Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

UpiTrad Concurs de traducere

Talon de participare UpiTrad   2018

__________________________________________________

Concurs de traducere literară și de specialitate

Vineri, 16 martie 2018, ora 09.00, în Sala B002 din corpul B al Universității Pitești (Strada Gheorghe Doja, nr. 41/Aleea Școlii Normale), s-a desfășurat Concursul de traducere literară și de specialitate (limbaj economic, tehnic și juridic – Limba Engleză, Limba Franceză), organizat de Departamentul Limbi Străine Aplicate din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești.

Studenții participă cu bucurie la astfel de evenimente. Pentru ei este o experiență utilă, prezența la cât mai multe competiții de acest gen fiind foarte importantă”, a declarat conf.univ.dr.Raluca Nițu, coordonatorul concursului în cadrul Universității din Pitești.

Câștigătorii concursului vor participa, în perioada 9-10 mai, la manifestarea intitulată „Ateliere Studențești de Traducere (Franceză, Engleză)”, organizată de Universitatea din Craiova (inițiatorul proiectului), Facultatea de Litere, Centrul de Cercetare Studitrans, în parteneriat cu L’Agence Universitaire de la Francophonie și The Romanian Society for English and American Studies (RSEAS) - The European Society for the Study of English (ESSE).

VIDEO - Concurs de traducere literară și de specialitate

 

      

__________________________________________

PREZENTAREA UNIVERSITATII DIN PITESTI LA MIOVENI

VIDEO - PREZENTAREA UPIT IN FATA ELEVILOR DIN MIOVENI

        

____________________________________________________________________

DIALOGURI EUROPENE  -  Ministrul-Delegat pentru Afaceri Europene la Universitatea din Pitești

Ministrul-Delegat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului de Externe, Victor Negrescu, s-a aflat marți, 6 martie 2018, la Universitatea din Pitești, unde a susținut o Conferință interactivă intitulată “Președinția României la Consiliul Uniunii Europene: așteptări, provocări, responsabilități”. 

Conferința - la care au participat studenți, profesori universitari, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrației publice locale – a fost deschisă de Rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan. Discuțiile au vizat provocările și oportunitățile României în contextul exercitării pentru prima oară a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primele șase luni ale anului 2019.

VIDEO - DIALOGURI EUROPENE