Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

ETAPA I.

 

PROIECT COMPONENT 1: Studii, metode È™i sisteme pentru detecÈ›ia stresului hidric È™i biocenotic în horticultură

Rezultate aÈ™teptate: Stabilirea condiÈ›iilor de apariÈ›ie, modul de manifestare È™i acÈ›iuni necesare pentru diminuarea efectelor apariÈ›iei stresului hidric È™i biocenotic în horticultură.
 

ACTIVITÄ‚ÈšI/PARTENERI

 

Studiu privind modul, condiÈ›iile de apariÈ›ie È™i modul de manifestare  a stresului hidric È™i biocenotic din pomicultură È™i viticultură

Parteneri:

Pr. 1 - P1 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

Pr. 1 - P2 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

Pr. 1 - P3 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA

 

Metode de depistare, parametri ce trebuie monitorizaÈ›i, sisteme electronice de depistare a stresului hidric È™i biocenotic din pomicultură È™i viticultură

Parteneri:

Pr. 1 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 1 - P1 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

Pr. 1 - P2 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Metode de alarmare, prevenție și diminuarea efectelor apariției stresului hidric și biocenotic din pomicultură și viticultură.

Parteneri:

Pr. 1 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 1 - P1 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

Pr. 1 - P2 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

Pr. 1 - P3 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA

 

PROIECT COMPONENT 2: Actualizarea cunoÅŸtinÅ£elor privind stresul hidric ÅŸi biocenotic din pomicultură ÅŸi viticultură în condiÅ£iile schimbărilor climatice. Formularea ÅŸi verificarea de ipoteze privind măsurile tehnologice de limitare a efectelor negative ale stresului hidric ÅŸi biocenotic
 

Rezultate aÈ™teptate: Actualizarea cunoÅŸtinÅ£elor privind stresul hidric ÅŸi biocenotic. Elaborare de modele experimentale în pomicultură È™i viticultură. Proiectarea testarea dispozitivelor de monitorizare
 

ACTIVITÄ‚ÈšI/PARTENERI

 

Actualizarea cunoştinţelor privind stresul hidric şi biocenotic din pomicultură

Parteneri:

Pr. 2 - IC - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

Pr. 2 - P2 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA


Actualizarea cunoştinţelor privind stresul hidric şi biocenotic din viticultură

Parteneri:

Pr. 2 - P1 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Elaborarea modelelor experimentale în pomicultură

Parteneri:

Pr. 2 - IC - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

Pr. 2 - P2 - STAÈšIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ CONSTANÈšA

 

Elaborarea modelelor experimentale în viticultură

Parteneri:

Pr. 2 - P1 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFANEȘTI-ARGEȘ

 

Elaborarea planurilor ÅŸi modelelor experimentale. Dispozitive prototip

Parteneri:

Pr. 2 - P3 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

PROIECT COMPONENT 3: Dezvoltarea de strategii si protocoale moderne pentru obÈ›inerea de extracte vegetale È™i amestecuri nanostructurate în vederea aplicaÈ›iilor È›intă

 

Rezultate aÈ™teptate: Dezvoltarea de metode moderne pentru obÈ›inerea È™i caracterizarea extractelor È™i amestecurilor nanostructurate

 

ACTIVITÄ‚ÈšI/PARTENERI

 

Colectarea È™i prelucrarea materialului vegetal necesar obÈ›inerii extractelor, localizarea GPS, pregătirea È™i înregistrarea exemplarelor voucher, caracterizarea biotopului

Parteneri: 

Pr. 3 - P1 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

Selectarea celor mai promițătoare materiale vegetale, pentru obținerea de extracte bio-active și pentru fitosinteza de nanostructuri bio-active

Parteneri:

Pr. 3 - IC - INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI

 

Dezvoltarea de protocoale de laborator pentru obținerea și caracterizarea analitică a extractelor naturale și a amestecurilor nanostructurate

Parteneri:

