Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

ConferinÈ›a  InternaÈ›ională Anuală: „ EDUCAÈšIE FIZICÄ‚, SPORT ȘI SÄ‚NÄ‚TATE’’

Vineri, 24 nov.2017, ora 10, Hotel Ramada

În perioada 23 – 24 nov. 2017, Departamentul de EducaÈ›ie Fizică È™i Sport È™i Centru de Cercetare pentru Performanță umană din cadrul Universității din PiteÈ™ti organizează a X-a ediÈ›ie a ConferinÈ›ei  InternaÈ›ionale Anuale: „ EDUCAÈšIE FIZICÄ‚, SPORT ȘI SÄ‚NÄ‚TATE’’. În cadrul conferinÈ›ei vor fi abordate teme specifice de cercetare în È™tiinÈ›a sportului È™i tendinÈ›ele în sportul de performanță, educaÈ›ie fizică, sănătate È™i mediul social. Vor participa la acest eveniment academic de rezonanță internaÈ›ională profesori È™i cercetători din Italia, Turcia, Albania, Rusia, Palestina, Serbia, Grecia, CroaÈ›ia, Ucraina.

Deschiderea oficială a lucrărilor Conferinței va fi vineri, 24 nov.2017, ora 10, Hotel Ramada.

__________________________________________________________________________

Seară studenÅ£ească franco-românească

Miercuri, 22 noiembrie 2017, studenÅ£ii ÅŸi profesorii din universitate sunt invitaÅ£i să participe la o seară de divertisment în localul Academica, începând cu orele 18.00. Adeline ÅŸi Alberic, studenÅ£i francezi de la specializarea Kinetoterapie ÅŸi voluntari în cadrul CRU al UPIT, vor anima această întâlnire, invitându-i pe cei prezenÅ£i la un schimb lingvistic ÅŸi cultural franco-românesc, într-o atmosferă studenÅ£ească degajată, pe fond muzical ÅŸi discuÅ£ii libere. Această Soirée de novembre deschide astfel seria unor întâlniri periodice ale studenÅ£ilor ÅŸi cadrelor didactice, al căror scop este cultivarea relaÅ£iilor interpersonale în comunitatea UPIT ÅŸi promovarea pe această cale a plurilingvismului ÅŸi multiculturalităţii.

 

 

 

 

_____________________________________________________________________

 Vernisajul expoziÈ›iei de artă - Rectoratul UniversitâÈ›ii PiteÈ™ti,  Miercuri, 8 noiembrie 2017, ora 18.00 

  AÈ™teptăm cu drag să ne fiÈ›i alături la acest eveniment plin de culoare!

_______________________________________________________________________

Universitatea din PiteÅŸti, prin Facultatea de ÅžtiinÅ£e, EducaÅ£ie Fizică ÅŸi Informatică, Departamentul ÅžtiinÅ£e ale Naturii, în colaborare cu Institutul de Biologie al Academiei Române BucureÅŸti ÅŸi AsociaÅ£ia Română de Pteridologie, organizează workshop-ul cu tema „Baza de date a pajiÅŸtilor din România (Romanian Grassland Database-RGD): trecut, prezent ÅŸi perspective”, care va avea loc joi, 26 octombrie 2017, la Facultatea de ÅžtiinÅ£e, EducaÅ£ie Fizică ÅŸi Informatică, începând cu ora 1000, în sala S 109. Invitat la acest eveniment este Dr. Kiril Vassilev, de la Institutul de Cercetări a Biodiversităţii Ecosistemelor, Sofia, Bulgaria.

În prima parte a workshop-ului, Dr. Kiril Vassilev va susÅ£ine prezentarea cu tema „Baza de date a pajiÅŸtilor din România (Romanian Grassland Database-RGD): trecut, prezent ÅŸi perspective”.

Cea de a doua parte va avea un caracter practic-aplicativ ÅŸi vor fi discutate aspecte privind:

  1.  organizarea din punct de vedere tehnic a bazelor de date mari ÅŸi de înaltă calitate în TURBOVEG, compatibile cu reÅ£elele internaÅ£ionale;
  2. realizarea celui mai bun flux de lucru al digitalizării şi georeferenţierii;
  3. beneficiile realizării unei astfel de baze de date şi cum poate fi folosită pentru studiul florei, vegetaţiei şi habitatelor la scară naţională şi regională.

