Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Programul de studii de licență Kinetoterapie și motricitate specială (KMS)

 

Programul de studii de licenţă Kinetoterapie şi motricitate specială (KMS) funcţionează în prezent în cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică sub coordonarea Departamentului de Asistenţă Medicală şi Kinetoterapie şi prin colaborarea cu alte departamente ale Universităţii din Piteşti.

Obiectivul general al programului de studii Kinetoterapie şi motricitate specială constă în pregătirea de kinetoterapeuţi în conformitate cu normativele legislaţiei româneşti, capabili să asigure prin metode kinetice promovarea stării de sănătate şi recuperarea persoanelor cu diferite afecţiuni, pe baza unei bune cunoaşteri a organismului uman, a funcţiilor fiziologice şi a comportamentului în condiţii de sănătate şi boală, a relaţiilor existente între starea de sănătate şi mediul fizic şi social.

Obiectivele specifice ale programului de studii Kinetoterapie şi motricitate specială urmăresc dezvoltarea abilităţilor necesare dobândirii competenţelor profesionale în concordanţă cu Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior – RNCIS şi cu Cadrul Naţional al Calificărilor.

Absolvenţii programului de studiu Kinetoterapie şi motricitate specială îşi pot dovedi utilitatea în multiple domenii, cum ar fi: kinetoterapia profilactică, kinetoterapia de tip curativ şi kinetoterapia de recuperare. În ceea ce priveşte instituţiile care pot fi identificate în ruta profesională a unui kinetoterapeut, se poate constata o mare diversitate: spitale, policlinici, cabinete individuale, instituţii de ocrotire, cămine spital, şcoli speciale, centre de plasament, centre de sănătate, staţiuni balneo-climaterice, săli de fitness, centre de cosmetică şi masaj, cluburi sportive, loturi de sportivi etc.

Studenţii de la programul de studii de licenţă Kinetoterapie şi motricitate specială pot beneficia de mobilităţi Erasmus +, de studiu (SMS) sau de formare profesională – plasament (SMP), având posibilitatea de a opta pentru instituţii de învăţământ superior sau unităţi de terapie şi reabilitare cu care există semnate acorduri bilaterale de cooperare internaţională.

Absolvenţii programului de studiu Kinetoterapie şi motricitate specială se pot perfecţiona ulterior în cadrul centrului nostru universitar prin cursuri postuniversitare: Master – Kinetoterapia la persoanele cu dizabilităţi; ”Aplicaţii ale hidrokinetoterapiei în staţiuni balneoclimaterice” şi ”Aplicaţii ale masajului în staţiuni balneoclimaterice”, cursuri postuniversitare iniţiate în cadrul proiectului Leonardo da Vinci cu titlul „e-Training for Wellness in SPA Services / eTRAWELSPA” LLP-LdV-ToI-2011-RO-022/2011-1-RO1-LEO05-15314, finanţat de Comisia Europeană. Specializările au devenit de importanţă deosebită în contextul reformei din domeniul sanitar, fapt confirmat de altfel de cererea mare de specialişti în acest domeniu, atât în ţară, cât şi în străinătate.

 

Plan de învățământ KMS 2023-2026 – Anul I

Plan de învățământ KMS 2022-2025 – Anul al II-lea

Plan de învățământ KMS 2021-2024 – Anul al III-lea

 

Fise discipline KMS

 

Competențe profesionale și competențe transversale – KMS

 

Ghid de finalizare a studiilor

 

Pliant de promovare DAMK

 

Orar - FSEFI - DAMK

 

Biblioteca UPIT

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.