Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

BUN VENIT PE PAGINA NOASTRĂ!

Colegiul Terțiar Nonuniversitar este structură a Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, cu nivel de calificare 5, conform Cadrului Naţional al Calificărilor (CNC).

Colegiul Terțiar Nonuniversitar se autorizează în anul 2018, prin Ordinul MEN nr. 3689/ 14.05.2018 pentru 6 domenii, 13 calificări profesionale, iar în anul 2019 se autorizează încă 1 domeniu cu 2 calificări profesionale prin Ordinul MEN nr. 4382 din 03.07.2019

Calificările din cadrul Colegiului Terțiar Nonuniversitar se adresează tinerilor absolvenți de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat. Se are în vedere deschiderea universității prin programele terțiare pe piața muncii și se oferă o șansă de specializare pe programele de studii pe care le oferim în concordanță cu domeniile solicitate din partea partenerilor din mediul socio-economic regional.

Oferta educațională a Colegiului cuprinde clase din domeniile/ calificările acreditate prin Ordinul nr. 5964/30.08.2023:

  • Sănătate și asistență pedagogică – Asistent medical generalist (3 clase),
  • Informatică – Analist Programator (2 clase),

Se află în proces de autorizare provizorie, conform cererii de evaluare la ARACIP (câte o clasă) pentru domeniile/calificările:

  • Mecanică – Tehnician tehnolog mecanic; Tehnician operator mașini cu comandă numerică
  • Electronică automatizări – Tehnician electronist telecomunicații; Tehnician electronist echipamente de automatizare
  • Energetică – Tehnician electroenergetician; Tehnician termoenergetician; Tehnician hidroenergtician
  • Agricultură – Tehnician protecția plantelor
  • Sănătate și asistență pedagogică – Asistent pentru ocrotirea persoanelor vârstnice; Asistent medical de nutriție și dietetică

Activitățile didactice și practice se desfășoară în mediu academic, în laboratoare moderne, cu cadre didactice de specialitate cu o înaltă pregătire.

Practica de specialitate se realizează în parteneriat cu mediul socio economic.

Programa școlară este adaptată nivelului de studii astfel încât elevul să parcurgă cu ușurință și să asimilize cunoștiințele din întreaga programă.

Studiile sunt finalizate cu certificate de calificare permițându-le absolvenților inserția pe piața muncii imediat, în funcție de cerințele și solicitările acestora.

În perspectivă se urmărește echivalarea studiilor terțiare în învățământul superior în funcție de punctele de credite obținute.

Documentele semnate din Sistemul de Management al Calității sunt încărcate pe platforma SIIMADC (www.upit.ro) și pot fi solicitate de la directorul Colegiului.

 

Ofertă educațională 2024

 

Evenimente CTN

Contact COLEGTER-UPIT

Evenimente științifice, culturale și sociale

O.M. nr. 5964 din data de 30.08.2024 privind acreditarea Colegiului Terțiar Nonuniversitar

Link spre orarul de la Colegiul Terțiar Nonuniversitar http://orar.upit.ro/index.aspx

INFORMAȚII UTILE 

     https://www.facebook.com/Colegter

 

 

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.