Acest workshop face parte dintr-un program internaÅ£ional, avându-l ca promotor pe Dr. Kiril Vassilev al cărui scop este dezvoltarea bazei de date a pajiÅŸtilor din România. Romanian Grassland Database (RGD) este o bază de date colaborativă a European Vegetation Archive (EVA) care cuprinde ploturi de vegetaÅ£ie din toată Europa.

În cadrul acestui program vor fi desfăşurate workshop-uri similare la Universitatea BabeÅŸ-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din IaÅŸi ÅŸi Institutul de Biologie al Academiei Române BucureÅŸti.

_______________________________________________________________________

Stimată Doamnă Director / Stimate Domnule Director

Stimată Doamnă Dirigintă / Stimate Domnule Diriginte

            Cadrele didactice universitare ÅŸi studenÅ£ii programelor de studii Biologie ÅŸi Ecologie ÅŸi protecÅ£ia mediului din Universitatea din PiteÅŸti au plăcerea de a vă invita să participaÅ£i la activităţile organizate pentru elevi ÅŸi profesori, în cadrul programului naÅ£ional „Åžcoala altfel”. Activităţile derulate vor putea contribui la dezvoltarea personală, vizând competenÅ£ele asociate domeniilor Biologie ÅŸi Ecologie ÅŸi protecÅ£ia mediului, precum ÅŸi oportunităţile de alegere ÅŸi dezvoltare a carierei, de accesare a burselor internaÅ£ionale în calitate de studenÅ£i ai Facultăţii de ÅžtiinÅ£e, EducaÅ£ie fizică ÅŸi Informatică.

            Vă rugăm să ne transmiteÅ£i acordul profesorilor ÅŸi al elevilor de a participa la activităţile ce se vor desfăsura în cadrul Departamentului de ÅžtiinÅ£e ale naturii, prin înscrierea electronică la adresa de e-mail b_science_upit@yahoo.com, specificând numărului de participanÅ£i, activitatea vizată (corespunzător tabelului de mai jos), precum ÅŸi data participării.

Denumirea activităţii

Gimnaziu

/Liceu

Perioada de organizare

Alegerea ÅŸi dezvoltarea timpurie a carierei (prelegere)

liceu

octombrie - iulie

Accesarea burselor pentru studiu ÅŸi stagii de practică internaÅ£ionale în calitate de studenÅ£i ai Facultăţii de ÅžtiinÅ£e (prelegere)

liceu

octombrie - iulie

AplicaÅ£ii practice în domeniul anatomiei ÅŸi fiziologiei omului (prelegere/laborator)

liceu

octombrie - iulie

AplicaÅ£ii practice în domeniul fiziologiei, ecofiziologiei ÅŸi ecotoxicologiei. Experimente cu animale poikiloterme (laborator)

liceu

aprilie - mai

Biodiversitatea lumii microscopice. Studierea in vitro a unor culturi de microorganisme şi a unor preparate microscopice (prelegeri şi lucrări de laborator)

liceu

martie - aprilie

Lumea insectelor – „Musafiri nepoftiÅ£i” în Municipiul PiteÅŸti (prelegere/laborator)

gimnaziu

octombrie - iulie

Efectele încălzirii globale: „Specii de insecte invazive în arealul Municipiului PiteÅŸti” (prelegere/laborator)

liceu

octombrie - iulie

Plantele medicinale din judeţul Argeş (prelegere/laborator)

gimnaziu

octombrie - iulie

Plantele medicinale din judeţul Argeş (teren)

gimnaziu

mai - iunie

Fitoterapia – o alternativă pentru viitor (prelegere/laborator)

liceu

octombrie - iulie

Fitoterapia – o alternativă pentru viitor (teren)

liceu

mai - iunie

Analiza hidrobiologică a râului Vâlsan (teren)

liceu

martie

Plantele invazive – un pericol pentru biodiversitatea autohtonă (prelegere)

liceu

martie

Misterioasa lume a plantelor carnivore (prelegere)

gimnaziu/liceu

aprilie

Să descifrăm tainele plantelor cu ajutorul microscopului (laborator)

gimnaziu/liceu

noiembrie

Plante cu potenţial toxic din judeţul Argeş (teren)

liceu

mai – iunie

Rolul ariilor naturale protejate în conservarea biodiversităţii (prezentare)

