Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

Universitate cu grad de încredere ridicat

COMUNICAT -  Career Hub-UPIT, 2018 

Târg de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți

 

 

Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (C.C.I.A) Argeș și AIESEC organizează cel mai mare eveniment dedicat carierei în județul Argeș.

 

Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți (Career Hub-UPIT)  se desfășoară  în data de 18 octombrie 2018, orele 10.00-14.00,  în Corpul Central al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1.

 

În cadrul evenimentului participă 30 de companii care oferă studenților și absolvenților Universității din Pitești peste 100 de job-uri și 80 de internship-uri.

 

Companii participante:

 • RENAULT GRUP ROMÂNIA
 • ADIENT AUTOMOTIVE ROMÂNIA
 • NIDEC MOTOR CORPORATION ROMANIA
 • DPR PROCESE DE PRODUCȚIE PITEȘTI (DRAEXLMAIER PITESTI)
 • LEONI WIRING SYSTEMS PITESTI
 • D&G DYNAMIC MAINTENANCE GROUP
 • COMPONENTE AUTO TOPOLOVENI
 • FONTANA PIETRO ROMANIA
 • KEPLER ROMINFO SA
 • FAURECIA
 • MECHROM INDUSTRY
 • INTERO INTEGRITY SERVICES
 • RADICSTAR
 • YILDIZ ENTEGRE ROMÂNIA
 • OSF GLOBAL SERVICE
 • BRD GROUPE SOCIETE GENERALE
 • GOLDPLAST
 • ELECTROMONTAJ SA BUCUREȘTI – SUCURSALA PITEȘTI
 • ELTRA LOGIS
 • DELTA INVEST
 • HAULOTTE ARGEŞ
 • GENERALI ROMÂNIA ASIGURARE ȘI REASIGURARE
 • ROWEB DEVELOPMENT
 • IP AUTOMATIC DESIGN
 • RIAN&PARTENERS CONSULTING
 • SEGULA INTEGRATION
 • ENDAVA
 • NEW DESIGN COMPOSITE
 • METABET
 • MARTUR AUTOMOTIVE SEATING SYSTEMS

 

___________________________________________________________

 

COMUNICAT  

 

Eveniment de excepţie la Universitatea din Piteşti!    

 

Departamentul Limbă, Literatură, Istorie şi Artă al Facultăţii de Teologie, Litere, Istorie şi Artă (Universitatea din Piteşti) şi Centrul de Reuşită Universitară (AUF) al Universităţii din Piteşti au deosebita onoare de a găzdui, luni 22 octombrie 2018, ora 12, lansarea volumelor „Postmodernismul şi identităţile culturale. Conflicte şi coexistenţă” şi „Arhipelag interior. Eseuri autobiografice. ­ Simptome” ale reputatului teoretician, critic literar, filozof al culturii și profesor universitar Virgil Nemoianu. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Universităţii din Piteşti (Corp I, str. Târgu din Vale, nr. 1).

Lansarea se va desfăşura în prezenţa autorului şi va fi animată de conf. univ. dr. Adrian Sămărescu, prorector al Universității din Pitești. Cele două volume apărute la Editura Spandugino vor fi prezentate de prof. univ. dr. Mircea Bârsilă şi vor fi disponibile pentru vânzare. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

 

Vă aşteptăm cu drag!

___________________________________________________________________

 

Career Hub-UPIT, 2018 - Târg de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți

 

 

Universitatea din Pitești, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie și Agricultură (C.C.I.A) Argeș și AIESEC organizează, la 18 octombrie 2018, orele 10.00-14.00, Târgul de Joburi și Internship-uri pentru studenți și absolvenți (Career Hub-UPIT), în Corpul Central al Universității din Pitești, Strada Târgul din Vale nr.1.

 

 

Este vorba de cel mai mare eveniment dedicat carierei, organizat în județul Argeș.

 

 

Universitatea din Pitești, cel mai mare furnizor de resursă umană din Regiunea Sud-Muntenia, prin strategia definită, urmărește dezvoltarea mecanismelor și parteneriatelor care să faciliteze întâlnirea cererii cu oferta de forță de muncă înalt calificată.

 

 

Persoană de contact,

Conf. univ. dr. Amalia DUȚU

E-mail: pandelica.amalia@yahoo.com

Mobil: +40 771294060

__________________________________________

 

Tur cultural-istoric pe bicicletă (Pitești Nord) - sâmbătă, 13 octombrie  

Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș și Asociația DoxDomia organizează sâmbătă, 13 octombrie 2018, începând cu ora 11:00, cea de-a doua etapă a Turului cultural-istoric pe bicicletă (Pitești Nord).

 

Participanții vor vizita obiectivele Mânăstirea Vieroși (sec.al XV-lea), Cula Racovița (secolul al XVIII-lea), Muzeul etnografic CL Năstase, Conacul de la Micești și Cula Budișteanu (secolul al XVIII-lea).

 

Plecarea are loc de la fântâna arteziană din Parcul Lunca Argeșului.

____________________________________________

Prezentarea cărții „pH - Cheia Sănătății” la Biblioteca Universității Pitești

 

Biblioteca Universității din Pitești găzduiește miercuri, 10 octombrie 2018, începând cu orele 10:00 festivitatea de prezentare a cărții „pH - Cheia Sănătății”, ediția a III-a, sub semnătura prof.ing.Ion Marinescu-Voroveni.

 

Evenimentul este organizat de lect.univ.dr.Cicerone Marinescu, din partea Universității din Pitești, în colaborare cu Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (C.R.I.F.S.T.) Filiala Argeș, aflat sub tutela Academiei Române.

 

Prof.ing.Ion Marinescu-Voroveni va vorbi despre secretul fundamental al sănătății și longevității omului. Vor lua, totodată, cuvântul drd.ing.Nicolae Durdui, care va menționa câteva date din domeniul de referință al cărții, ing.George Diniași, care va prezenta aparatura de producție a apei alcaline și lect.univ.dr.Claudiu Șuțan, care va trece în revistă cercetările în domeniu realizate de Universitatea din Pitești.

 

 

_______________________________________

Universitatea din Pitești invitată la Universitatea Mansoura din Egipt, la săptămâna ERASMUS 17-21 Septembrie

 

Universitatea din Pitești participă, în perioada 17-21 septembrie 2018, la săptămâna internațională ERASMUS+ organizată de Universitatea Mansoura, una dintre cele mai importante universități din Egipt.

 

Delegația în Egipt a Universității din Pitești - cea mai mare trimisă până acum la o altă instituție de învățământ superior dintr-o țară terță a Uniunii Europene (UE) - cuprinde cadre didactice de la Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică, Facultatea de Științe Economice și Drept și Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie.

 

Profesorii Universității din Pitești susțin activități de predare și participă la o serie de conferințe și workshop-uri științifice organizate de cinci facultăți din cadrul Universității Mansoura – Facultatea de Științe, Facultatea de Agricultură, Facultatea de Educație și Arte, Facultatea de Asistență Medicală, Facultatea de Comerț.

