Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

 

INVITAȚIE 

Serbarea Pomului de Crăciun la Universitatea din Pitești 

Miercuri, 19 decembrie 2018, începând cu ora 17.00, Moș Crăciun îi așteaptă pe toți copiii angajaților Universității din Pitești să participe la Serbarea Pomului de Crăciun.

Mult-așteptatul eveniment va avea loc în Corpul Central din Strada Târgul din Vale.

Crăciun Fericit!

__________________________________

INVITAȚIE

Concert de Crăciun la Universitatea din Pitești 

Catedra de Muzică a Departamentului Limbă, Literatură, Istorie și Arte al Universității din Pitești vă invită marți, 18 decembrie 2018, la ora 18.00, la Concertul de Crăciun ce va avea loc la Centrul de Calcul, Sala CC1.

Concertul va fi susținut de Corul Catedrei de Muzică a UPIT, condus de prof.Gheorghiță STROE, dar care va interpreta piesele din program sub bagheta dirijorilor studenți. Vor participa, totodată, Profesorii Răzvan Dragnea (pian) și Camelia Clavac (canto classic) și studenții Cosmin CICU, Marian ARDELEAN, Ștefania RĂDULESCU, Vera PĂDUREAN, Maria ENESCU, Leonard și Ema CIOBANU.

Intrarea este liberă!

_________________________

 

Oportunităţi de cooperare economică, socială și culturală   

între România și Vietnam - analizate la Universitatea din Pitești

 

Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Ambasada Republicii Vietnam la București organizează o acţiune comună, în scopul promovării dezvoltării relaţiilor economice şi culturale dintre Vietnam şi România. 

 

Seminarul Vietnam-Romania, cooperation, development and investment opportunities va avea loc în data de 17 decembrie, cu începere de la ora 16.00, în Sala de Festivități a Universității din Pitești, Rectorat (Corp Central).

 

Printre participanţi se vor număra reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Vietnam, reprezentanţi ai mediului de afaceri argeşean și ai autorităţilor locale.

 

___________________________________________

 

 

 

INVITAȚIE

 

 

Sesiune de instruire cu tema 

Acces electronic la literatura științifică pentru susținerea și promovarea sistemului de cercetare și educație din România

 

 

Biblioteca Universității din Pitești (Corp I, etaj II) găzduiește luni, 10 decembrie 2018începând cu ora 12.00, Sesiunea de instruire cu tema Acces electronic la literatura științifică pentru susținerea și promovarea sistemului de cercetare și educație din România, care va fi susținută de SC E-NFORMATION SRL, reprezentant in România al editurilor ştiinţifice ce produc baze de date pentru realizarea temelor de cercetare-dezvoltare.

 

 

Beneficiar al accesului la literatura științifică de cercetare este Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România - Anelis Plus.

 

 

Universitatea din Pitești a cofinanțat și beneficiază de acces online, în 2018, la următoarele baze de date utilizate în literatura științifică de cercetare:

 

 

 • Springerlink Journals
 • Clarivate Analytics: Web of Science, Journals Citation Reports, Derwent Innovation Index

 

În cadrul Sesiunii de instruire va fi prezentat conținutul, modul de utilizare și instrumentele oferite de fiecare resursă electronică de documentare.

 

 

Cadrele  didactice,  cercetătorii,  doctoranzii,  bibliotecarii,  masteranzii  şi studenţii din Universitatea din Piteşti sunt invitați să participe la această prezentare interactivă.

 

_____________________

 

Studenții internaționali ai Universității din Pitești participă la seria de evenimente „Sărbătorile de iarnă, la noi și pe mapamond”

Centrul pentru Relații Internaționale din cadrul Universității din Pitești organizează, în perioada 3-7 Decembrie 2018, seria de evenimente intitulată „Sărbătorile de iarnă, la noi și pe mapamond”, dedicată tradițiilor și obiceiurilor românești și celor internaționale, la care participă și studenții internaționali din cadrul UPIT.

 

Rectoratul Universității din Pitești găzduiește, la 4-5 decembrie, o expoziție de obiecte tradiționale și artizanale din diferite părți ale lumii. La 6 decembrie, începând cu ora 10.00, în Sala A 109 a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie are loc împodobirea Bradului de Crăciun, iar la 7 decembrie, ora 11.00, în Corpul Academica din Târgul din Vale are loc un eveniment special denumit Diversitate în multi-culturalitate, în care vor fi prezentate diverse tradiții și obiceiuri.

 

_________________

INVITAȚIE

 

Simpozion Internațional EV&HEV 2018 - Inovare în Mobilitatea Electrică și Hibridă

Marți, 4 decembrie 2018

 

Universitatea din Pitești, în colaborare cu Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria organizează marți, 4 decembrie 2018, între orele 9.30-14.30, cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Internațional „EV&HEV 2018 – Inovare în Mobilitatea Electrică și Hibridă”.

 

La conferința și expoziția Simpozionului sunt așteptați să participe specialiști din România și Bulgaria, cu preocupări în domeniul mobilității durabile și a energiilor regenerabile aplicate în domeniul automobilelor.

 

Expoziția vehiculelor ecologice, organizată cu acest prilej în interiorul clădirii Centrului, va prezenta automobile de serie electrice și hibride, precum și concepte de  vehicule electrice realizate în centre de cercetare din România și Bulgaria.

 

Universitatea din Pitești va expune concepte de vehicule parțial sau total electrificate, precum și o expoziție de postere cu cercetări legate de mobilitatea electrică, realizate în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Mecanică și Tehnologie.

 

Evenimentul se desfășoară la Centrul de Cercetare Ingineria Automobilului, în Corpul A al Universității din Pitești, Strada Doaga nr.11.

 

Coordonatori

Conf.dr.ing. Dănuț Gabriel Marinescu, Universitatea din Pitești

Prof.dr.ing. Rosen Ivanov,  Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria

 

_______________________________

Career Hub-UPIT: Magia Meseriilor

Lansarea ofertei educaționale pentru anul 2019-2020  

Recrutarea Ambasadorilor UPIT

 

Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș organizează miercuri, 5 decembrie 2018, orele 14.00-16.00, în Corpul Central din Târgul din Vale nr.1, Career Hub:Magia Meseriilor, eveniment cu prilejul căruia va fi lansată oficial oferta educațională pentru anul universitar 2019-2020.

