Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești

Logo incredere
Universitate cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

ETAPA I.

 

PROIECT COMPONENT 1: Studii, metode È™i sisteme pentru detecÈ›ia stresului hidric È™i biocenotic în horticultură

Rezultate aÈ™teptate: Stabilirea condiÈ›iilor de apariÈ›ie, modul de manifestare È™i acÈ›iuni necesare pentru diminuarea efectelor apariÈ›iei stresului hidric È™i biocenotic în horticultură.
 

ACTIVITĂȚI/PARTENERI

 

Studiu privind modul, condiÈ›iile de apariÈ›ie È™i modul de manifestare  a stresului hidric È™i biocenotic din pomicultură È™i viticultură

Parteneri:

Pr. 1 - P1 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

Pr. 1 - P2 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

Pr. 1 - P3 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA

 

Metode de depistare, parametri ce trebuie monitorizaÈ›i, sisteme electronice de depistare a stresului hidric È™i biocenotic din pomicultură È™i viticultură

Parteneri:

Pr. 1 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 1 - P1 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

Pr. 1 - P2 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Metode de alarmare, prevenție și diminuarea efectelor apariției stresului hidric și biocenotic din pomicultură și viticultură.

Parteneri:

Pr. 1 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 1 - P1 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

Pr. 1 - P2 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

Pr. 1 - P3 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA

 

PROIECT COMPONENT 2: Actualizarea cunoÅŸtinÅ£elor privind stresul hidric ÅŸi biocenotic din pomicultură ÅŸi viticultură în condiÅ£iile schimbărilor climatice. Formularea ÅŸi verificarea de ipoteze privind măsurile tehnologice de limitare a efectelor negative ale stresului hidric ÅŸi biocenotic
 

Rezultate aÈ™teptate: Actualizarea cunoÅŸtinÅ£elor privind stresul hidric ÅŸi biocenotic. Elaborare de modele experimentale în pomicultură È™i viticultură. Proiectarea testarea dispozitivelor de monitorizare
 

ACTIVITĂȚI/PARTENERI

 

Actualizarea cunoştinţelor privind stresul hidric şi biocenotic din pomicultură

Parteneri:

Pr. 2 - IC - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

Pr. 2 - P2 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA


Actualizarea cunoştinţelor privind stresul hidric şi biocenotic din viticultură

Parteneri:

Pr. 2 - P1 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Elaborarea modelelor experimentale în pomicultură

Parteneri:

Pr. 2 - IC - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

Pr. 2 - P2 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA

 

Elaborarea modelelor experimentale în viticultură

Parteneri:

Pr. 2 - P1 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFANEȘTI-ARGEȘ

 

Elaborarea planurilor ÅŸi modelelor experimentale. Dispozitive prototip

Parteneri:

Pr. 2 - P3 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

PROIECT COMPONENT 3: Dezvoltarea de strategii si protocoale moderne pentru obÈ›inerea de extracte vegetale È™i amestecuri nanostructurate în vederea aplicaÈ›iilor È›intă

 

Rezultate aÈ™teptate: Dezvoltarea de metode moderne pentru obÈ›inerea È™i caracterizarea extractelor È™i amestecurilor nanostructurate

 

ACTIVITĂȚI/PARTENERI

 

Colectarea È™i prelucrarea materialului vegetal necesar obÈ›inerii extractelor, localizarea GPS, pregătirea È™i înregistrarea exemplarelor voucher, caracterizarea biotopului

Parteneri: 

Pr. 3 - P1 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

Selectarea celor mai promițătoare materiale vegetale, pentru obținerea de extracte bio-active și pentru fitosinteza de nanostructuri bio-active

Parteneri:

Pr. 3 - IC - INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI

 

Dezvoltarea de protocoale de laborator pentru obținerea și caracterizarea analitică a extractelor naturale și a amestecurilor nanostructurate

Parteneri:

Pr. 3 - IC - INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI

 