 

Vizita delegației Universității din Pitești în Egipt vizează realizarea de schimburi de bune practici în domeniul cercetării științifice și al educației universitare, precum și realizarea de programe de studii comune cu partenerul egiptean.

 

Delegația de 20 de profesori din cadrul Universității din Pitești este condusă de Rectorul UPIT, conf. univ. dr. ing. Dumitru Chirleșan, Președintele Senatului, prof. univ. dr. Mihaela Diaconu, Prorectorul pentru Relații Internaționale, conf. univ. dr. Emanuel Soare și Decanul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, conf. univ. dr. George Mihail Man.

 

______________________________________________________________

Comunicat de presă: Întâlnire de proiect, Erasmus + MOOC DYS

 

 

Universitatea din Pitești găzduiește, în perioada 13-14 septembrie, cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectul Erasmus MOOC DYS.  Participanții reprezintă Logopsycom Belgia (coordonatorul proiectului), Universitatea  din  Pitești, Formation 3.0. Franța, KEDDY Grecia, CIVIFORM Italia și RedeBLC Portugalia. 

Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea unui curs masiv online (MOOC) pentru profesori și părinți, și urmărește:

 • Să sporească calitatea sprijinului pentru școlarizarea copiilor cu tulburări specifice de învățare,
 • Să ofere de competențe, resurse și instrumente adecvate persoanelor care participă la educația lor,
 • Să conștientizeze problemele cu care se confruntă ''Dys'',
 • Să îmbunătățească relațiile dintre părinți și profesori.

MOOC DYS își propune să implementeze un program de formare online pentru cadre didactice și părinți, cu privire la Tulburările Specifice de Învățare. Scopul cursului este de a furniza pachetul de competențe necesare pentru a putea sprijini copiii (elevii) cu tulburări specifice de învățare (dislexie, disgrafie, dispraxie, discalculie, etc).

În cadrul întâlnirii de proiect se finalizează conținuturile de formare și se stabilesc modalitățile de implementare și furnizare a programului de formare.

Cursul are loc în luna octombrie 2018, pe parcursul a 5 săptămâni.

Cei care parcurg cel puțin 80 % din activitățile programului primesc certificat de participare cu competenețele dobândite.     

Pe site-ul proiectului există informații actualizate despre proiect și cursul de formare, precum și un link pentru pre-înscriere la curs. Aflați cum puteti participa la cursul online gratuit MOOC DYS pehttp://www.moocdys.eu/ro/, sau puteți accesa direct formularul de pre-înscriere

https://upit.us18.list-manage.com/subscribe?u=4eafe73f033250e27df5f6b37&id=c7744624dc

 

Vă invităm să apreciați pagina de facebook, pentru a fi la curent cu noutățile proiectului.
https://www.facebook.com/moocdysro/

Adresa de contact:moocdys@gmail.com

 

______________________________

 

COMUNICAT – CONFERINŢĂ DE PRESĂ

Avem plăcerea să vă invităm Marţi 11 septembrie 2018, ora 12, Sala de festivităţi  a Universităţii din Piteşti– Corpul Central,

Str. Târgul din Vale nr. 1, să participaţi la conferinţa de presă  susţinută de conducerea Universităţii. 

La conferinţa de presă este prezentă şi Asociaţia Studenţească Ingmed - ONG al  unui grup de studenţi şi profesori ai UPIT,

care este organizator judeţean al  Zilei Mondiale a Curăţeniei, celebrată la 15 septembrie 2018.  

Obiectivul  organizaţiei,  cu ocazia acestui eveniment,  este să mobilizeze un număr cât mai mare de voluntari să participe la curăţenie,

dând astfel un semnal de alarmă cu privire la pericolul în care se află mediul înconjurător pe întreg mapamondul.

În cadrul acestei întâlniri vor fi prezenţi reprezentanţi ai : Instituţiei Prefectului Argeş, Consiliului Judeţean Argeş, Primăriei Municipiului Piteşti,

Inspectoratului Şcolar Arges, Gărzii de Mediu Argeş, Agentiei de Mediu Arges şi Jandarmeriei Arges.

Vă aşteptăm cu drag să fiţi alături de noi.

Biroul de Comunicare și Relații Publice

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

________________________________________________________________________________________

O nouă sesiune de admitere la Universitatea din Pitești: 3-18 septembrie, 4575 de locuri rămase libere, între care 275 fără taxă

 

Universitatea din Pitești organizează, în perioada 3-9 septembrie 2018, cea de-a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2018-2019, pentru programele de licență și master, dar și pentru locurile rămase libere la nou-înființatul Colegiu Terțiar Non-Universitar.

Pentru studiile universitare de licență, Universitatea din Pitești pune la dispoziție un număr de1928 de locuri: Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică oferă 468 de locuri (din care 44 granturi de la buget). Facultatea de Mecanică și Tehnologie oferă 96 de locuri (din care 4 granturi de la buget), Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare oferă 228 de locuri (din care 2 granturi de la buget), Facultatea de Științe Economice și Drept – 701 de locuri (din care un grant de la buget), Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie – 151 de locuri (din care 15 granturi de la buget), Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte oferă 284 de locuri (din care 10 granturi de la buget).

 

Pentru studiile de masterat, Universitatea din Pitești pune la dispoziție un număr de 2647 de locuri.

 

Pentru Colegiul Terțiar Non-Universitar au mai rămas 382 de locuri, cu taxă, la specializările: Asistent Medical Generalist, Asistent medical de farmacie, Analist programator, Tehnician echipamente de calcul, Agent comercial, Agent de turism-ghid, Asisten de gestiune în unități de cazare și alimentație, Asistent manager unități hoteliere, Organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții, Asistent de gestiune, Funcționar bancar, Agent fiscal, Cameraman-fotoreporter.

Înscrierile la cele șase facultăți ale Universității din Pitești și la Colegiul Terțiar Non-Universitar se desfășoară în perioada 3-9 septembrie. Probele de aptitudini au loc în data de 10 septembrie, iar afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru 11 septembrie. Contestațiile la rezultatele obținute la admitere pot fi depuse în data de 12 septembrie, urmând ca în perioada 13-17 septembrie să se desfășoare înmatriculările, iar la 18 septembrie să fie afișate rezultatele definitive ale celei de-a doua sesiuni de admitere.

Informații detaliate cu privire la  admiterea la programele de licență și master pot fi consultate pe website-ul dedicat admiterii la Universitatea din Pitești: 

 https://www.upit.ro/ro/despre-universitate/admitere/admitere2018

Birou Relații Publice și Comunicare

UNIVERSITATEA DIN PITESTI

_______________________________________________________________________

Studenții și absolvenții UPIT – Specializarea Istorie

desfășoară cercetări arheologice în situl dacic de la Ocnița

 

Specializarea Istorie din cadrul Universității din Pitești, alături de Muzeul Județean Vâlcea, cu sprijinul Primăriei Ocnele Mari și al ADT Vâlcea, organizează, în perioada 1-30 august 2018, campania de cercetări arheologice sistematice în situl dacic de la Ocnița, dealul Cosota.