 

La eveniment sunt invitați elevi și cadre didactice din liceele argeșene,  reprezentanți ai mediului de afaceri și ai administrației publice locale, mass media.

 

Elevii vor afla peste 50 de programe de studii și vor descoperi magia și frumusețea meseriilor în cadrul atelierelor de lucru organizate de Universitatea din Pitești: 

Ornamente și cadouri de Crăciun,

Energii regenerabile,

Tot ce trebuie sa știi despre contractul individual de muncă și contractul de voluntariat, 

Să vorbim despre stratup-uri și antreprenoriat!

Proiectarea, simularea si fabricația produselor din industria de automobile,

O incursiune în lumea transporturilor. Automobilul: înger și demon,

Interferențe între științele umaniste și instrumentele digitale, 

Atelierul de muzică,

Electronică, Telecomunicații și Calculatoare – bazele dezvoltării unei cariere durabile,

Copacul nemuritor al educației - aplicații și jocuri didactice,

Testarea intereselor vocaționale și testarea stimei de sine,

Relatarea stand-up (transmiterea știrilor de televiziune cu prompter),

Vizionare film documentar,

Sănătate și stil de viață,

Să vorbim despre limbaje de programare!

Inovație si creativitate în educație fizică și sport,

Construiește-ți singur aventura, alege cariera potrivită!

Cu prilejul Career Hub: Magia Meseriilor, Universitatea din Pitești lansează, totodată, apelul la candidaturi pentru tinerii care doresc să devină Ambasadori UPIT și să reprezinte Universitatea din Pitești în comunitatea de elevi din județul Argeș, în cadrul unor proiecte complexe de promovare și dezvoltare de imagine.

 

_________________

 

26 NoiembrieConcert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri

 

Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești, în colaborare cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează luni, 26 Noiembrie 2018, un Concert Extraordinar dedicat Centenarului Marii Uniri.

  

Concertul va avea loc în Sala Mare a Universității din Pitești, începând cu ora 18.00.

 

Program:

 • Corul de studenți al Specializării Muzică (UPIT) (dirijor prof. dr. Gheorghiță Stroe)
 • Corurile reunite ale Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și Departamentului de Teologie (UPIT) (dirijor preot prof. dr. George Neacșu)
 • Orchestra Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești.

 

_________________________________

INVITAȚIE

 

Ziua Porților Deschise la Departamentul Matematică-Informatică al Universității din Pitești

 

Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești organizează sâmbătă, 24 noiembrie 2018Ziua Porților Deschise, prilej cu care va prezenta oferta educațională și oportunități de colaborare și angajare în companii IT din Pitești și împrejurimi.

Sunt invitați elevi ai claselor a XI-a și a XII-a și profesori din liceele argeșene, pentru consiliere și orientare în carieră.

Vor fi prezenți reprezentanți de la următoarele companii IT partenere:

 • OSF Global Services
 • Roweb Development
 • Lisa Draexlmaier Autopart Romania
 • Prodinf Software.

Parteneri ai evenimentului – Inspectoratul Școlar General (ISJ) Argeș și Asociația Programatorilor Pitești.

 

Ziua Porților Deschise la Departametnul Matematică-Informatică are loc în corpul S al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1, Sala 109, între orele 10.00-12.00.

_________________________--

 

INVITAȚIE

 

Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare (FECC)

Expoziție cu realizări proprii din domeniile

electronicii, calculatoarelor, ingineriei electrice și roboticii

 

Cu prilejul Centenarului României, studenții și cadrele didactice din Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare (FECC) a Universității din Pitești organizează, în perioada 23-24 Noiembrie, în laboratoarele FECC din corpul T, campusul Târgu din Vale al UPIT, o expoziție cu realizări proprii din domeniile electronicii, calculatoarelor, ingineriei electrice și roboticii

 

Expoziția este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Programul de vizitare:

 • vineri 23 Noiembrie 2018 între orele 11 – 15;
 • sâmbătă 24 Noiembrie 2018 între orele 9 – 12.

Organizatorii intenționează să pună la dispoziția vizitatorilor ghizi pentru prezentarea explicațiilor necesare.

______________________________________

24 Noiembrie: Sesiune de Comunicări Științifice a Profesorilor de Istorie din Județul Argeș 

 

Universitatea din Pitești, Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte organizează Sesiunea de Comunicări Științifice a Profesorilor de Istorie din Județul Argeș, ediția a V-a, cu tema “Orientări Vechi și Noi în Cercetarea Istorică”.

 

Parteneri ai evenimentului științific sunt Inspectoratul Școlar General (ISJ) Argeș și Liceul Teoretic “Dan Barbilian” din Câmpulung.

 

Secțiunile sunt: Istorie Veche, Medievală și Pre-Modernă (mediator prof.dr.univ.Nicolae Zaharia) și Istorie Modernă și Contemporană (moderator prof.dr.Elena Ștefănică).

 

În cadrul Sesiunii de Comunicări Științifice vor fi prezentate lucrări ale cadrelor didactice universitare, pre-universitare, doctoranzilor și elevilor.

 

Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 24 Noiembrie, începând cu ora 10.00, în Corpul B al Universității din Pitești, Str. Aleea Şcolii Normale, nr. 7.

 

Coordonator:

conf.univ.dr.Constantin Bărbulescu,

Decan Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte

__________________

 

Conferință Internațională “Educație Fizică, Sport și Sănătate, Pitești 2018- Ediția a XI-a”

 

 

Departamentul Educație Fizică și Sport, Școala Doctorală în Știința Sportului și Educației Fizice și Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, a Universității din Pitești, organizează, în perioada 22-23 noiembrie 2018, la Hotel Ramada din Pitești, a 11-a ediție a Conferinței Internaționale “Educație Fizică, Sport și Sănătate”.

 

Conferința promovează educația fizică, sportul și sănătatea ca elemente de formare a societății moderne bazate pe unitate, evoluție, eficiență și inovație.

 

Conferința debutează joi 22. nov. ora 17.00, în Sala Opal cu workshop-ul intitulat: ,,Tendințele sportului recreational si de timp liber în societatea modernă”. Vineri 23.nov., ora 10.00 în Sala Centrală de Conferințe pot fi urmărite două lucrari de cercetare în plen, urmând ca după ora 12, lucrările să se prezinte pe patru secțiuni, în Sala Topaz.

