Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Primul semicentenar al Facultății de Mecanică și Tehnologie

 

MCMLXIX – MMXIX | 1969-2019

SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ | CELEBRATING TOGETHER

 

 

 

 

Poze eveniment festiv

 

Scurt istoric:

În Pitești, învățământul superior tehnic a debutat în 1969 când s-a înființat Institutul de Subingineri Pitești (ISP), fără personalitate juridică, subordonat Institutului Politehnic din București (IPB). La acel moment, existau două specializări: „Automobile” și „Tehnologia prelucrării metalelor”.

Alte două momente importante merită amintite aici: prin Ordinul Ministrului Învățământului nr. 7751/4 mai 1990, se aprobă înființarea Institutului de Învățământ Superior din Pitești, cu personalitate juridică, care era compus din două facultăți: Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe; un an mai târziu, prin Ordinul Ministrului Învățământului nr. 4894/23 martie 1991, Institutul de Învățământ Superior din Pitești se transformă în Universitatea din Pitești.

În 1998, apare Facultatea de Mecanică și Tehnologie care există și astăzi cu aceeași denumire. Activitatea de cercetare științifică a comunității academice a Facultății de Mecanică și Tehnologie a fost certificată la nivel național în 2001 când Consiliul Național al Cercetării Științifice în Învățământul Superior (CNCSIS) a autorizat Centrul de cercetare „Ingineria Automobilului”

În prezent, învățământul superior tehnic în cadrul Facultății de Mecanică și Tehnologie se desfășoare pe toate cele 3 niveluri academice : licență, master, doctorat.

Așadar, la cinci decenii distanță de momentul înființării învățământului superior tehnic în Pitești, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie este integrată în reţeaua facultăţilor tehnice de stat din România, participând la asigurarea continuităţii şi dezvoltării învăţământului superior tehnic românesc.

Prestigiul de care se bucură Facultatea de Mecanică şi Tehnologie a Universității din Pitești este rezultatul activităţii didactice şi de cercetare ştiinţifică a unor cadre didactice competente, care, împreună cu absolvenţii, au reuşit să facă cunoscută existenţa în Piteşti a unei facultăţi de profil tehnic. Misiunea primordială a facultăţii este să ofere educaţie de înaltă calitate, în scopul dezvoltării capacităţii intelectuale, a caracterului moral şi a cunoştinţelor de specialitate ale studenţilor, ca premise esenţiale ale formării de elite profesionale. În egală măsură, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie îşi asumă şi misiunea dezvoltării cercetării ştiinţifice de înalt nivel, în scopul răspândirii veritabilei culturi inginereşti, ca premisă a progresului economic şi social.

Cu această ocazie, în perioada martie - iunie 2019, Facultatea de Mecanică și Tehnologie organizează o serie de evenimente dedicate acestui jubileu.

 

Monografia FMT

Evenimente FMT

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.