 

Începând cu anul 2016 au fost reluate - cu sprijinul Muzeului Județean Vâlcea, a domnului director dr. Claudiu Tulugea și al Primăriei Ocnele Mari - cercetările sistematice în situl de la Ocnița, antica Buridava, iar rezultatele nu au întârziat să apară. 

 

Descoperirile din ultimele campanii arheologice au revelat lucruri de o excepțională importanță pentru ceea ce înseamnă istoria și civilizația geto-dacilor în perioada secolelor I a. Chr. - I p.

Chr.(http://cronica.cimec.ro/detaliu.asp…). 
Cercetările se desfașoară cu ajutorul studenților și absolvenților Specializării Istorie a Universității din Pitești, dar și cu participarea unor voluntari. 

Finanțarea șantierului este asigurată de către Primăria Ocnele Mari, Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) Vâlcea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vâlcea, Apărarea Tinerilor (ADT) Vâlcea și Universitatea din Pitești.

___________________________________________________________________________

BOBOC CAMP                                                                                                                                        

Tabără pentru studenții înmatriculați la UPIT în 2018                           

Studenții înmatriculați în anul 2018 sunt invitați să se acomodeze cu atmosfera studențească și să socializeze într-o tabără gratuită. 
Grăbiți-vă să mai prindeți un loc și dați curs invitației!

 

Centrul de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Departamentului de Educației Fizică și Sport al Universității din Pitești organizează, pentru noii studenți ai Universității din Pitești, Tabăra Bobocilor (Boboc Camp), în perioada 23-27 septembrie 2018, în care vor avea loc o multitudine de activități de teambuilding, cultural-sportive și turistice.

Proiectul este finanțat de Ministerul Educației Naționale.

 Cei care vor să se înscrie în Boboc Camp pot obține informații suplimentare de la

 Conf.univ.dr.Roșu Daniel

Tel.0744.437.883

 

______________________________________________________________________

Studenți ai Universității din Pitești beneficiari ai Programului Național „Tabere Studențești 2018”

Din partea Universității din Pitești, 20 de studenți sunt beneficiarii locurilor gratuite în Programul Național „Tabere Studențești 2018”, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) prin Direcția Activități pentru Studenți și Tabere.

Taberele sunt organizate în vacanța de vară, la mare, la munte și în Delta Dunării.

Selecția studenților pentru acest Program Național are loc în funcție de rezultatele obținute la învățătură și de activitatea depusă în cadru organizat la diverse manifestări culturale, artistice, științifice, sportive sau de voluntariat, excepție făcând cazurile sociale.

___________________________________________________________

 

Rezultatele concursului de admitere la Universitatea din Pitești – sesiunea iulie 2018

 

Rezultatele concursului de admitere la Universitatea din Pitești – sesiunea iulie 2018 – sunt afișate la avizierul Corpului Central din Strada Târgul din Vale nr.1 și pot fi consultate și pe site-ul www.upit.ro, la fiecare facultate, pe programe de studii

https://www.upit.ro/…/despre-universi…/admitere/admitere2018      

Înmatricularea candidaților declarați admiși se face în perioada 26 - 30 iulie 2018 ( inclusiv sâmbata și duminica)

În aceeași perioadă (inclusiv sâmbăta și duminica), conform Regulamentului de admitere, candidații declarați admiși pot depune contestații în vederea obținerii unei medii mai mari.

Cei mai puțin norocoși în sesiunea iulie se pot înscrie la a doua sesiune a concursului de admitere, în septembrie 2018.

___________________________________________________

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au semnat Acordul de Colaborare pentru elaborarea

Strategiei Naționale de Educație Financiară

 

Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor au încheiat un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF).

Obiectivul acordului vizează dezvoltarea, însușirea și aprofundarea unor elemente ale educației financiare la nivelul învățământului primar, gimnazial, liceal, universitar și al persoanelor adulte. Acordul de colaborare asigură un cadru interinstituțional prin intermediul căruia cele cinci părți semnatare vor realiza activități comune în domeniul educației financiare pentru grupurile țintă și schimburi de experiență privind inițiativele existente ale partenerilor în domeniul educației financiare.

Etapele premergătoare elaborării Strategiei Naționale de Educație Financiară vizează conceperea „Cărții albe” - lista actorilor angrenați în activități sau proiecte din domeniul educației financiare, precum și a unui studiu național referitor la nivelul actual al cunoștințelor din domeniul educației financiare.

Documentul stipulează elementele de bază ale acțiunilor recomandate la nivelul grupurilor țintă, precum și principiile definitorii ale acestor acțiuni. Astfel, la nivelul învățământului primar, Acordul recomandă includerea disciplinei opționale „Educație financiară” în oferta educațională a unităților de învățământ și sprijinirea predării acesteia, prin inițierea și dezvoltarea unor activități specifice. La nivelul învățământului gimnazial și liceal, semnatarii ȋşi propun să asigure suportul în formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina „Educație economico-financiară” pentru clasa a VIII-a, respectiv să susțină prezentări ȋn faţa elevilor, pe teme specifice educației financiare.

La nivel universitar, vor fi diseminate, în cadrul universităților partenere, informații de actualitate privind principalele decizii și evoluții din domeniul financiar. Totodată, vor fi susținute prezentări adresate studenţilor în cadrul unor programe pe teme specifice educației financiare și vor fi realizate proiecte dedicate cadrelor didactice universitare. Pentru adulți vor fi realizate campanii de informare, dedicate diverselor grupuri țintă identificate. Partenerii vor realiza o platformă online comună care va conține materiale și informații privind evenimentele organizate şi vor distribui, ȋn mod gratuit, materiale informative precum DVD-uri, cărți, pliante, broșuri etc.

Pentru a asigura coordonarea procesului de educație financiară a grupurilor țintă vizate, se va constitui Comitetul pentru educație financiară, care va fi compus din reprezentanți ai instituțiilor partenere. Durata Acordului este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire prin decizia partenerilor.

Sursa: MINISTERUL EDUCAȚIEI NAȚIONALE, BIROUL DE COMUNICARE

___________________________________________________ 

Stagiile de internship la care participă elevii sau studenții sunt recunoscute de acum prin lege

 

Începând cu 18 august 2018, tinerii cu vârsta de cel puțin 16 ani vor putea lucra pentru firme sau instituții publice, în baza unor contracte de internship (En.stagii de practică.), conform Decretului nr.543/2018 semnat luni, 16 iulie 2018, de Președintele României, Klaus Iohannis, pentru promulgarea Legii nr.176/2018 privind internshipul (Monitorul Oficial, Partea I, nr.626).

https://lege5.ro/Gratuit/gi4dqojwgyza/legea-nr-176-2018-privind-internshipul                   

 Scopul acestui act normativ este să le ușureze tinerilor intrarea pe piața muncii. În programul de internship, aceștia ar dobândi nu doar cunoștințe teoretice și practice, experiență profesională, dar ar fi inclusiv plătiți pentru asta.