 

Tematica ediției de anul acesta este: Didactica, Teoria și metodele de predare a educației fizice; Educația fizică și sportul pentru toți; Reabilitarea și sporturile adaptate; Activitatea fizică, fitness, nutriție și sănătate; Funcția motrică și dezvoltarea umană; Formarea profesională în domeniul educației fizice și sportului; Biomecanică; Fiziologia Sportivă; Medicina Sportivă; Psihologia sportului; Sport marketing și presa sportivă; Metodologia sportivă și studiul comparativ în eduație fizică și sport; Probleme ale fenomenului olimpic modern.

 

Evenimentul științific își propune să fie, pe de o parte, o platformă de dezbateri, schimb de bunepractice și diseminare a rezultatelor cercetării în domeniul Știința Sportului și Educației Fizice și, pe de altă parte, o oportunitate pentru noi colaborări în domeniu, în plan național și internațional.

 

Prezentarea lucrarilor de cercetare se va face pe patru secțiuni a) Educația Fizică, Activitatea Fizică, Petrecerea timpului liber și Sănătatea; b) Performanța sportului; c) Kinetoterapie; d) Diverse.

 

Cele mai bune lucrări ale conferinței urmează să fie publicate în revista de specialitate ,,Journal of Physical Education and Sport”, indexată în bazele de date internaționale Scopus, Elsevier. Restul lucrărilor înregistrate vor fi publicate în format electronic pe site-ul și în volumul Conferinței Internaționale.

 

 Problematica conferinței poate fi studiată la adresa: https://sportconference.ro/

____________________________________

Universitatea din Pitești, partener în organizarea Concursului Județean de Machete Clubul Francofon

 

Universitatea din Pitești, prin Centrul Logos din cadrul Departamentului de Limbi Străine Aplicate al Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte, organizează marți, 20 Noiembrie, împreună cu Colegiul Economic "Maria Teiuleanu" din Pitești, Concursul Județean de Machete Clubul Francofon.

 

Concursul are ca obiectiv stimularea interesului pentru studiul Limbii Franceze, prin activități non-formale ce permit participanților să fie activi, creativi și implicați în propria formare.

 

Participanții la concurs realizează machete ce reprezintă monumente, obiective turistice sau simboluri ale țărilor francofone și le prezintă apoi juriului de specialitate. Concursul este organizat in trei secțiuni: gimnaziu, liceu, facultate. 

 

Din partea Departamentului de Limbi Străine Aplicate al Universității din Pitești, activitățile sunt coordonate de conf. univ. dr. Irina Aldea, conf. univ. dr. Florinela Șerbănică și dra Lindsey Farauru, lector de Limba Franceză la Universitatea din Pitești

 

_________________________________

 

Ziua internațională a toleranței sărbătorită de studenții Universității din Pitești

 

În fiecare an, în data de 16 noiembrie, numeroase organizații, în mod special cele ale societății civile, sărbătoresc, la nivel mondial, Ziua Internațională a Toleranței, prin acțiuni de promovare a toleranței și păcii. Această zi a fost declarată astfel de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură – UNESCO în anul 1995, pentru ca oamenii să conștientizeze pericolele intoleranței, discriminării și marginalizării.

 

Definită ca fiind "responsabilitatea care susţine respectarea drepturilor omului şi ca virtutea care face ca pacea să fie posibilă, înlocuind cultura războiului cu cea a păcii", toleranța nu înseamnă indulgență sau indiferență ci respectul și aprecierea diversității culturale și a formelor ei de expresie, a opiniilor contrare și deciziilor altor oameni, grupuri, popoare sau religii.

 

În spiritul celebrării acestor valori, studenții anului I al programului de studii Asistență socială al Universității din Pitești sărbătoresc Ziua Internațională a Toleranței printr-un workshop care își propune să contribuie la dezvoltarea unei atitudini pozitive de înțelegere și acceptare față de toți cei cu care interacționează în viața de zi cu zi, în vederea îmbunătățirii relațiilor din cadrul comunității.

 

În cadrul workshopului, studenții realizează afișe de promovare a toleranței și non-discriminării, și propun colegilor lor din alte facultăți o serie de reguli despre cum pot să fie mai toleranți cu cei din jurul lor. Toate afișele realizate de studenți precum și regulile propuse de aceștia urmează să fie expuse în holul facultății, în vederea promovării mesajului lor în comunitatea studențească piteșteană.

 

Atelierul se desfășoară în corp. B, str. Ghe. Doja, nr. 41, sala 113, etaj 1, începând cu ora 10.00.

 

Responsabil acțiune: Asist. univ. dr. Diana Răduț-Seliște

 

___________________________________

COMUNICAT

Workshop cu titlul „Proiecte și Oportunități de Finanțare din partea Agenției Universitare a Francofoniei”

 

Centrul pentru Relații Internaționale din cadrul Universității din Piteștiorganizează luni, 12 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00, Workshop-ul cu titlul „Proiecte și Oportunități de Finanțare din partea Agenției Universitare a Francofoniei (AUF)”, al cărui invitat special este Mohamed Ketata, Director Regional AUF.

 

Evenimentul are loc în Sala Senatului din sediul Rectoratului (parter).

__________________________________

 

INVITAȚIE  

 

Lansarea cărții “Gândirea statistică românească în ultimul veac. Restituiri ale trecutului, adăugiri din prezent și perspective”,

dedicată Centenarului României, coordonată de prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu 

 

Departamentul Finanțe, Contabilitate și Economie al Facultății de Științe Economice și Drept din cadrul Universității Pitești, în colaborare cu Centrul de Cercetare, Analiză și Modelare Economică vă invită să participați marți, 6 noiembrie, ora 10.00, la Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" Argeș, în sala de lectură, etaj Ila lansarea cărții  Gândirea statistică românească în ultimul veac. Restituiri ale trecutului, adăugiri din prezent și perspective”, Editura Universitară, București, al cărei coordonator este prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu. 

 

Cartea restituie, cu adăugiri de texte și creații originale, un tezaur statistic important, în acest an al Centenarului României, pătrunzând în arhitectura nebănuit de ramificată a gândirii statistice românești din ultimul veac, încercând să simplifice și să esențializeze demersul constructiv, fără să lase în afară cicluri și areale majore, oferind oricărui editor sau redactor și bucuria descrierii atente a gândirii publicistice de natură statistică.

