Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

_________________________________________________________________

COMUNICAT– CONFERINTA DE PRESA 19 Decembrie 2017

Avem placerea sa va invitam maine, Marti 19 Decembrie 2017,  ora 13, corp Academica, sa participati la ultima Conferinta de presa din acest an, sustinuta de conducerea Universitatii din Pitesti.

Va asteptam cu drag sa incheiem un an plin de evenimente academice frumoase, interesante pentru comunitatea argeseana si sa ne pregatim pentru noul an care ne asteapta cu si mai multe lucruri bune.

 Cu deosebita stima,

__________________________________________________________________

COMUNICAT – CONFERINTA DE PRESA

Cu placerea va invitam maine, Marti 28 noiembrie 2017,  ora 12, corp Academica, 

sa participati la Conferinta de presa sustinuta de conducerea Universitatii din Pitesti.

Va asteptam cu drag.

__________________________________________________________________

INVITAȚIE

Societatea Română de Statistică – filiala Argeș are onoarea de a vă invita să participați la evenimentul festiv organizat cu prilejul primei întâlniri a Societății Române de Statistică la Pitești, care se va desfășura sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 11 00 la sediul Bibliotecii Universității din Pitești - Sala de lectură periodice – corp I, din strada Târgul din Vale, nr. 1, Pitești.

___________________________________________________________________________________

COMUNICAT – Congresul Internațional de Ingineria Transportului și Automobilului - CAR 2017

Deschiderea oficială: 8 Noiembrie 2017, ora 9,  Rectorat Corpul central

În perioada 8-11 Noiembrie 2017, la Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești se organizează cea de a XI-a ediție a Congresului Internațional de Ingineria Transportului și Automobilului - CAR 2017.

La deschiderea oficială a evenimentului vor participa nume sonore din Ministerul Cercetării, mediul academic  și din industria automobilelor:

Adrian CLENCI – Preşedinte Congres şi SIAR

Dumitru CHIRLEȘAN – Rector al Universităţii din Piteşti

Gunter HOHL – Repreyentant FISITA

Lucian GEORGESCU – Ministru Cercetării şi Inovaţiei

Yves CARACATZANIS – Director General al Group Renault Romania

Stefan KANYA - Director AVL Romania

Rainer THIELE - Director General  FEV Romania

Gabriel SICOE - Preşedinte ACAROM

Adrian DINCĂ - Preşedinte RAR

Radu DINESCU - Secretar General UNTRR

Benone COSTEA - MAGIC Engineering

Congresul CAR 2017 face parte din seria evenimentelor științifice anuale organizate în mod succesiv de diferite universități din România care au programe de studii și de cercetare în domeniul ingineriei automobilului: Universitatea Politehnică din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea din Oradea, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Dunarea de Jos din Galați, Universitatea Ovidius de Constanța. Alături de specialiștii români, la congres participă reprezentanți ai unor universități de prestigiu din Franța, Italia, Austria, Suedia, Israel, Bulgaria, Germania, Moldova și Serbia.

În paralel cu lucrările congresului se vor derula și două concursuri studențești: Concursul Național de Dinamica Autovehiculelor- a patra ediție și Concursul National de Proiectare Asistată de Calculator – prima ediție.

Pe durata congresului se vor desfășura și întâlnirile Alianței Academice pentru Ingineria Autovehiculelor și a Transporturilor (ALIAT) și a Consorțiului Național de Inginerie Economică.

Vă invităm să fiți alături de noi la acest eveniment științific de rezonanță internațională, ce clasează  Argeșul și România pe harta marilor contributori academici la dezvoltarea sectorului economic.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COMUNICAT - Doctor Honoris Causa

Prof. univ. dr. Alexandru Gafton

 

Vineri, 3 noiembrie 2017, la ora 10, în Sala Senatului Universității din Pitești va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Alexandru Gafton, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Inițiativa aparține Departamentului de Limbă, Literatură, Istorie și Arte al Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte.

Personalitate științifică de prim-rang, dl. prof. univ. dr. Alexandru GAFTON este titular al Facultății de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, profesor de istorie a limbii române și conducător de doctorat în același domeniu, precum și profesor invitat la mai multe universități și institute de cercetări din străinătate. Are ca domenii de interes major cercetarea limbii române în diacronie (istoria limbii române, fonetică istorică, etimologie, semasiologie), editarea științifică a textelor vechi în general și a celor religioase în special, traductologia, sociolingvistica și filosofia științei. Este expert ARACIS al comisiei de Limbi și Literaturi din 2006, membru CNATDCU (președintele comisiei de Filologie între 2012-2016, vicepreședintele aceleiași comisii începând cu 2016). Prin cărțile și articole elaborate, prin proiectele de cercetare derulate, prin traducerile efectuate, dar și prin inițiativele avute în activitatea didactică, științifică și editorială, prof. univ. dr. Alexandru Gafton a contribuit major la dezvoltarea filologiei românești.

            Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi la acest moment festiv academic.

