Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

 În vederea realizării misiunii de educaţie, Departamentul de Fabricaţie şi Management Industrial coordonează următoarele programe de studii universitare de masterat:

  • Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor (STM) - 1,5 ani
  • Ingineria şi Managementul Fabricaţiei Produselor (IMFP) - 2 ani
  • Managementul Logisticii (ML) - 1,5 ani

 

 Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor, pe scurt STM, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Interdisciplinar (Inginerie industrială - Ingineria autovehiculelor - Chimie), care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 1995-1996 prin colaborarea cu  universităti și şcoli de inginerie din Franţa: INP Toulouse, INSA Lyon, ENI Tarbes, Universitatea din Metz, Şcoala Centrală din Paris. Din anul universitar 2004-2005 masterul este cu dublă coordonare UPIT - Institut National Polytechnique de Toulouse, oferind astfel posibilitatea obţinerii unei duble diplome, iar universităţilor colaboratoare menţionate anterior li s-a adăugat INP Loraine, Universitatea din Clermont Ferrand și Institutul de Știința Materialelor din Bacelona.

Activităţile didactice se desfăşoară în limba franceză, iar absolvenţii dobândesc competenţe privind caracterizarea şi alegerea materialelor şi tehnologiilor de semifabricare pentru produse utilizate în domeniul industrial și nuclear.


 

Ingineria şi Managementul Fabricaţiei Produselor, pe scurt IMFP, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Inginerie industrială, care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 2005 - 2006. Începând cu anul universitar 2012 - 2013 masterul este cu colaborare internaţională (Universite de Lorraine - site Metz).

Masterul are ca obiectiv formarea de specialişti în concepţia şi fabricaţia integrată a produselor şi managementul proceselor de fabricaţie.  Astfel, se urmăreşte ca absolventul masterului IMFP să fie capabil să modeleze şi să proiecteze reperele produselor, să simuleze fabricaţia acestora, dar şi să asigure managementul fabricaţiei, utilizând software ca: ABAQUS, CATIA etc.

Cunoştinţele, abilităţile şi competenţele dobândite pe parcursul studiilor universitare de master permit absolvenţilor formarea şi perfecţionarea în domeniul fabricaţiei produselor şi posibilitatea de a accesa diverse ocupaţii profesionale pe piaţa forţei de muncă. Astfel, aceştia pot accesa numeroase posturi şi funcţii ca: Inginer proiectant de produse mecanice, de tehnologii integrate de fabricaţie, cercetător în echipamente de proces, Şef departament proiectare produse mecanice, Şef proiect de producţie etc. şi pot continua studiile universitare la nivel de doctorat, în domeniul Inginerie Industrială.


 

Managementul Logisticii, pe scurt ML, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Inginerie şi Management, care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 2007 - 2008. Este primul master apărut în România în domeniul Logisticii industriale, a luat naştere la iniţiativa AUTOMOBILE DACIA şi este cu colaborare internaţională (Universite de Lorraine - site Metz).

Absolventul specializării ML dobândeşte cunoştinţe solide privind managementul lanţului logistic, competenţe generale în domeniul inginerie şi management (gestiunea producţiei şi a stocurilor, cercetarea proceselor de producţie) şi, în mod special, competenţe de specialitate "logistică industrială" (managementul operaţiilor logistice, implantarea şi simularea fluxurilor logistice, calitatea şi auditul proceselor logistice, mentenanţa echipamentelor logistice, managementul proiectelor logistice).

Astfel, inginerul specialist în logistică îşi găseşte locul în diverse niveluri de conducere ale firmelor industriale, în mod special a celor cuprinse într-un lanţ logistic, în domenii cum sunt: gestiune flux de producţie, programare fabricaţie, cumpărări-vânzări, conducere proiecte, îmbunătăţire procese.

Cunoştinţele, abilităţile şi competenţele absolventului ML îi permit acestuia contiunarea studiilor universitare la nivel de doctorat, în domeniul Inginerie şi Management sau Inginerie Industrială.


 

                                                
 
 
 
Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.