Internii vor avea dreptul la o indemnizație lunară de cel puțin 50% din salariul minim brut (în 2018, salariul minim brut este de 1.900 lei), în funcție de numărul de ore lucrate efectiv.

Internul sau beneficiarul programului de internship are dreptul la o indemnizaţie lunară netă de internship, din partea organizaţiei gazdă. Indemnizaţia de internship va fi cel puţin egală cu 50% din echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară, garantat în plată.   Activitatea unui intern, încadrat în baza unui contract de internship, este de 6 ore pe zi, în regim de maxim 30 de ore pe săptămână, timp de 5 zile, urmate de două zile consecutive de repaus. Este interzisă efectuarea de ore suplimentare pe durata programului de internship” (extras Legea nr.176/2018 – Art.8)

 Perioada maximă de internship la aceeași persoană juridică este de șase luni.

 Cu încuviințarea părinților/reprezentanților legali, chiar și tinerii de 15 ani vor putea să fie interni.

Participanţii la programele de Internship îşi vor putea astfel consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă în vederea integrării în muncă; de asemenea, vor putea dobândi experienţă şi vechime în specialitate, după caz”, prevede legea.  

La finalul stagiului, internul va primi un Certificat de Internship.

________________________________________

 

Universitatea din Pitești la Jocurile Universitare Europene de la Coimbra, Portugalia

 

Universitatea din Pitești (UPIT) este una din cele cinci universități care reprezintă România la cea de-a patra ediție a Jocurilor Universitare Europene (European Universities Games/ EUG) de la Coimbra, Portugalia (15-28 iulie 2018), unde peste 4000 de studenți de la universitățile cu profil sportiv de vârf din Europa concurează în 13 categorii de sporturi: badminton, baschet, baschet 3×3, kaiac-canoe sprint, handbal, fotbal, futsal, judo, canotaj, rugby, tenis de masă, tenis și volei.

România, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, este reprezentată de următoarele echipe, campioane naționale universitare pe ramuri de sport:

1. Handbal feminin - Universitatea din Pitești 

2. Handbal masculin - Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava
3. Volei feminin - Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău
4. Baschet 3x3 masculin - Universitatea din Pitești
5. Fotbal masculin - Universitatea Babeș Bolyai din Cluj
6. Baschet 3x3 feminin - Universitatea din Pitești
6. Rugby 7 - Universitatea Ecologica din București
7. Baschet feminin - Universitatea din Pitești

Delegația Universității din Pitești este condusă de conf.univ.dr.Fleancu Leonard, Prodecan al Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică, prof.univ.dr.Paul Mihăilă, conf.univ.dr.Corina Popescu și prof.Victor Neagu (antrenor handbal).

Până acum, echipele Universității din Pitești nu au suferit nicio înfrângere. Sperăm să ne întoarcem acasă cu cel puțin o medalie”, a declarat prof.univ.dr.Paul Mihăilă.

Jocurile Universitare Europene de la Coimbra 2018 sunt organizate de European University Sports Association (EUSA) și sunt prezentate drept cel mai important eveniment sportiv universitar al anului.

________________________________________________________________________________________________________________________________

COMUNICAT                                                                                          

 Concurs de eseuri adresat studenților din Universitatea Pitești   

 Centrul de Reușită Universitară (CRU) lansează Concursul de eseuri ”UPIT- o universitate pentru viitor”, adresat studenților Universității din Pitești, care sunt invitați să propună, până la 15 iulie (ora 23.00), idei și soluții de îmbunătățire a tot ceea ce înseamnă pentru ei Universitate.

Într-un eseu redactat în limba română, studenții au posibilitatea de a propune soluții care să le facă viața de student mai frumoasă și mai ușoară.

După evaluarea eseurilor, rezultatele vor fi publicate pe contul Facebook CRU Pitești.

Lucrările cele mai bune vor fi premiate, prin amabilitatea Agenției Universitare a Francofoniei, după cum urmează: Premiul I - 150 lei (voucher Emag), Premiul II – 125 lei (voucher Emag) și Premiul III – 100 lei (voucher Emag). Se acordă tuturor diplome de participare.

Festivitatea de premiere va avea loc luni 23 iulie 2018, la ora 10, în sala B003 din Str.Gheorghe Doja.

Pentru informații suplimentare,

Responsabili CRU:

Conf.univ.dr.Corina-Amelia Georges

Conf.univ.dr.Liliana Voiculescu

upitcru@yahoo.com

_____________________________________________

COMUNICAT                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

 

Facultatea de Mecanică și Tehnologie organizează Mini-Școala de Vară

 

Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești organizează Mini-Școala de Vară, și invită elevii din mediul preuniversitar să se prezinte joi, 12 iulie, începând cu ora 09.00, la Centrul de Cercetare Ingineria Automobilului, din Strada Doagă nr.11, pentru a se înscrie la cursurile de inițiere în tainele ingineriei (Computer Aided Design / CATIA, 3Dprinting, Crash tests, motoare de automobil, educație rutieră, carting).

Contact

Facultatea de Mecanică și Tehnologie

Universitatea Pitești

Tel: 0348 453 150

Email:adrian.clenci@upit.ro

______________________________________________

Universitatea din Pitești - co-organizator al Conferinței Internaționale ECAI 2018 Iași

 

Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare a Universității din Pitești este unul din organizatorii celei de-a X-a ediții a Conferinței Internaționale ECAI („Electronics, Computers and Artificial Intelligence”) care se desfășoară în perioada 28-30 iunie 2018 la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Pe durata celor două zile ale Conferinței vor fi prezentate 180 de lucrări ştiinţifice, dintre care 20 vor fi susţinute printr-o tele-conferință online de către autorii care au anunțat că nu pot fi prezenţi fizic la eveniment. 

Lucrările vor fi împărţite în şapte secţiuni, care vor aborda noutăţi şi tendinţe legate de software, inteligenţă artificială, electronică aplicată, automobile inteligente, iar una dintre secţiuni va fi dedicată pedagogiei.

Sunt aşteptaţi participanţi din 13 ţări, printre care Germania, Polonia, Cehia, Turcia, India, Republica Moldova, Anglia sau China.

Unul dintre cele mai importante roluri ale acestei conferinţe este cel de socializare, deoarece aici reuşim să ne întâlnim cu colegi din toate universităţile, să vedem fiecare ce preocupări are sau unde au reuşit să ajungă cu cercetările lor ştiinţifice. De asemenea, conferinţa îi ajută pe doctoranzii care au nevoie să aibă articole publicate, fiind conferinţa cu cea mai mică taxă din România în domeniul electronic. Aceasta este şi foarte bine indexată la nivel internaţional, având o mare vizibilitate şi căutare nu doar în rândul doctoranzilor, ci şi în rândul profesorilor cărora li se cere an de an să aibă publicaţii cotate cât mai bine”, a precizat conf. univ. dr. Mihai Oproescu, decanul Facultăţii de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare de la Universitatea din Piteşti.