 

Prezentarea cărții va fi făcută publicului de către prof. univ. dr. habil. Eugen Chelaru, Decanul Facultății de Științe Economice și Drept (FSED) a Universității din Pitești.

 

Extrase din Cuvânt înainte și din Prefață

 

“Coordonată de un adept al spiritului deschis al parteneriatelor și al proiectelor trans-, inter-, cros- și multidisciplinare, lucrarea de față dezvăluie între paginile sale un spirit și o gândire agregată sau de echipă, cu vocație statistică ușor de dovedit cititorului prin parcurgerea conținutul ei informațional. Coautorii cărții recunosc prin contribuția lor că gândirea lor de echipă poate fi considerată o formă superioară de inteligență în raport cu gîndirea izolată a fiecăruia dintre ei, indiferent dacă se analizează conceptual, pragmatic sau formal, gândirea statistică agregată a autorilor fiind motivată de activitatea lor statistică, concretă, de cercetare sau educațională. Structura cărții este echilibrată, cumpănită, chibzuită și armonioasă, încercând să descrie principalele manifestări ale gândirii statistice românești în ultimul secol, pornind de la cea de tip instituțional, trecând apoi la cele de tip editorial, informațional, informatic, societal, educațional etc.  Statisticienii centenarului nu puteau nici ei lipsi din acest demers complex, alături de sublinierea contribuției gândirii statistice la trans-, inter-, cros- și multidisciplinaritatea cercetării științifice moderne, sub presiunea tot mai vizibilă a fenomenului “Big Data” care domină în prezent universul informațional.”

Președintele Societății Române de Statistică - București

Prof. univ. dr. Constantin MITRUȚ

 

„Această carte este realizată de o echipă de iubitori constanți ai cugetării și acțiunii statistice, sub coordonarea unui împătimit al statisticii clasice și moderne, precum și al multiplelor sale accepțiuni, deopotrivă practician al acestui mod de investigație a realității, într-un univers educațional devenit tot mai clar trans-, inter-, cros- și multidisciplinar.

După o scurtă introducere, în care se redă de o manieră retrospectivă și concisă gândirea statistică de la primul formator al acesteia, Dimitrie Cantemir, la Marea Unire, sunt evidențiate, în capitole distincte, o serie de subiecte caracteristice domeniului precum: i) elemente referitoare la dezvoltarea gândirii statistice instituționale românești; ii) suportul informatic al gândirii statistice; iii) elemente de gândire statistică publicistică, materializată în anuare și în alte publicații statistice specializate sau în reviste statistice și demografice; iv) specificul gândirii în disciplina și educația statistică;  v) prezentarea  Societății Române de Statistică, în calitate de asociație profesională a celor ce aplică sau valorifică gândirea statistică, dar și drept componentă importantă a societății civile românești.”

Redactor-șef al revistei Amfiteatru Economic - București

Prof. univ. dr. Vasile DINU

În grupul de autori ai cărții se mai află un alt cadru didactic de la UPIT, lectorul universitar Marian Taicu, alături de prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu.

Vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați!

 

_____________________________________________________

Deschiderea oficială a proiectului ADIENT Start Your Career 2019 la Universitatea din Pitești 

 

Universitatea din Pitești și compania ADIENT Automotive România organizează joi, 1 noiembrie 2018, deschiderea oficială a proiectului Start Your Career 2019, ce oferă studenților și masteranzilor stagii de practică plătite în cadrul companiei, cu posibilitatea ulterioară a angajării.

 

Cei înscriși la stagiile de practică în cadrul ADIENT Automotive România au posibilitatea de a câștiga experiență într-unul din cele zece departamente - Producție, Mentenanță, Calitate, Logistică, Resurse Umane, Inginerie, Financiar, Lansări&CI, IT, SSM, sub îndrumarea profesioniștilor ADIENT, în fabricile din Pitești, Bradu și Poiana Lacului.

 

Evenimentul are loc la ora 18:00 în Corpul S al Universității din Pitești, Sala S009(Facultatea de Științe – Strada Târgul din Vale).

 

Despre ADIENT:

 

ADIENT este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, ADIENT produce și livreaza scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. Compania este prezentă în România din anul 2000 și are un număr total de 6.000 de angajaţi în 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploieşti (tapiterii) şi  Piteşti (tapiţerii).

_________________________________________

 

Conferința Internațională Edu World la Universitatea din Pitești 

 

Universitatea din Pitești, prin intermediul Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie organizează, în perioada 9-10 noiembrie 2018, împreună cu Universitatea din București, cea de-a VIII-a ediție a Conferinței InternaționaleEdu World.

 

Conferința este organizată încă din anul 2004, o dată la fiecare doi ani, și a devenit una dintre cele mai importante manifestări științifice pe plan național din domeniul Științelor Educației.

 

Și în acest an, standardul Conferinței Internaționale Edu World va fi onorat prin publicarea lucrărilor selectate în Revista internațională The European Proceedings of Social & Behavioural Sciences (EpSBS) și vor fi indexate în unele dintre cele mai prestigioase baze de date științifice.

 

Mai multe informații: www.eduworld.ro  și https://www.facebook.com/EduWorldConference

 

___________________________________

 

Delegație a Universității din Pitești la Festivalul Internațional „Artă și Toleranță” de la Vence, Franța

 

O delegație a Universității din Pitești participă, în perioada 15-18 noiembrie 2018, la Vence, Franța (pe Coasta de Azur) la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional “Artă și Toleranță”, organizat de asociația franceză “Villa Matisse Le Rêve” în colaborare cu asociația DoxDomia din Pitești, „Universitățile Populare de Teatru” (UPT) din Bruxelles și Municipalitatea din Vence, cu sprijinul Organizației  Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

 

Sub sloganul „Europa Legăturilor Neașteptate” al ediției din 2018,  organizatorii au pregătit, pentru cele patru zile de Festival, 66 evenimente artistice și culturale, între care 10 conferințe, nouă expoziții, 10 piese de teatru pentru copii, tineri și adulți, 10 concerte, ateliere, proiecții filme, artă stradală, fotografie.

