrisi la examenul de licenta

Promovati

la ex. de licenta

Rata de

promovare [%]

2008-2012

95

95

88

92,6

2009-2013

72

77

76

98,7

2010-2014

58

62

58

93,5

2011-2015

65

66

66

100,0

2012-2016

69

71

64

90,1

2013-2017

67

65

62

95,4

Total

426

436

414

94,95

 

Situaţia angajării absolvenţilor cu examen de diplomă

Nr.

crt.

Promoţia

Total absolvenţi

Total absolvenţi

promovați cu licență

Angajaţi la nivelul calificării universitare

Angajaţi pe posturi corespunzatoare specializarii

Absolvenți angajați

% (din total absolventi)

Absolvenți angajați pe post

% (din total angajaţi)

1

2017

67

62

-

-

44

100

 
Situaţia absolvenţilor cu examen de diplomă care au urmat/urmează studii de master

Nr.

crt.

Promoţia

Total absolvenţi

Total absolvenţi

promovați cu licență

Absolvenţi înmatriculați la  studii de masterat

Total masteranzi

%

1

2017

67

62

56

90.32%

 
Pliant

Planuri de învățământ

Fise de disciplina

Ghid de elaborare proiect de diploma

Ghidul studentului

 

Scurtă prezentare a programului de studii ITT

 

Ingineria Transporturilor şi a Traficului, pe scurt ITT, este o noutate în oferta educațională din învăţământul superior românesc. Acest program de studii are misiunea formării de specialişti în domeniul transportului rutier care să posede cunoștințe de bază în problematica mijloacelor de transport şi a celor conexe, privind informatica si proiectarea asistata de calculator, specifica activității de transport, ingineria mediului (ecologie), sistematizarea reţelelor de transport, management şi marketing în transport.

Datorită  existenţei unui număr însemnat de agenţi economici care au drept obiect de activitate, realizarea unor mari volume de transport, pe baza unei  logistici exterioare  (moduri diferite de transport) şi a unei logistici interioare (aprovizionare, depozitare, etc.), mediul economic în care îşi vor desfăşura activitatea inginerii de transport rutier este favorabil acestei specializări. Volumul mare al cifrei de afaceri realizată de către agenţii economici din domeniul transportului rutier determină puternice interconexiuni la nivelul economiei naţionale şi internaţionale.

Pliant

Planuri de învățământ

Fise de disciplina

Ghid de elaborare proiect de diploma

Ghidul studentului

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.