liceu

aprilie

Habitatele naturale din situl Natura 2000 ROSCI0102 Leaota (teren)

liceu

mai – iunie

Diviziunea celulară normală şi anormală (prelegere / laborator)

liceu

octombrie - iulie

Efecte ale factorilor mutageni asupra cromozomilor (prelegere / laborator)

liceu

octombrie - iulie

Fotosinteza şi respiraţia plantelor (laborator)

gimnaziu/liceu

octombrie - iulie

Arta de a privi şi fotografia păsările (birdwaching) (teren)

gimnaziu/liceu

martie - iulie

Ecoturismul în ariile protejate-participare activă în conservarea biodiversităţii (teren)

liceu

martie - iulie

Vizită ghidată a laboratoarelor şi a muzeului de specialitate

gimnaziu/liceu

octombrie - iulie

Persoana de contact: Popescu Monica, conferenÅ£iar universitar doctor în cadrul Departamentului de ÅžtiinÅ£e ale naturii.

Telefon: 0740059721, e-mail b_science_upit@yahoo.com .

            Cu deosebită consideraÅ£ie,               

 Director Departamentul de ÅžtiinÅ£e ale naturii,

Conf. univ. dr. Liliana Cristina Soare

________________________________________________________________________

Workshopul internaÈ›ional EDEN IX, organizat de către profesorii universitari Gheorghe Săvoiu È™i Ion Iorga Simăn, în data de 14 octombrie 2017, devenit tradiÈ›ional, după aproape un deceniu de existență la Universitatea din PiteÈ™ti, se va desfășura în clădirea Rectoratului, în sala Senatului, de la parter, beneficiind în acest an de sponsorizare din partea firmei SC Ronera Rubber SA. Programul workshopului EDEN IX cuprinde lucrări dedicate stresului È™i vocii umane în bioeconomie È™i bioeconofizică, monitorizării nivelului de stres prin softuri axate pe vibraÈ›iile din vocea umană, comunicări ce relevă rolul trans-, inter-, cros- È™i multidisciplinarității. Keyspeakerii acestui EDEN sunt o excelentă echipă de cercetători de la Universitatea din Tokio, Shinichi Tokuno, Shunji Mitsuyoshi, Shuji Shinohara, Nakamura Mitsuteru È™i Masakazu Higuchi. Prezentărilor acestora, care au generat È™i subiectul inedit al acestei a noua ediÈ›ii a EDEN –ului, li se vor adauga lucrările unor tineri cercetători din Serbia, Ivan Stevovic È™i India, Amit Kundu, dar È™i din partea gazdelor, Denis Negrea, Marian Èšaicu È™i Constantin Manea, alături de discursul patronului spiritual al econofizicii româneÈ™ti, domnului profesor Radu ChiÈ™leag. Dorindu-le tuturor un dialog È™tiinÈ›ific exigent È™i o comunicare cu un impact major în colaborare pe termen lung, aÈ™teptăm cu drag prietenii EDEN-ului È™i pe toÈ›i cei interesaÈ›i, în dimineaÈ›a zilei de sâmbătă, 14 octombrie ora 9,30 la Rectoratul UPIT.

INTERNATIONAL WORKSHOP PROGRAMME - EDEN  IX

The 14th of October, 2017

________________________________________________________________________

PROGRAM

Deschiderea anului universitar 2017-2018

Cladirea centrală - Rectorat

11: 00    Primirea invitaÈ›ilor

11: 10    Deschiderea festivității

11: 15    Cuvânt de bun venit       Rector – conf.univ.dr. Dumitru CHIRLEȘAN

   PreÈ™edinte Senat – prof.univ.dr. Mihaela DIACONU

11: 20    Mesaje  adresate comunității academice din partea invitaÈ›ilor oficiali

12: 20    Predarea Cheii succesului între promoÈ›iile  academice

12: 30    Coffee Break - Corp Academica

______________________________________________________________________

SESIUNEA CERCURILOR ÅžTIINÅ¢IFICE STUDENÅ¢EÅžTI ÎN DOMENIILE INGINERIE ELECTRICÄ‚, ELECTRONICÄ‚, CONTROL ÅžI CALCULATOARE

-faza națională-

________________________________________________________________________

Festivalul Coral International ''Emanoil Popescu''

AFIS FESTIVAL EP Pitesti

PROGRAM FESTIVAL EP Pitesti

______________________________________________________________________________

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.