 

Universitatea din Pitești - reprezentată de prof.univ.dr.ing.Marioara ABRUDEANU, pr.lect.univ.dr.Gheorghe Gârbea, lect.univ.dr.Dorin Grecu și pr.Constantin ONU - participă cu prelegeri despre bisericile pictate din România și contribuția tinerilor artiști români la restaurarea lor, expoziție de icoane pe sticlă, concerte în limbaj mimico-gestual (program de studiu nou introdus în oferta educațională a UPIT) ale Coralei speciale dirijate de pr.Constantin ONU.

 

Delegația din Pitești este formată, totodată, de elevi și profesori de la Școala Populară de Artă, Liceul de Muzică Dinu Lipatti, Teatrul Alexandru Davila, Liceul Tehnologic Dacia.

 

Festivalul Internațional „Artă și Toleranță” are loc, pentru al doilea an consecutiv, cu ocazia Zilei Internaționale a Toleranței, decretată de ONU să fie sărbătorită la 16 noiembrie, și a Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (20 noiembrie).Anul acesta, Festivalul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural.

 

Programul Festivalului

http://www.vence-tourisme.com/sites/default/files/43500040_581697828900219_6522982349599145984_o-converted.pdf

 

_____________________

 

INVITAȚIE 

 

Prezentare cu tema Back to University”.Invitat Special - Adrian Vasiliu, Comisia Europeană 

 

Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie – Specializarea Jurnalism – a Universității din Pitești organizează miercuri, 31 octombrie 2018, ora 11.00, prezentarea cu tema „Back to University”, al cărei invitat special este Adrian Vasiliu, Media Monitor la Comisia Europeană, autor și jurnalist.

 

Evenimentul are loc în Sala 309 din Corpul I.

________________________

 

Translating the World:Concurs județean de traduceri pentru liceeni

 

Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș organizează cea de-a 5-a ediție a Concursului județean de traduceri pentru liceeni Translating the World.

 

Lansat la 26 septembrie pentru a celebra European Day of Languages, concursul a reunit un număr record de peste 250 de elevi, de la toate colegiile naționale și liceele din județ.

 

Festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări de la ambele secțiuni ale concursului se va face pe data de 29 octombrie 2018, ora 12, la sediul Facultății.

 

___________________________________

 

Europarlamentarul Siegfried Mureșan la Universitatea din Pitești

 Invitație Workshop „Oportunități de Finanțare de la Uniunea Europeană”  

 

Centrul pentru Relații Internaționale din cadrul Universității din Pitești organizează vineri, 26 octombrie 2018, începând cu ora 9:00, Workshop-ul „Oportunități de Finanțare de la Uniunea Europeană”, al cărui invitat special este Europarlamentarul Siegfried Mureșan, Purtător de cuvânt al grupului Partidului Popular European (PPE) din cadrul Parlamentului European.

 

Evenimentul are loc în Sala Senatului (Rectorat, parter).

___________________________

 

INVITAȚIE

 

Workshop internațional EDEN X-2018. Prospectivă

 

Universitatea din Pitești găzduiește sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 09.15, în sala de festivități de la parterul Rectoratului, Workshop-ul internațional EDEN X-2018 cu tema Foresight/Prospectivă”, eveniment organizat sub atenta coordonare a prof.univ.dr.habil Gheorghe Săvoiu, de la Departamentul de Finanțe, Contabilitate și Economie (DFCE) al Facultății de Științe Economice și Drept din cadrul UPIT.

 

În cadrul workshop-ului internațional EDEN X vor fi prezentate câteva lucrări actuale și idei noi din domeniile exploratorii de econofizică, sociofizică și alte activități trans-, inter-, cros- și multidisciplinare realizate de cercetători din întreaga lume, lucrări care oferă pasionaților din domeniu o viziune amplă asupra viitorului, cu componente inclusiv militare, strategice și de securitate. Prof.univ.dr.habil.Gheorghe SĂVOIU va prezenta lucrarea “Foresight și Multidisciplinaritatea”.

 

EDEN X este destinat să fie o întâlnire în care să se lanseze parteneriatele internaționale în materie de cercetare în domeniul Prospectivei (știința viitorului) și să se planifice proiecte multidisciplinare.

 

Autorii care doresc să participe la workshop sunt invitați să prezinte originale nepublicate, care abordează orice etapă sau aspect al studiilor de Prospectivă și trans-, inter-, cros-, multidisciplinaritate, sau orice domenii posibile de studiu, inclusiv Econofizică, Socio-Fizică, Inginerie Economică, Acustică aplicată, Bio-Econofizică, Informatică Ecologică, Inginerie sau Informatică Medicală.

 

Contact

Coordonator Workhop

Prof.univ.dr.habil.Gheorghe Săvoiu

e-mail: gvasoiu@yahoo.com

telefon: +40745047085

 

Denis Negrea

e-mail: denisnegrea@yahoo.com

telefon: +40742392722

____________________________________________

COMUNICAT -  Career Hub-UPIT, 2018 

Târg de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți

 

Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (C.C.I.A) Argeș și AIESEC organizează cel mai mare eveniment dedicat carierei în județul Argeș.

Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți (Career Hub-UPIT)  se desfășoară  în data de 18 octombrie 2018, orele 10.00-14.00,  în Corpul Central al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1.

În cadrul evenimentului participă 30 de companii care oferă studenților și absolvenților Universității din Pitești peste 100 de job-uri și 80 de internship-uri.

Companii participante:

 • RENAULT GRUP ROMÂNIA
 • ADIENT AUTOMOTIVE ROMÂNIA
 • NIDEC MOTOR CORPORATION ROMANIA
 • DPR PROCESE DE PRODUCȚIE PITEȘTI (DRAEXLMAIER PITESTI)
 • LEONI WIRING SYSTEMS PITESTI
 • D&G DYNAMIC MAINTENANCE GROUP
 • COMPONENTE AUTO TOPOLOVENI
 • FONTANA PIETRO ROMANIA
 • KEPLER ROMINFO SA
 • FAURECIA
 • MECHROM INDUSTRY
 • INTERO INTEGRITY SERVICES
 • RADICSTAR
 • YILDIZ ENTEGRE ROMÂNIA
 • OSF GLOBAL SERVICE
 • BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
 • GOLDPLAST
 • ELECTROMONTAJ SA BUCUREȘTI – SUCURSALA PITEȘTI
 • ELTRA LOGIS
 • DELTA INVEST
 • HAULOTTE ARGEŞ
 • GENERALI ROMÂNIA ASIGURARE ȘI REASIGURARE
 • ROWEB DEVELOPMENT
 • IP AUTOMATIC DESIGN
 • RIAN&PARTENERS CONSULTING
 • SEGULA INTEGRATION
 • ENDAVA
 • NEW DESIGN COMPOSITE
 • METABET
 • MARTUR AUTOMOTIVE SEATING SYSTEMS

 

___________________________________________________________

COMUNICAT  

 

Eveniment de excepţie la Universitatea din Piteşti!    

