Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

 Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor, pe scurt STM, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Interdisciplinar (Inginerie industrială - Ingineria autovehiculelor - Chimie), care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 1995-1996 prin colaborarea cu  universităti și şcoli de inginerie din Franţa: INP Toulouse, INSA Lyon, ENI Tarbes, Universitatea din Metz, Şcoala Centrală din Paris. Din anul universitar 2004-2005 masterul este cu dublă coordonare UPIT - Institut National Polytechnique de Toulouse, oferind astfel posibilitatea obţinerii unei duble diplome, iar universităţilor colaboratoare menţionate anterior li s-a adăugat INP Loraine, Universitatea din Clermont Ferrand și Institutul de Știința Materialelor din Bacelona.

Activităţile didactice se desfăşoară în limba franceză, iar absolvenţii dobândesc competenţe privind caracterizarea şi alegerea materialelor şi tehnologiilor de semifabricare pentru produse utilizate în domeniul industrial și nuclear.


Competenţe & Profesii

Plan de învăţământ STM 2017-2019

2016-2018 / 2015-2017

Fise de discipline valabile in anul universitar 2017-2018

Anul I

Anul II

Sem. 1

Sem. 2

Sem. 1

Sem. 2

Domenii & arii de cercetare

Ghid de finalizare a studiilor

Pliant STM 2018

Science et Technologie des Matériaux

 

 


 

G

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.