 

Cu deosebită consideratie,

____________________________________________________________________

COMUNICAT- Școală doctorală internațională la UPIT

 Deschiderea oficială : 27.09.2017, ora 09.30

Sala de lectură a Bibliotecii Universității din Pitești, Str. Târgu din Vale nr. 1

  In perioada 26-29 septembrie 2017, la Universitatea din Piteşti are loc scoala doctoralǎ internaţionalǎ francofonǎ « Caractérisation Scientifique, Expertise et Conservation du Patrimoine Culturel Matériel. Archéomatériaux » / “Caracterizarea Ştiintificǎ, Expertiza, şi Conservarea Patrimoniului Cultural Material. Arheomateriale » organizatǎ în parteneriat cu Universitatea din Bordeaux Montaigne şi Academia de Stiinţe Tehnice din  România, manifestare  care beneficiazǎ de cofinanţare din partea Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Participǎ cadre didactice din ţarǎ (Institutul Naţional de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Romane Cluj Napoca, Universitatea din Craiova şi Universitatea din Piteşti)  şi din Franta, de la Universitatea Bordeaux Montaigne. Dintre cei 21 de doctoranzi participanţi, 15 sunt  din ţarǎ (de la Universitatea Tehnicǎ Gheorghe Asachi din Iaşi,  Universitatea Naţionalǎ de Arte din Bucuresti şi Universitatea din Piteşti) şi 6 din Republica Moldova (de la Universitatea Tehnicǎ a Moldovei şi Universitatea de Stat a Moldovei).

Scoala doctoralǎ are ca deviză « La culture ne s'hérite pas, elle se conquiert. » (André Malraux, 1935) şi  are ca scop  dezvoltarea interesului  tinerilor doctoranzi pentru valorile patrimoniului cultural naţional şi iniţierea lor în caracterizarea ştiinţificǎ a bunurilor de patrimoniu, folosind tehnici specifice Ingineriei materialelor.

Colaborarea cu Universitatea din Bordeaux Montagne are în vedere şi doctoratul in cotutelǎ (în aceastǎ perioadǎ are loc si admiterea la doctorat în Ingineria materialelor, organizat în cotutelǎ, conducǎtori de doctorat Prof. Rémiy Chapoulie şi prof. Mǎrioara Abrudeanu, doctorat care îsi propune caracterizarea descoperirilor arheologice fǎcute de echipa universitǎţii sub conducerea Decanului Constantin Augustus Barbulescu),  precum şi organizarea la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, în colaborare franco-românǎ şi în premieră naţională, a unui master în domeniul patrimoniului, cu diplomǎ dublǎ.

Vă așteptăm cu drag la deschiderea oficială a evenimentului ce va avea loc în data de 27.09.2017, ora 09.30, în sala de lectură a Bibliotecii Universității din Pitești,  Str.  Târgu din Vale, nr. 1.

Biroul de Relații Publice

UNIVERSITATEA DIN PITESTI

_____________________________________________________

COMUNICAT  Premieră în Relațiile Internaționale ale Universității din Pitești

 Pentru Universitatea din Pitești, dezvoltarea relațiilor internaționale și a ofertei de studii în limbi străine reprezintă o prioritate strategică asumată de către conducerea actuală.

Dovadă în acest sens stă și seria continuă a performanțelor realizate în acest domeniu de Biroul de Relații Internaționale condus de către Prorectorul Emanuel Soare, care a obținut, în premieră, o finanțare de peste 435.000 Euro din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pentru noi mobilități Erasmus cu universități din țări terțe UE.

Performanțele au început în noiembrie 2016 când, tot în premieră pentru Universitatea din Pitești, a fost câștigat un proiect prin care au fost finanțate mobilități cu Universitatea din Mansoura, una dintre cele mai importante universități din Egipt.

De această dată, Universitatea din Pitești va putea realiza mobilități Erasmus cu universități din țări precum: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Egipt, India, Iran, Kazakhstan, Republica Moldova, Rusia și Ucraina.

Valoarea grantului câștigat de către Universitatea din Pitești o situează între primele 4 universități din țară.

O astfel de performanță consolidează oferta deja existentă a burselor Erasmus oferite studenților și cadrelor didactice în cele peste 20 de țări membre UE, pe care Universitatea din Pitești le oferă de 20 de ani.

=============================================

COMUNICAT

Salonul Inovației și Creativității Elevilor din Județul Argeș 4-5 mai 2017

Pliant SICEA 4-5 mai 2017

==============================================================================================================

COMUNICAT

Marti, 07 martie 2017,  in intervalul orar 10.00 - 16.00, in corp Academica, Str. Targul din Vale nr. 1 va avea loc

 “TARGUL DE JOB-URI, STAGII DE PRACTICA SI INTERNSHIP-URI”

=============================================================================================================

COMUNICAT

În data de 03 martie 2017, Facultatea de Științe Economice și Drept din cadrul Universității din Pitești a organizat, în parteneriat cu AIESEC Pitești și Asociația Terapie Ocupaționala pentru Copii și Adulți Argeș, evenimentul "Build your Career!"

=============================================================================================================

COMUNICAT

Comunicat de presa 20 ani invatamant economic

Conferință internațională EDU WORLD 2016 

5 noiembrie, ora 09.00 la Hotel Ramada, Pitești

=============================================================================================================

CONFERINTA DE PRESA

CONFERINTA DE PRESA

______________________________________________________________

COMUNICAT - Cursuri de limba Chineza

Poza stire cursuri limba chineza

_______________________________________________________________

Informarea, consilierea și orientarea în carieră a elevilor argeșeni, pentru creșterea accesului la învățământul superior în condiții de echitate și incluziune socială

(AG-GUIDING-CAREER)

____________________________________________________________________________

Comunicat pentru lansarea volumului omagial Studii de filologie. In honorem Ștefan Găitănaru

______________________________________________________________________________

Comunicat presa descoperire arheologica

Situl antic Ocnita, antica Buridava

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.