Dezvoltarea de protocoale de laborator pentru caracterizarea extractelor naturale È™i a amestecurilor nanostructurate din punct de vedere al toxicității  pe sisteme biologice unicelulare È™i pluricelulare, vegetale È™i animale: teste pe spori de pteridofite, teste pe Paramecium sp., testul Allium, testul Triticum, teste pe alte plante, teste pe  liniile de È™oareci CD1

Parteneri: 

Pr. 3 - P1 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

Studiu privind impactul diferitelor extracte vegetale și selectarea substanțelor active cu eficacitate sporită asupra principalelor boli micotice și bacteriene care afectează cultura mărului pre și post-recoltă

Parteneri: 

Pr. 3 - P2 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

 

Testări preliminare de laborator privind eficacitatea extractelor vegetale și a amestecurilor nanostructurate asupra principalelor boli care afectează cultura mărului, care vor sta la baza stabilirii modelului experimental

Parteneri:

Pr. 3 - P2 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

 

Studiu privind selectarea compuÈ™ilor bioactivi cu rol fitoterapeutic în combaterea agenÅ£ilor patogeni ai viÈ›ei-de-vie

Parteneri:

Pr. 3 - P3 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Studiu privind impactul extractelor vegetale și al amestecurilor nanostructurate asupra principalelor boli micotice care afectează cultura viței-de-vie

Parteneri:

Pr. 3 - P3 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Dezvoltarea de protocoale de laborator pentru caracterizarea extractelor naturale și a amestecurilor nanostructurate din punct de vedere al eficienței antimicrobiene in vitro

Parteneri:

Pr. 3 - P4 - UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI

 

Diseminarea pe scară largă a rezultatelor

Parteneri: 

PR. 3 - IC - INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI

PR. 3 - P1 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

PROIECT COMPONENT 4: Studiu privind realizarea unor procedee de procesare avansată a resurselor vegetale provenite din pomicultură şi viticultură, pentru obţinerea unor produse nutraceutice cu valoare adăugată ridicată

 

Rezultate aÈ™teptate: Studii privind aplicaÅ£iile considerate ÅŸi analiza acestora în vederea argumentării conceptului. Proiectarea de experimente pentru coroborarea rezultatelor fundamentale privind potenÅ£ialul resurselor vegetale provenite din pomicultură ÅŸi viticultură pentru produse nutraceutice.
Metodologie de caracterizare fizico-chimică.

 

ACTIVITĂȚI/PARTENERI

 

Studiu privind procesarea avansată a plantelor prin tehnici de extracţie cu fluide supercritice

Parteneri: 

Pr. 4 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

Studiu privind procesarea avansată a plantelor prin tehnici de extracţie asistate cu ultrasunete

Parteneri: 

Pr. 4 - P1 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SUDURÄ‚ ȘI ÎNCERCÄ‚RI DE MATERIALE - ISIM TIMIȘOARA

 

Studiu teoretic privind identificarea compuşilor bioactivi cu potenţial nutraceutic din resursele vegetale provenite din pomicultură şi viticultură

Indicatori de realizare: 1 Studiu

Parteneri: 

Pr. 4 - P3 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURĂ MĂRĂCINENI

Pr. 4 - P4 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Formularea unor produse nutraceutice cu conţinut standardizat de compuşi bioactivi rezultaţi din procesarea avansată a resurselor vegetale provenite din pomicultură şi viticultură

Parteneri: 

Pr. 4 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 4 - P2 - UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE CRAIOVA

 

Formularea unei metodologii de caracterizare fizico-chimică a  compuÅŸilor bioactivi cu potenÅ£ial nutraceutic rezultaÅ£i din etapele de procesare avansată a resurselor vegetale provenite din pomicultură ÅŸi viticultură în vederea validării tehnologiilor

Parteneri: 

Pr. 4 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 4 - P2 - UNIVERSITATEA DE MEDICINA ȘI FARMACIE CRAIOVA

Pr. 4 - P5 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI   

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.