Invitații speciali la ECAI 2018 Iași sunt:

 • Academicianul Florin-Gheorghe Filip, de la Academia Română, cu lucrarea „Collaborative Automation Systems and the Corresponding Enabling I&C Technologies”
 • Prof. Dr. Dipankar Pal- de la Departamentul Inginerie Electrică și Electronică de la Birla Institute of Technology and Science, Pilani, India cu lucrarea „Effort Delay and Appropriate Optimizing Techniques”
 • Prof. Dr. Avireni Srinivasulu- directorul Departamentului de Inginerie de la JECRC University, din Jaipur, India cu lucrarea „A power efficient 5-bit parallel comparator analogue to digital converter”
 • Prof. Dr. Stefan Wolfgang Pickl, de la Universität der Bundeswehr, din Munchen, Germania, cu lucrarea „Resilience of Complex Networks - Intelligent Simulation and Optimization to Stabilize Critical Infrastructures”
 • Prof. Rudolf Mester, de la Universitatea J. W. Goethe din Frankfurt, șef grup de cercetare pe inteligență artificială, cu lucrarea „Cars that sense, perceive and (re)act: Perspectives of highlyautomated driving”

__________________________________

 

COMUNICAT

 

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI LA DEPARTAMENTUL DE LIMBĂ, LITERATURĂ, ISTORIE ȘI ARTE

 

 Pentru a cincea oară consecutiv, Sânzienele vor îmbrăca Universitatea din Pitești în ie!

Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie și Arte și Centre de réussite universitaire organizează vineri, 22 iunie, 2018, ora 12, la Biblioteca Universității din Pitești, a cincea ediţie dedicată Zilei universale a iei.

Ia, simbol al feminităţii universale, a însoţit femeia româncă pe tot parcursul existenţei sale. Ca orice veşmânt tradiţional-ceremonial, ia constituie o secvenţă a memoriei colective, iar purtarea ei, o manifestare spirituală ce străbate timpul şi prin care se poate redescoperi istoria mitică a unui neam. IA este o adevărată matrice culturală, un simbol al identităţii şi creativităţii spaţiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi.

Ziua Iei este sarbatorită odată cu Sânzienele şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, în apropierea datei Solstiţiului de Vară în emisfera nordică, ce marchează debutul verii astronomice.

Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de comunitatea La Blouse Roumaine în 7 ianuarie 2013 şi a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de ţări.

Plasat sub semnul Centenarului, evenimentul organizat de Departamentul de Limbă, Literatură, Istorie și Arte și Centre de réussite universitaire își propune recuperarea acestui important reper identitar în spațiul academic românesc.

______________________________________________

COMUNICAT

 

Prof.univ.dr.ing. Nicolae Paraschiv, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești  - Doctor Honoris Cauza al UPIT

 Vineri, 15 iunie 2018, ora 12, Sala de Festivități a Universității Pitești 

 Avem plăcerea de a vă invita la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. Nicolae Paraschiv, de la Universitatea de Petrol-Gaze Ploiești.

Director al Școlii Doctorale din Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, prof.Nicolae Paraschiv a coordonat de-a lungul timpului teze de doctorat din Domeniul fundamental ȘTIINȚE INGINEREȘTI, cum ar fi„Contribuții la dezvoltarea de sisteme automate cu aplicabilitate în terapia medicală” sau „Contribuții privind reglarea avansată a procesului de purificare a gazelor de rafinărie”. Teza de doctorat intitulată„Cercetări privind securitatea sistemelor automate” - realizată sub conducerea prof. dr. ing. Nicolae Paraschiv și prezentată la cea de-a zecea ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EuroInvent, în perioada 17-19 mai 2018 la Iași – a obținut Medalia de Argint și Premiul Special al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

Domnul profesor Nicolae Paraschiv este implicat într-o serie de direcții de cercetare cu implicații asupra mediului economic – conducerea automată evaluată a proceselor chimice, echipamente numerice de automatizare, conducerea în timp real a proceselor chimice, modelarea și simularea proceselor chimice, sisteme distribuite de conducere.

Autor sau coautor la 14 cărți (cursuri, manuale, ghiduri de nivel universitar), peste 70 de articole publicate în reviste de specialitate sau în volumele unor manifestări științifice, peste 45 de lucrări de cercetare științifică sau proiectare, realizate în cadrul unor contracte sau granturi de cercetare, numele domnului profesor Nicolae Paraschiv este cunoscut în România și în străinătate, unde a fost și continuă să fie profesor invitat la diverse stagii de cercetare sau prelegeri universitare. Domnul profesor Nicolae Paraschiv este membru al comisiei editoriale a International Journal of Reasoning-based Intelligent Systems – publicație realizată de Universitatea Hyogo din Japonia, și Editor-Șef din partea UPG Ploiești al revistei JEEECCS Journal of Electronic Engineering, Electronics, Control and Computer Science.

Prof.univ.dr.ing.Nicolae Paraschiv a urmat stagii de pregătire în străinătate - Universitatea Otto von Guericke, Germania, Institutul Max Plank, Magdeburg, Germania, Universitatea Paris XII Franța, Universitatea Trent Nottingham, Marea Britanie, Universitatea Stuttgart, Germania/Institutul pentru dinamica sistemelor și tehnica reglării.

Domnul profesor Nicolae Paraschiv este Membru al Societății Române de Automatică și Informatică Tehnică (Filiala Ploiești).

Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi la acest moment festiv academic.

Biroul de Comunicare și Relații Publice

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

_______________________________________

COMUNICAT DE PRESĂ

Universitatea din Pitești derulează în perioada iunie - decembrie 2018 proiectul intitulat ,,Dezvoltarea marketingului relațional in cadrul mediului academic pentru creșterea accesului elevilor din medii defavorizate la învățământul superior și scăderea abandonului școlar al studenților’’.

Proiectul vizează creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră).

Obiectivele proiectului:

 • Consolidarea parteneriatelor Universității din Pitești cu ISJ-urile județelor Argeș, Vâlcea, Olt, Teleorman în vederea creșterii accesului elevilor de liceu la învățământul superior, pentru susținerea incluziunii sociale și corelarea ofertei educaționale cu cerințele pieței muncii.
 •  
 • Consolidarea parteneriatelor între UPIT și reprezentanții mediului socio-economic în vederea îmbunătățirii curriculei pornind de la nevoile pieței muncii și dezvoltarea unei rețele de networking instituțional pentru consolidarea relației dintre universitate și mediul socio-economic.

Obiectivele proiectului sunt în acord cu Obiectivul general 6 din Strategia de redresare și dezvoltare a Universității din Pitești referitoare la reintegrarea cu mediul socio-economic regional și local și, în mod special cu obiectivele operaționale: OO6.3.Dezvoltarea și implementarea unui plan de cooperare regional pentru învățământ și formare profesională, OO6.4.Refacerea legăturilor cu sistemul de învățământ preuniversitar,OO6.5. Restabilirea locului UPIT intre actorii de top ai regiunii.