 

Departamentul Limbă, Literatură, Istorie şi Artă al Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Artă (Universitatea din Piteşti) şi Centrul de Reuşită Universitară (AUF) al Universităţii din Piteşti au deosebita onoare de a găzdui, luni 22 octombrie 2018, ora 12, lansarea volumelor „Postmodernismul şi identităţile culturale. Conflicte şi coexistenţă” şi „Arhipelag interior. Eseuri autobiografice. ­ Simptome” ale reputatului teoretician, critic literar, filozof al culturii și profesor universitar Virgil Nemoianu. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Universităţii din Piteşti (Corp I, str. Târgu din Vale, nr. 1).

Lansarea se va desfăşura în prezenţa autorului şi va fi animată de conf. univ. dr. Adrian Sămărescu, prorector al Universității din Pitești. Cele două volume apărute la Editura Spandugino vor fi prezentate de prof. univ. dr. Mircea Bârsilă şi vor fi disponibile pentru vânzare. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Vă aşteptăm cu drag!

___________________________________________________________________

 

Career Hub-UPIT, 2018 - Târg de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți

 

Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie și Agricultură (C.C.I.A) Argeș și AIESEC organizează, la 18 octombrie 2018, orele 10.00-14.00, Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți (Career Hub-UPIT), în Corpul Central al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1.

 

Este vorba de cel mai mare eveniment dedicat carierei, organizat în județul Argeș.

 

Universitatea din Pitești, cel mai mare furnizor de resursă umană din Regiunea Sud-Muntenia, prin strategia definită, urmărește dezvoltarea mecanismelor și parteneriatelor care să faciliteze întâlnirea cererii cu oferta de forță de muncă înalt calificată.

 

Persoană de contact,

Conf. univ. dr. Amalia DUȚU

E-mail: pandelica.amalia@yahoo.com

Mobil: +40 771294060

__________________________________________

 

Tur cultural-istoric pe bicicletă (Pitești Nord) - sâmbătă, 13 octombrie  

Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș și Asociația DoxDomia organizează sâmbătă, 13 octombrie 2018, începând cu ora 11:00, cea de-a doua etapă a Turului cultural-istoric pe bicicletă (Pitești Nord).

 

Participanții vor vizita obiectivele Mânăstirea Vieroși (sec.al XV-lea), Cula Racovița (secolul al XVIII-lea), Muzeul etnografic CL Năstase, Conacul de la Micești și Cula Budișteanu (secolul al XVIII-lea).

 

Plecarea are loc de la fântâna arteziană din Parcul Lunca Argeșului.

____________________________________________

Prezentarea cărții „pH - Cheia Sănătății” la Biblioteca Universității Pitești

 

Biblioteca Universității din Pitești găzduiește miercuri, 10 octombrie 2018, începând cu orele 10:00 festivitatea de prezentare a cărții „pH - Cheia Sănătății”, ediția a III-a, sub semnătura prof.ing.Ion Marinescu-Voroveni.

 

Evenimentul este organizat de lect.univ.dr.Cicerone Marinescu, din partea Universității din Pitești, în colaborare cu Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (C.R.I.F.S.T.) Filiala Argeș, aflat sub tutela Academiei Române.

 

Prof.ing.Ion Marinescu-Voroveni va vorbi despre secretul fundamental al sănătății și longevității omului. Vor lua, totodată, cuvântul drd.ing.Nicolae Durdui, care va menționa câteva date din domeniul de referință al cărții, ing.George Diniași, care va prezenta aparatura de producție a apei alcaline și lect.univ.dr.Claudiu Șuțan, care va trece în revistă cercetările în domeniu realizate de Universitatea din Pitești.

_______________________________________

Universitatea din Pitești invitată la Universitatea Mansoura din Egipt, la săptămâna ERASMUS 17-21 Septembrie

 

Universitatea din Pitești participă, în perioada 17-21 septembrie 2018, la săptămâna internațională ERASMUS+ organizată de Universitatea Mansoura, una dintre cele mai importante universități din Egipt.

 

Delegația în Egipt a Universității din Pitești - cea mai mare trimisă până acum la o altă instituție de învățământ superior dintr-o țară terță a Uniunii Europene (UE) - cuprinde cadre didactice de la Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, Facultatea de Științe Economice și Drept și Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie.

 

Profesorii Universității din Pitești susțin activități de predare și participă la o serie de conferințe și workshop-uri științifice organizate de cinci facultăți din cadrul Universității Mansoura – Facultatea de Științe, Facultatea de Agricultură, Facultatea de Educație și Arte, Facultatea de Asistență Medicală, Facultatea de Comerț.

 

Vizita delegației Universității din Pitești în Egipt vizează realizarea de schimburi de bune practici în domeniul cercetării științifice și al educației universitare, precum și realizarea de programe de studii comune cu partenerul egiptean.

 

Delegația de 20 de profesori din cadrul Universității din Pitești este condusă de Rectorul UPIT, conf. univ. dr. ing. Dumitru Chirleșan, Președintele Senatului, prof. univ. dr. Mihaela Diaconu, Prorectorul pentru Relații Internaționale, conf. univ. dr. Emanuel Soare și Decanul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, conf. univ. dr. George Mihail Man.

 

______________________________________________________________

Comunicat de presă: Întâlnire de proiect, Erasmus + MOOC DYS

 

Universitatea din Pitești găzduiește, în perioada 13-14 septembrie, cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectul Erasmus MOOC DYS.  Participanții reprezintă Logopsycom Belgia (coordonatorul proiectului), Universitatea  din  Pitești, Formation 3.0. Franța, KEDDY Grecia, CIVIFORM Italia și RedeBLC Portugalia. 

Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea unui curs masiv online (MOOC) pentru profesori și părinți, și urmărește:

 • Să sporească calitatea sprijinului pentru școlarizarea copiilor cu tulburări specifice de învățare,
 • Să ofere de competențe, resurse și instrumente adecvate persoanelor care participă la educația lor,
 • Să conștientizeze problemele cu care se confruntă ''Dys'',
 • Să îmbunătățească relațiile dintre părinți și profesori.

MOOC DYS își propune să implementeze un program de formare online pentru cadre didactice și părinți, cu privire la Tulburările Specifice de Învățare. Scopul cursului este de a furniza pachetul de competențe necesare pentru a putea sprijini copiii (elevii) cu tulburări specifice de învățare (dislexie, disgrafie, dispraxie, discalculie, etc).

În cadrul întâlnirii de proiect se finalizează conținuturile de formare și se stabilesc modalitățile de implementare și furnizare a programului de formare.

Cursul are loc în luna octombrie 2018, pe parcursul a 5 săptămâni.

Cei care parcurg cel puțin 80 % din activitățile programului primesc certificat de participare cu competenețele dobândite.     

Pe site-ul proiectului există informații actualizate despre proiect și cursul de formare, precum și un link pentru pre-înscriere la curs. Aflați cum puteti participa la cursul online gratuit MOOC DYS pehttp://www.moocdys.eu/ro/, sau puteți accesa direct formularul de pre-înscriere

https://upit.us18.list-manage.com/subscribe?u=4eafe73f033250e27df5f6b37&id=c7744624dc

 

Vă invităm să apreciați pagina de facebook, pentru a fi la curent cu noutățile proiectului.
https://www.facebook.com/moocdysro/

Adresa de contact:moocdys@gmail.com

______________________________

 

COMUNICAT – CONFERINŢĂ DE PRESĂ

Avem plăcerea să vă invităm Marţi 11 septembrie 2018, ora 12, Sala de festivităţi  a Universităţii din Piteşti– Corpul Central,

Str. Târgul din Vale nr. 1, să participaţi la conferinţa de presă  susţinută de conducerea Universităţii. 

La conferinţa de presă este prezentă şi Asociaţia Studenţească Ingmed - ONG al  unui grup de studenţi şi profesori ai UPIT,

care este organizator judeţean al  Zilei Mondiale a Curăţeniei, celebrată la 15 septembrie 2018.  

Obiectivul  organizaţiei,  cu ocazia acestui eveniment,  este să mobilizeze un număr cât mai mare de voluntari să participe la curăţenie,

dând astfel un semnal de alarmă cu privire la pericolul în care se află mediul înconjurător pe întreg mapamondul.

În cadrul acestei întâlniri vor fi prezenţi reprezentanţi ai : Instituţiei Prefectului Argeş, Consiliului Judeţean Argeş, Primăriei Municipiului Piteşti,

Inspectoratului Şcolar Arges, Gărzii de Mediu Argeş, Agentiei de Mediu Arges şi Jandarmeriei Arges.

Vă aşteptăm cu drag să fiţi alături de noi.

Biroul de Comunicare și Relații Publice

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

________________________________________________________________________________________

O nouă sesiune de admitere la Universitatea din Pitești: 3-18 septembrie, 4575 de locuri rămase libere, între care 275 fără taxă

 

Universitatea din Pitești organizează, în perioada 3-9 septembrie 2018, cea de-a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2018-2019, pentru programele de licență și master, dar și pentru locurile rămase libere la nou-înființatul Colegiu Terțiar Non-Universitar.

Pentru studiile universitare de licență, Universitatea din Pitești pune la dispoziție un număr de1928 de locuri: Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică oferă 468 de locuri (din care 44 granturi de la buget). Facultatea de Mecanică și Tehnologie oferă 96 de locuri (din care 4 granturi de la buget), Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare oferă 228 de locuri (din care 2 granturi de la buget), Facultatea de Științe Economice și Drept – 701 de locuri (din care un grant de la buget), Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie – 151 de locuri (din care 15 granturi de la buget), Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte oferă 284 de locuri (din care 10 granturi de la buget).

 

Pentru studiile de masterat, Universitatea din Pitești pune la dispoziție un număr de 2647 de locuri.

 

Pentru Colegiul Terțiar Non-Universitar au mai rămas 382 de locuri, cu taxă, la specializările: Asistent Medical Generalist, Asistent medical de farmacie, Analist programator, Tehnician echipamente de calcul, Agent comercial, Agent de turism-ghid, Asisten de gestiune în unități de cazare și alimentație, Asistent manager unități hoteliere, Organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții, Asistent de gestiune, Funcționar bancar, Agent fiscal, Cameraman-fotoreporter.

Înscrierile la cele șase facultăți ale Universității din Pitești și la Colegiul Terțiar Non-Universitar se desfășoară în perioada 3-9 septembrie. Probele de aptitudini au loc în data de 10 septembrie, iar afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru 11 septembrie. Contestațiile la rezultatele obținute la admitere pot fi depuse în data de 12 septembrie, urmând ca în perioada 13-17 septembrie să se desfășoare înmatriculările, iar la 18 septembrie să fie afișate rezultatele definitive ale celei de-a doua sesiuni de admitere.

Informații detaliate cu privire la  admiterea la programele de licență și master pot fi consultate pe website-ul dedicat admiterii la Universitatea din Pitești: 

 https://www.upit.ro/ro/despre-universitate/admitere/admitere2018

Birou Relații Publice și Comunicare

UNIVERSITATEA DIN PITESTI

_______________________________________________________________________

Studenții și absolvenții UPIT – Specializarea Istorie

desfășoară cercetări arheologice în situl dacic de la Ocnița

 

Specializarea Istorie din cadrul Universității din Pitești, alături de Muzeul Județean Vâlcea, cu sprijinul Primăriei Ocnele Mari și al ADT Vâlcea, organizează, în perioada 1-30 august 2018, campania de cercetări arheologice sistematice în situl dacic de la Ocnița, dealul Cosota.

 

Începând cu anul 2016 au fost reluate - cu sprijinul Muzeului Județean Vâlcea, a domnului director dr. Claudiu Tulugea și al Primăriei Ocnele Mari - cercetările sistematice în situl de la Ocnița, antica Buridava, iar rezultatele nu au întârziat să apară. 

