Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

               Masterul "Performanţă în Sport" este o specializare ce se încadrează în tendinţele actuale de integrare a învăţământului românesc în spaţiul european. Această specializare permite absolvenţilor studiilor de licenţă să-şi continue activitatea în domeniul performanţei sportive, în funcţie de opţiunea dorită spre o categorie superioară de clasificare. Masteratul „Performanţă în Sport” constituie o continuarea a activităţii desfaşurate de Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport si anume a specializării “Sport şi Performanţă Motrică”. In planul de învăţământ, alcatuit conform standardelor ARACIS (3 ani), regasim discipline de aprofundare într-o ramură de sport, începând cu semestrul al-IV-lea, (anul II, semestrul II), care permit absolventului specializării “Sport şi Performanţă Motrică” să obţină un carnet de antrenor asistent, prin intermediul Agenţiei Naţionale a Sportului. Opţiunea pentru aprofundarea într-o ramură de sport se realizează dupa finalizarea celor 3 semestre de trunchi comun. Masterul „Performanţă în Sport” permite aprofundarea într-o ramură de sport şi obţinerea carnetului de antrenor asistent.

             In contextul necesităţii unei corespondente funcţionale între competenţele absolvenţilor învăţământului superior şi cerinţele pieţei muncii, studiile de master la specializarea „Performanţă în Sport”, prin competenţele pe care le formează absolvenţilor, se integreaza armonios în misiunea didactica şi de cercetare a Facultăţii de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică.

             Misiunea masterului „Performanţă în Sport” este de a asigura achiziţia de cunoştinţe şi de a forma competenţele necesare exercitării profesiei de „profesor - antrenor”, caracteristică specializărilor din sportul de performanţă, necesară în unităţile sportive vocaţionale din domeniul „Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice".

              Realizarea obiectivelor disciplinelor cuprinse în planul de învăţământ va facilita achiziţia de cunoştinţe şi formarea de competenţe pe bază cărora viitorii specialişti vor fi capabili să desfaşoare un proces instructiv-educativ de calitate privind: sistemul antrenamentului sportiv de performanţă şi înaltă performanţă, parcurgerea curriculumului specific unităţilor sportive vocaţionale (clase şi licee cu program sportiv, cluburi sportive şcolare, cluburi sportive de drept public şi de drept privat, asociaţii sportive, etc.), în condiţii de calitate şi eficienta didactică.

             Prin masterul „Performanţă în Sport” se asigură formarea specialiştilor în măsură să realizeze o inserţie profesională în condiţii de competitivitate, la nivelul standardelor formulate pe piaţa muncii în domeniul „Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice”.

Plan de învăţământ 2023 - 2025 - Anul I - Fişe discipline  - sem 1

                                                                  Fișe discipline - sem 2

Plan de învăţământ 2022 - 2024 - Anul II - Fişe discipline - sem 1

                                                                   Fișe discipline - sem 2

Ghid de finalizare a studiilor

Pliant de promovare

Tematică lucrări disertație

Orar PS

Biblioteca

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.