Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Scurtă prezentare a programului de studii AR

 

Autovehicule Rutiere, cunoscut sub acronimul AR, este un program de studii universitare care conferă absolvenţilor săi, diploma de ingineri în domeniul Ingineria autovehiculelor, specializarea Autovehicule Rutiere. Această specializare s-a înfiinţat în anul 1977, Piteştiul devenind, în acest fel, al treilea centru universitar naţional – după Braşov şi Bucureşti – în domeniul ingineriei de autovehicule rutiere.

 

Prin pregătirea pe care o primeşte în timpul studiilor universitare, inginerul de automobile, cum este numit în limbajul curent, acoperă un câmp larg de activităţi, începând cu cele de concepţie a automobilelor şi a ansamblurilor lor, continuând cu pregătirea fabricaţiei automobilelor, încercarea lor, dar şi cu activităţi de proiectare şi realizare a aparaturii de reparare, diagnosticare, a exploatării lor, a organizării activităţilor de transport, de trafic rutier, de protejare a mediului etc.

 

În acest fel, inginerul de automobile îşi găseşte locul atât într-un institut de cercetare sau într-o mare societate producătoare de automobile, cât şi într-una de reparare şi întreţinere, într-un autoservice, în unităţi de transport și control rutier, în poliţia rutieră, etc.

 

 

Pliant

Planuri de învățământ 

AR1  /  AR2  /  AR3  /  AR4

Fise de disciplina Ghid de elaborare proiect de diploma Ghidul studentului

 

 

 

Scurtă prezentare a programului de studii ITT

 

Ingineria Transporturilor şi a Traficului, pe scurt ITT, este o noutate în oferta educațională din învăţământul superior românesc. Acest program de studii are misiunea formării de specialişti în domeniul transportului rutier care să posede cunoștințe de bază în problematica mijloacelor de transport şi a celor conexe, privind informatica si proiectarea asistata de calculator, specifica activității de transport, ingineria mediului (ecologie), sistematizarea reţelelor de transport, management şi marketing în transport.

 

Datorită  existenţei unui număr însemnat de agenţi economici care au drept obiect de activitate, realizarea unor mari volume de transport, pe baza unei  logistici exterioare  (moduri diferite de transport) şi a unei logistici interioare (aprovizionare, depozitare, etc.), mediul economic în care îşi vor desfăşura activitatea inginerii de transport rutier este favorabil acestei specializări. Volumul mare al cifrei de afaceri realizată de către agenţii economici din domeniul transportului rutier determină puternice interconexiuni la nivelul economiei naţionale şi internaţionale.

 

 

Pliant

Planuri de învățământ

ITT1  /  ITT2  /  ITT3  /  ITT4

Fise de disciplina Ghid de elaborare proiect de diploma Ghidul studentului

 

Actualizat: 26 august 2023

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.