Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

 

Ingineria Economică Industrială, pe scurt IEI, este o specializare ce face parte din domeniul Inginerie ÅŸi Management, apărută în România în 1990 ca o necesitate impusă  de cerinÅ£ele economiei de piaţă.

În Universitatea Natională de Åžtiinţă ÅŸi Tehnologie POLITEHNICA BucureÅŸti, Centrul Universitar PiteÅŸti specializarea IEI a luat fiinţă în anul 1999, fiind acreditată ARACIS ÅŸi certificată EUR-ACE®Certificarea EUR-ACE® se acordă programelor de studii care îndeplinesc criteriile stabilite pentru calitatea educaÈ›iei în inginerie, asigurându-se că aceste programe pregătesc studenÈ›ii pentru a deveni ingineri competenÈ›i È™i calificaÈ›i. Programele de studii certificate EUR-ACE® respectă standardele europene de calitate în inginerie. Această certificare are scopul de a facilita recunoaÈ™terea È™i mobilitatea profesională a inginerilor în Europa.

Inginerul economist, cum este numit absolventul specializării IEI, are competenÅ£e interdisciplinare, de natură tehnică, managerială, economică ÅŸi juridică, care îi permit să proiecteze, organizeze ÅŸi conducă procese ÅŸi sisteme de producÅ£ie industriale ÅŸi să genereze ansamblul de relaÅ£ii care racordează aceste sisteme la mediul social-economic.

CompetenÅ£ele inginerului economist, conform subgrupei COR/ISCO-08/ESCO asociată programului IEI, sunt :  utilizează software de desen tehnic, utilizează software CAD, asigură conformitatea materialelor, ajustează proiectele produselor, aprobă proiecte inginereÈ™ti, oferă consiliere pentru probleme de producÈ›ie, analizează procese de producÈ›ie în vederea îmbunătățirii, evaluează viabilitatea financiară, asigură sănătatea È™i securitatea în procesul de fabricaÈ›ie, lucrează È‹n echipe, utilizează software de comunicare È™i colaborare.

Astfel, absolventul IEI - inginerul economist se poate angaja într-o mare diversitate de domenii ÅŸi sectoare de activitate (industriale, de cercetare sau învăţământ), în diverse niveluri de conducere ÅŸi departamente : vânzări, marketing, cumpărări, gestiunea producÅ£iei, logistică, dar ÅŸi în departamentele tehnice (proiectare, cercetare etc.) sau de resurse umane.

 

Plan de învăţământ IEI

 2019- 2023/ 2020-2024/2021-2025/2022-2026/2023-2027

Fise de discipline valabile in anul universitar 2023-2024

IEI I IEI II  / IEI III  / IEI IV

Materiale elaborate in cadrul departamentului, necesare desfășurării activităților didactice.

Ghid_practica_DFMI_actualizat_DFMI_23-24

Ghidul Studentului_2023-2024

Ghid de elaborare proiect an 2023_2024

Ghid de finalizare a studiilor_2023-2024

Temele proiectelor de diplomă la programul de studii IEI în anul univ. 2022-2023

Pliant IEI 2024

Afis IEI 2024

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.