Obiectivele proiectului se integrează în linia directoare a Strategiei Europa 2020, cu obiectivele asumate de România în cadrul Procesului Bologna, cu cele stabilite în Programul Național de Reforma.

Grupul țintă vizat este constituit din 10 000 elevi informați cu privire la accesul la învățământul superior, dezvoltarea carierei și accesul pe piața muncii.

Activități

În cadrul proiectului se vor derula următoarele tipuri de activități:

A1. Activități de management al proiectului

A2. Promovarea ofertei educaționale a universității prin campanii de marketing în medii defavorizate și îndrumarea elevilor pentru accesarea programelor de studii.

 • A2.1. Dezvoltarea parteneriatelor cu ISJ Arges, Vâlcea, Olt și Teleorman și cu unități școlare din subordinea acestora, cu accent pe cele situate în medii defavorizate
 • A2.2. Elaborarea, multiplicarea și distribuirea materialelor pentru promovarea universității
 • A2.3. Organizarea evenimentului ”Start pentru cariera ta” în 2-3 licee din județul Argeș și în câte 1-2 licee din județele Vâlcea, Olt, Teleorman cu implicarea unor studenți voluntari.
 • A2.3.1. Informarea liceelor despre posibilitatea participării în calitate de co-organizator la eveniment, selecția CNFIS-FDI-2018-0275 generated by UDiManager 04/05/2018 11:03:01 2 / 3 liceelor care vor găzdui evenimentele
 • A2.3.2. Desfășurarea evenimentelor în cadrul cărora vor fi mediate întâlniri între elevi-studenți voluntari
 • A2.4. Diversificarea colaborării UPIT cu ISJ Argeș, Vâlcea, Olt și Teleorman, prin realizarea și distribuția unei publicații periodice intitulată PRE-UNIVERSITARIA (variantă online și letrică) sub forma unui ghid de bune practici educaționale și științifice specifice mediului preuniversitar si universitar.
 • A2.4.1.Constituirea cadrului de lucru, îndeplinirea procedurilor pentru alocarea  ISSN-ului.
 • A2.4.2. Colectarea materialelor, selecția și pregătirea pentru publicare a primului număr.        
 • A2.4.3. Construirea site-ului revistei.
 • A2.5. Activități de îndrumare, orientare și consiliere profesională a elevilor din mediile defavorizate ale județelor Argeș, Vâlcea, Olt, Teleorman in vederea creșterii accesului la învățământul superior
 • A2.5.1. Constituirea unui birou mobil de îndrumare in carieră în beneficiul elevilor din cele 4 județe.
 • A2.5.2. Sprijinirea dezvoltării personale a 100 elevi dezavantajați prin program de mentorat
 • A2.5.3. Activități de informare a elevilor despre oportunitățile din piața muncii și de proiectare a unui plan de carieră profesională.  Vor fi implicați și studenți voluntari.

 

A4. Dezvoltarea unui canal de comunicare online intre UPIT și liceele argeșene(elevi și responsabili consiliere)

 • A4.1. Crearea spațiului privat pentru consilierii educaționali din licee și elevi prin intermediul unei pagini de Facebook. Se va crearea aplicatia FB și se va realiza integrarea ei in pagina UPIT pentru   elevi.
 • A4.2. Activități specifice implementării comunicării online între UPIT și licee, respectiv cu elevii din mediile defavorizate Vor fi implicați și 2 studenți voluntari.

 

 A5. Activități de consolidare a parteneriatelor intre UPIT si unități economico-sociale din Argeș și zonele in care UPIT are extensii universitare.

 • A5.1. Activități de diversificare a axelor de colaborare cu partenerii din mediul socio-  economic. Se vor revizui și completa acordurile cadru de colaborare. Se vor identifica  parteneri strategici și se va înființa Consiliul Universitar Consultativ pentru Mediul Economic și Social ca structură a Centrului de Colaborare cu Mediul Socio-Economic și Incubare de Afaceri- CUCMES.
 • A5.2. Organizarea a patru workshop-uri cu reprezentanții CUCMES (L1-L7) pentru a se  identifica nevoile de formare a tinerilor din județele vizate. Se va pregăti și edita un  catalog intitulat generic UPIT – Mediul socio-economic, care va fi un instrument util de   management universitar și organizațional.

___________________________________________

COMUNICAT

Expoziție de Artă la Rectoratul Universității din Pitești

Departamentul de Limbă și Literatură, Istorie și Arte din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității Pitești, în cooperare cu Asociația LIA și Atelierul de Arte reCreativ vă invită miercuri, 13 iunie 2018,la ora 17,00 la vernisajul Expoziției de Artă, la Rectoratul Universității din Pitești, Str.Târgul din Vale nr.1.

__________________________________________

CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ LA UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

Prin Centrul de cercetări asupra imaginarului. Text, discurs, comunicareImagines și Centrul de reușită universitară (CRU), Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte organizează, în perioada 15-17 iunie 2018, cea de-a 14-a ediție a conferinței Limba și Literatura – Repere identitare în context european. Tema propusă dezbaterilor anul acesta, Arhitecturi ale imaginarului, își găsește aplicații fecunde în domeniul literaturii, al științelor limbajului, în științele sociale și ale educației.

Lucrările celor 140 de participanți, ce provin de la peste 30 de universități și institute de cercetare din țară și din străinătate (Algeria, Canada, Columbia, India, Maroc, Turcia), invită la o reflectare plurală asupra conceptului de imaginar și ale arhitecturii acestuia așa cum sunt reflectate în lingvistică, literatură, comunicare sau artele spectacolului.

Ceremonia de deschidere a conferinței și sesiunea plenară se vor desfășura vineri, 15 iunie, începând cu ora 10, la sediul Bibliotecii Universității din Pitești, urmând ca lucrările pe secțiuni să se desfășoare vineri și sâmbătă, în incinta Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte. Totodată, sâmbătă sunt organizate și Atelierele de didactică (română, franceză, engleză), ateliere de lucru ce reunesc profesori din învățământul universitar și preuniversitar.

Biroul de Comunicare si Relații Publice

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

______________________________________

COMUNICAT

 Universitatea din Pitești organizează cursuri gratuite pentru fermieri

 Universitatea din Pitești organizează, în perioada 18-22 iunie 2018, prima sesiune de formare în cadrul proiectului“Creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole, în contextul actual al politicii agricole, prin acţiuni de formare profesională şi dobândire de cunoştinţe în rândul fermierilor”, finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Proiectul se adresează fermierilor, persoane fizice sau juridice din judeţul Argeş, în special beneficiari de sprijin ai sub-măsurilor 6.1. şi 6.3. Beneficiari pot fi şi persoane care au drept de folosinţă pentru terenuri agricole, dovedit prin contract de comodat sau arendă. Cursurile de formare profesională au o durată de 5 zile (40 ore). Cursurile de pregătire profesională sunt obligatorii pentru fermierii care accesează fonduri europene. La sfârşitul sesiunii de formare profesională cursanţii vor primi atestate de participare.

