Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești

Logo incredere
Universitate cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Preambul

 

Cercetarea științifică este factorul principal care generează cunoaștere într-o universitate, fiind, astfel, parte inseparabilă a realizării unui sistem de învățământ performant. Așadar, în cadrul Departamentului Autovehicule și Transporturi, activitățile de cercetare-dezvoltare-inovare sunt susținute prin implicarea nemijlocită a cadrelor didactice, și de cercetare, doctoranzilor, masteranzilor, studenților din anii terminali ai ciclului de licență, precum și a partenerilor și colaboratorilor externi.

 

 Departamentul Autovehicule și Transporturi având și misiune educativă/didactică, activitățile de cercetare științifică sunt, de fapt, derulate în cadrul Centrului de Cercetare „Ingineria Automobilului” (CCIA), respectiv în cadrul Centrului Regional de Cercetare – Dezvoltare pentru materiale, procese si produse inovative destinate industriei de Automobile (CRC&D-AUTO). Aceste două centre de cercetare dispun de infrastructura adecvată cercetărilor în domeniul concepției, fabricării, încercării automobilului și componentelor sale, dar și în domeniul optimizărilor de trafic rutier și transport.

 

 Obiectivul generic al Departamentului Autovehicule și Transporturi este de a-și continua tradiția de excelență științifică în domeniul Ingineriei Autovehiculelor și Transporturilor și de a se impune la nivel național ca entitate academică fanion în domeniul mobilității durabile.

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.