Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

Ingineria Economică Industrială, pe scurt IEI, este o specializare ce face parte din domeniul Inginerie şi Management, apărut în România în 1990 ca o necesitate impusă  de cerinţele economiei de piaţă. În Universitatea din Piteşti specializarea IEI a luat fiinţă în anul 1999, fiind acreditată ARACIS.

Inginerul economist, cum este numit absolventul specializării IEI, dobândeşte competenţe interdisciplinare, de natură tehnică, economică şi managerială (programare şi operare pe calculator, proiectare produse şi tehnologii de fabricaţie, managementul calităţii produselor şi proceselor, managementul sistemelor de producţie, logistică industrială, analiză economico-financiară a firmelor industriale) care îi permit să lucreze în diferite domenii industriale, în cercetare sau în învăţământ.

Astfel, inginerul economist îşi găseşte locul în diverse niveluri de conducere şi departamente, în mod special în cele de vânzări, marketing, cumpărări, gestiunea producţiei, logistică, dar şi în departamentele tehnice (proiectare, cercetare etc.) sau de resurse umane ale întreprinderilor.


______________________________________________________

Ca urmare a existenţei în regiune a unui număr important de firme cu acţionariat francez, dar şi a numărului însemnat de parteneriate ale DFMI cu universităţi din Franţa, în anul 2013 a fost autorizat provizoriu programul de studii universitare de licenţă IEI - cu predare în limba franceză.


Competenţe & Profesii

Compétences & Débouchées


Plan de învăţământ 2014-2018

Programme d’enseignement


Pliant IEI-cu predare în lb. franceză

Présentation Ingénierie Economique Industrielle

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.