Celelalte sesiuni vor avea loc în perioadele: 10 - 14 septembrie 2018 (25 de locuri), 12 - 16 noiembrie 2018 (25 de locuri) şi 28 ianuarie – 1 februarie 2019 (25 de locuri). Cursurile vor fi organizate la Hotel Regat în Piteşti.

Toate costurile aferente derulării sesiunilor de formare sunt susţinute din bugetul proiectului: cazarea participanţilor (Hotel Regat), servirea meselor şi decontarea cheltuielilor de transport).

Pentru înscrieri şi alte informaţii suplimentare puteţi suna la numărul de telefon 0723273786 (manager proiect).Depunerea dosarelor de înscriere se face la sediul Universităţii din Piteşti din strada Târgu din Vale, nr. 1, corp S, etaj 1, sala S127.

Locurile sunt limitate!

_______________________________________

ACADEMIA ROMÂNĂ

COMITETUL ROMÂN PENTRU ISTORIA ŞI FILOZOFIA ŞTIINŢEI ŞI TEHNICII – C.R.I.F.S.T.

FILIALA ARGEŞ

Academia Română.C.R.I.F.S.T.

UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI

COMUNICAT

 

            Universitatea din Pitești va găzdui vineri, 8 iunie 2018, începând cu ora 1000, în noua Sală de festivități din Corpul Central,  Adunarea Generală a Comitetului Român pentru Istoria și Filozofia Ştiinţei și Tehnicii – C.R.I.F.S.T., filiala Argeș. În cadrul programului se va prezenta raportul privind activitatea filialei în perioada 2014-2018 şi vor fi alegeri pentru noua conducere a filialei.

 

    Preşedinte CRIFST, Filiala Piteşti,                                   Vicepreşedinte,                            

    Prof.univ.dr.ing. Mariana JURIAN                              Prof.univ.dr.ing. Ioan LIŢĂ                   

 

____________________

COMUNICAT

 

Universitatea din Pitești în evaluarea internațională U-Multirank, coordonată de Comisia Europeană

 

U-Multirank a dat publicității, la 5 iunie 2018, datele celei de-a cincea ediții anuale (www.umultirank.org) a evaluărilor, în care au fost clasificate 1.614 de universități din 95 de țări.U-Multirank subliniază performanța universitară de nivel mondial în: predare și învățare, cercetare, transfer de cunoștințe, orientare internațională și implicare regională.

 

Noile rezultate prezintă diversitatea excelenței în învățământul superior.Clasificarea universităților a fost realizată în funcție de o gamă largă de factori de performanță: reputația pentru activitatea de cercetare, calitatea predării și a învățării, orientarea internațională, succesul transferului de cunoștințe (parteneriate cu întreprinderile) și angajamentele în plan regional.

 

U-Multirank oferă 18 clasamente naționale ce scot în relief punctele forte și punctele slabe ale sistemelor naționale de învățământ superior, publică lista cu universitățile aflate în "Top 25", evidențiind 225 din cele mai mari scoruri obținute de universități în cadrul evaluării.

 

Pe baza informațiilor oferite de acest clasament U-Multirank studenții își aleg programele de studiu, bazându-se pe prioritățile lor. Pentru jurnaliști, U-Multirank oferă clasamente personalizate și informații la cerere, concentrându-se pe performanțele universităților dintr-o anumită țară, pe relațiile dintre mediul universitar și industrie sau pe deschiderea internațională a universităților.

 

În actuala clasificare internațională a universităților, realizată sub coordonarea Comisiei Europene, parteneriatele strategice de cercetare, publicațiile interdisciplinare, rata de absolvire a studiilor de licență și de masters de către studenții UPIT, mobilitățile studenților și cadrelor didactice în spațiul european și extraeuropean sunt indicatorii la care Universitatea din Pitești a obținut punctaj maxim.

 

Au fost evidențiate și procentele ridicate de inserție pe piața locală și regională a muncii a absolvenților studiilor de licență și de masters de la Universitatea din Pitești.

_____________________________________________

 

COMUNICAT

Très Courts: Festival Internațional de Film

Proiecții de filme de foarte scurt metraj la Universitatea Pitești – Specializarea Jurnalism

 

Universitatea din Pitești – Secția de Jurnalism - găzduiește, la 5-6 iunie 2018, proiecțiile de filme de foarte scurt metraj derulate în cadrul Festivalului Internațional de Film Très Courts, aflat la cea de-a 20-a ediție.

 

Universitatea din Pitești constituie una din cele 17 locații din România unde se desfășoară acest Festival Internațional. Proiecțiile au loc în în aproximativ 80 de oraşe din lume, dintre care 20 de orașe și comune din România. În total, 20 de ţări de pe cele 5 continente găzduiesc Festivalul. Spectatorii pot descoperi o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah și Tel Aviv.

 

Un festival care are loc simultan, în întreaga lume!

 

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 4 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

 

Institutul Francez Cluj-Napoca este coordonatorul Festivalului Très Court în România, Ungaria, Slovacia. ORANGE este sponsorul principal al festivalului în România.

 

În cadrul competiției românești Très Court sunt decernate patru premii: Marele Premiu, Premiul Publicului, Premiul Organizației Internaționale a Francofoniei și pentru prima dată anul acesta Premiul Asociației Casiopeea.

 

Marele Premiu este decernat de juriu. El constă într-un trofeu și un smartphone oferit de Orange precum și difuzarea filmului în cadrul selecției internaționale 2018 (sub rezerva acceptului din partea echipei internaționale de selecție 2018).

 

La Universitatea din Pitești, proiecțiile de filme de foarte scurt metraj se derulează începând cu orele 17.00 în Amfiteatrul 307 din Corpul I, Str.Târgu din Vale nr.1.

 

INTRAREA ESTE LIBERĂ

 

______________________________________________

COMUNICAT

 

Conferința Națională a Profesorilor ”EDUCAȚIA LA TIMPUL VIITOR”, 9 iunie 2018

 

 

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie prin Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Casa Corpului Didactic Argeș şi Centrul de cercetări ştiinţifice în domeniul psihopedagogiei aplicate - EDUEXPERT anunţă organizarea Conferinţei Naţionale a Profesorilor -”EDUCAȚIA LA TIMPUL VIITOR”, ediţia a V-a, ce va avea loc pe 09 iunie 2018

 

Scopul conferinţei este acela de a crea cadrul unei dezbateri privind problematica educației prezente și viitoare, orientarea prospectivă a educației și regândirea acesteia, în acord cu cerințele viitoare ale societății, precum şi cu transformările rapide și profunde ce au loc în plan socio-economic și tehnologic.

 

Conferinţa se adresează, în egală măsură, profesorilor din învăţământul primar şi preşcolar, profesorilor din învățământul gimnazial și liceal, consilierilor şcolari, specialiştilor din domeniul ştiinţelor educaţiei (cercetători, formatori), masteranzilor/ studenţilor.