 

Descoperirile din ultimele campanii arheologice au revelat lucruri de o excepțională importanță pentru ceea ce înseamnă istoria și civilizația geto-dacilor în perioada secolelor I a. Chr. - I p.

Chr.(http://cronica.cimec.ro/detaliu.asp…). 
Cercetările se desfașoară cu ajutorul studenților și absolvenților Specializării Istorie a Universității din Pitești, dar și cu participarea unor voluntari. 

Finanțarea șantierului este asigurată de către Primăria Ocnele Mari, Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vâlcea, Apărarea Tinerilor (ADT) Vâlcea și Universitatea din Pitești.

___________________________________________________________________________

BOBOC CAMP                                                                                                                                        

Tabără pentru studenții înmatriculați la UPIT în 2018                           

Studenții înmatriculați în anul 2018 sunt invitați să se acomodeze cu atmosfera studențească și să socializeze într-o tabără gratuită. 
Grăbiți-vă să mai prindeți un loc și dați curs invitației!

 

Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Departamentului de Educației Fizică și Sport al Universității din Pitești organizează, pentru noii studenți ai Universității din Pitești, Tabăra Bobocilor (Boboc Camp), în perioada 23-27 septembrie 2018, în care vor avea loc o multitudine de activități de teambuilding, cultural-sportive și turistice.

Proiectul este finanțat de Ministerul Educației Naționale.

 Cei care vor să se înscrie în Boboc Camp pot obține informații suplimentare de la

 Conf.univ.dr.Roșu Daniel

Tel.0744.437.883

 

______________________________________________________________________

Studenți ai Universității din Pitești beneficiari ai Programului Național „Tabere Studențești 2018”

Din partea Universității din Pitești, 20 de studenți sunt beneficiarii locurilor gratuite în Programul Național „Tabere Studențești 2018”, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) prin Direcția Activități pentru Studenți și Tabere.

Taberele sunt organizate în vacanța de vară, la mare, la munte și în Delta Dunării.

Selecția studenților pentru acest Program Național are loc în funcție de rezultatele obținute la învățătură și de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, științifice, sportive sau de voluntariat, excepție făcând cazurile sociale.

___________________________________________________________

 

Rezultatele concursului de admitere la Universitatea din Pitești – sesiunea iulie 2018

 

Rezultatele concursului de admitere la Universitatea din Pitești – sesiunea iulie 2018 – sunt afișate la avizierul Corpului Central din Strada Târgul din Vale nr.1 și pot fi consultate și pe site-ul www.upit.ro, la fiecare facultate, pe programe de studii

https://www.upit.ro/…/despre-universi…/admitere/admitere2018      

Înmatricularea candidaților declarați admiși se face în perioada 26 - 30 iulie 2018 ( inclusiv sâmbata și duminica)

În aceeași perioadă (inclusiv sâmbăta și duminica), conform Regulamentului de admitere, candidații declarați admiși pot depune contestații în vederea obținerii unei medii mai mari.

Cei mai puțin norocoși în sesiunea iulie se pot înscrie la a doua sesiune a concursului de admitere, în septembrie 2018.

___________________________________________________

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au semnat Acordul de Colaborare pentru elaborarea

Strategiei Naționale de Educație Financiară

 

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au încheiat un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF).

Obiectivul acordului vizează dezvoltarea, însușirea și aprofundarea unor elemente ale educației financiare la nivelul învățământului primar, gimnazial, liceal, universitar și al persoanelor adulte. Acordul de colaborare asigură un cadru interinstituțional prin intermediul căruia cele cinci părți semnatare vor realiza activități comune în domeniul educației financiare pentru grupurile țintă și schimburi de experiență privind inițiativele existente ale partenerilor în domeniul educației financiare.

Etapele premergătoare elaborării Strategiei Naționale de Educație Financiară vizează conceperea „Cărții albe” - lista actorilor angrenați în activități sau proiecte din domeniul educației financiare, precum și a unui studiu național referitor la nivelul actual al cunoștințelor din domeniul educației financiare.

Documentul stipulează elementele de bază ale acțiunilor recomandate la nivelul grupurilor țintă, precum și principiile definitorii ale acestor acțiuni. Astfel, la nivelul învățământului primar, Acordul recomandă includerea disciplinei opționale „Educație financiară” în oferta educațională a unităților de învățământ și sprijinirea predării acesteia, prin inițierea și dezvoltarea unor activități specifice. La nivelul învățământului gimnazial și liceal, semnatarii ȋşi propun să asigure suportul în formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina „Educație economico-financiară” pentru clasa a VIII-a, respectiv să susțină prezentări ȋn faţa elevilor, pe teme specifice educației financiare.

La nivel universitar, vor fi diseminate, în cadrul universităților partenere, informații de actualitate privind principalele decizii și evoluții din domeniul financiar. Totodată, vor fi susținute prezentări adresate studenţilor în cadrul unor programe pe teme specifice educației financiare și vor fi realizate proiecte dedicate cadrelor didactice universitare. Pentru adulți vor fi realizate campanii de informare, dedicate diverselor grupuri țintă identificate. Partenerii vor realiza o platformă online comună care va conține materiale și informații privind evenimentele organizate şi vor distribui, ȋn mod gratuit, materiale informative precum DVD-uri, cărți, pliante, broșuri etc.

Pentru a asigura coordonarea procesului de educație financiară a grupurilor țintă vizate, se va constitui Comitetul pentru educație financiară, care va fi compus din reprezentanți ai instituțiilor partenere. Durata Acordului este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire prin decizia partenerilor.

Sursa: MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE, BIROUL DE COMUNICARE

___________________________________________________ 

Stagiile de internship la care participă elevii sau studenții sunt recunoscute de acum prin lege

 

Începând cu 18 august 2018, tinerii cu vârsta de cel puțin 16 ani vor putea lucra pentru firme sau instituții publice, în baza unor contracte de internship (En.stagii de practică.), conform Decretului nr.543/2018 semnat luni, 16 iulie 2018, de Președintele României, Klaus Iohannis, pentru promulgarea Legii nr.176/2018 privind internshipul (Monitorul Oficial, Partea I, nr.626).

https://lege5.ro/Gratuit/gi4dqojwgyza/legea-nr-176-2018-privind-internshipul