 

Principalele direcţii tematice abordate:

 

 1. Tendințe actuale în educația timpurie,
 2. Aplicații practice în consilierea educațională ,
 3. Implicații psihopedagogice în reușita școlară,
 4. Bune practici în alternativele educaționale,
 5. Tendințe acutale în didactica specialității,
 6. Bune practici în managementul educațional,
 7. Orientări contemporane în formarea profesorilor .

 

Calendarul conferinţei:

 

 • 15 mai 2018: trimiterea formularului de înscriere și a lucrărilor in extenso la adresa office@gmail.com.
 • 20 mai 2018: notificare privind acceptarea lucrării;
 • 1 iunie 2018: achitarea taxei de participare/publicare;
 • 09 iunie 2018: desfăşurarea lucrărilor conferinţei.

 

Pentru informaţii suplimentare: eltv.office@gmail.com.

______________

COMUNICAT

SALONUL INOVAŢIEI, CERCETĂRII şi

CREATIVITĂŢII ELEVILOR şi STUDENŢILOR

din judeţul ARGEŞ

 

 

În perioada 24 – 25 Mai 2018, la Universitatea din Pitești - Corpul Central din Târgu din Vale nr. 1 - se desfășoară SALONUL INOVAŢIEI, CERCETĂRII şi CREATIVITĂŢII ELEVILOR şi STUDENŢILOR - SICCESA.

 

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Universitatea din Pitești, este dedicat elevilor din învățământul gimnazial, liceal şi studenţilor UPIT.

 

La SALONUL INOVAŢIEI, CERCETĂRII şi CREATIVITĂŢII ELEVILOR şi STUDENŢILOR sunt  prezentate peste 400 de lucrări din 19 de domenii tematice analizate de un juriu format din profesori desemnați de Inspectoratul Școlar Județean Argeș şi cadre didactice universitare ale UPIT. Juriul va fi prezidat de prof.univ.dr. Șerban ConstantinVALECA, copreședinți fiind Constantin Dan MANU - președintele C.J. Argeș, Dumitru CHIRLEȘAN - rectorul UPIT și Dumitru TODOSOIU - inspector general I.S.J. Argeș.

 

Domenii de jurizare:

 

 1. Protecția mediului
 2. Industria automobilului și Industria aviatică
 3. Industria Chimică, Fizică, Biologie
 4. Mecanică generală – Electromecanică – Mașini, utilaje, electricitate și electronică
 5. Energie – Energie verde
 6. Radio TV - Telecomunicații, Fotografie
 7. Informatică: Hardware și software
 8. Artă grafică și Publicitate
 9. Cultură – Turism
 10. Suveniruri – Articole pentru cadouri
 11. Produse de uz casnic
 12. Științe medicale și Sănătate
 13. Industria textilă și vestimentară – Design vestimentar
 14. Industria Agronomică și Alimentară
 15. Construcții și locuințe
 16. Ambalaj – Stocaj
 17. Educație – formare
 18. Sport, timp liber, jocuri, jucării
 19. Grădină – casă

 

Cele mai bune lucrări sunt premiate, Consiliul Județean Argeș asigurând premii pentru locurile I, II, III şi Menţiune, pe fiecare ciclu de studii: gimnazial, liceal şi universitar.

 

Festivitatea de premiere se desfăşoară vineri, 25 mai 2018, ora 12, Corpul Central, Târgu din Vale nr. 1

 

___________________________

COMUNICAT

 

Conferința Internațională „Dezvoltarea Durabilă prin Cercetare Nucleară și Educație” 23-25 mai

 

Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (RATEN-ICN) organizează, la 23-25 mai 2018, Conferința Anuală Internațională „Dezvoltarea Durabilă prin Cercetare Nucleară și Educație” (NUCLEAR 2018) – Ediția a XI-a, eveniment care are loc sub auspiciile Academiei Române, în cooperare cu Universitatea din Pitești și Academia Oamenilor de Știință din România.

 

Conferința NUCLEAR 2018 va aborda tematici de interes actual al energeticii nucleare privind securitatea nucleară, dezvoltarea de tehnologii inovative și materiale avansate, managementul deșeurilor radioactive, radioprotecția personalului si a mediului și, nu în ultimul rând, aspectele de educație și pregătire necesare dezvoltării domeniului nuclear în contextul noilor piețe de energie.

 

Universitatea din Pitești, co-organizator al Conferinței participă cu lucrări prezentate de studenți și profesori universitari de la Departamentul de Ştiinţe Inginereşti Aplicate (DIMSIA) din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și InformaticăLector.univ.dr. Sorin Fianu de la Catedra de Energetică și Tehnologii Nucleare a DIMSIA va modera o discuție pe tema „Consolidarea capabilității pentru dezvoltarea nucleară”. Totodată,prof.dr. Șerban Constantin Valeca - Universitatea Pitești, fost Ministru al Cercetării, este membru al Comitetului Științific.

 

NUCLEAR 2018 reunește reprezentanți ai unor organizații internaționale și europene relevante pentru energetica nucleară, precum Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Cercetare (DG RTD) și Direcția Generală - Centrul Comun de Cercetare (DG-JRC – Serviciul Intern de Cercetare al Comisiei Europene), Agenția Italiană pentru Noi Tehnologii, Energie și Dezvoltare Economică Durabilă (ENEA), Ansaldo Nucleare (Italia), Platforma Tehnologică pentru o Energie Nucleară Durabilă (SNETP, Belgia), Institutul de Cercetări Nucleare Rez (Cehia), Institutul de Chimie Nucleară și Tehnologie (Polonia), Asociația NUGENIA (Belgia), Centrul de Cercetare Nucleară SCK.CEN (Belgia), Forul Atomic European (FORATOM, cu sediul în Bruxelles, Belgia) și Universitatea de Tehnologie din Bratislava (Slovacia).

 

Din România participă reprezentanți de la cele mai importante foruri științifice în domeniu – Academia Română, Academia Oamenilor de Știință, institute de cercetare în domeniul nuclear - RATEN-ICN PiteștiRATEN-CITON București, Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” (IFIN-HH) București, ICSI Rm. Vâlcea, precum și ai Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), Nuclearelectrica (SNN, CNE Cernavodă FCN Pitești).

 

Invitați speciali: Roger Garbil (Direcția Generală Cercetare și Inovare DG-RDT Comisia Europeană), Said Abousal (Direcția Generală Centrul Comun de Cercetare DG-JRC, Comisia Europeană), Teodor Chirică, noul Președinte al Forului Atomic European (FORATOM), Robert Tudorache, Secretar de Stat în  Ministrul Român al Energiei și Nicolae Burnete, Ministrul Român al Cercetării și Inovării.

 

Programul complet al Conferinței poate fi urmărit aici:

https://www.nuclear.ro/conference/nuclear%202018/N2018_Conference_Preliminary_Program_.pdf

___________________________

COMUNICAT

 

Târg de Joburi, Internship-uri și Stagii de Practică pentru studenți și absolvenți