Pr. 3 - IC - INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI

 

Dezvoltarea de protocoale de laborator pentru caracterizarea extractelor naturale È™i a amestecurilor nanostructurate din punct de vedere al toxicității  pe sisteme biologice unicelulare È™i pluricelulare, vegetale È™i animale: teste pe spori de pteridofite, teste pe Paramecium sp., testul Allium, testul Triticum, teste pe alte plante, teste pe  liniile de È™oareci CD1

Parteneri: 

Pr. 3 - P1 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

Studiu privind impactul diferitelor extracte vegetale și selectarea substanțelor active cu eficacitate sporită asupra principalelor boli micotice și bacteriene care afectează cultura mărului pre și post-recoltă

Parteneri: 

Pr. 3 - P2 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

 

Testări preliminare de laborator privind eficacitatea extractelor vegetale și a amestecurilor nanostructurate asupra principalelor boli care afectează cultura mărului, care vor sta la baza stabilirii modelului experimental

Parteneri:

Pr. 3 - P2 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

 

Studiu privind selectarea compuÈ™ilor bioactivi cu rol fitoterapeutic în combaterea agenÅ£ilor patogeni ai viÈ›ei-de-vie

Parteneri:

Pr. 3 - P3 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Studiu privind impactul extractelor vegetale și al amestecurilor nanostructurate asupra principalelor boli micotice care afectează cultura viței-de-vie

Parteneri:

Pr. 3 - P3 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Dezvoltarea de protocoale de laborator pentru caracterizarea extractelor naturale și a amestecurilor nanostructurate din punct de vedere al eficienței antimicrobiene in vitro

Parteneri:

Pr. 3 - P4 - UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI

 

Diseminarea pe scară largă a rezultatelor

Parteneri: 

PR. 3 - IC - INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI

PR. 3 - P1 - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

PROIECT COMPONENT 4: Studiu privind realizarea unor procedee de procesare avansată a resurselor vegetale provenite din pomicultură şi viticultură, pentru obţinerea unor produse nutraceutice cu valoare adăugată ridicată

 

Rezultate aÈ™teptate: Studii privind aplicaÅ£iile considerate ÅŸi analiza acestora în vederea argumentării conceptului. Proiectarea de experimente pentru coroborarea rezultatelor fundamentale privind potenÅ£ialul resurselor vegetale provenite din pomicultură ÅŸi viticultură pentru produse nutraceutice.
Metodologie de caracterizare fizico-chimică.

 

ACTIVITÄ‚ÈšI/PARTENERI

 

Studiu privind procesarea avansată a plantelor prin tehnici de extracţie cu fluide supercritice

Parteneri: 

Pr. 4 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

 

Studiu privind procesarea avansată a plantelor prin tehnici de extracţie asistate cu ultrasunete

Parteneri: 

Pr. 4 - P1 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SUDURÄ‚ ȘI ÎNCERCÄ‚RI DE MATERIALE - ISIM TIMIȘOARA

 

Studiu teoretic privind identificarea compuşilor bioactivi cu potenţial nutraceutic din resursele vegetale provenite din pomicultură şi viticultură

Indicatori de realizare: 1 Studiu

Parteneri: 

Pr. 4 - P3 - INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURÄ‚ MÄ‚RÄ‚CINENI

Pr. 4 - P4 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU BIOTEHNOLOGII ÎN HORTICULTURÄ‚ ȘTEFÄ‚NEȘTI-ARGEȘ

 

Formularea unor produse nutraceutice cu conţinut standardizat de compuşi bioactivi rezultaţi din procesarea avansată a resurselor vegetale provenite din pomicultură şi viticultură

Parteneri: 

Pr. 4 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 4 - P2 - UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE CRAIOVA

 

Formularea unei metodologii de caracterizare fizico-chimică a  compuÅŸilor bioactivi cu potenÅ£ial nutraceutic rezultaÅ£i din etapele de procesare avansată a resurselor vegetale provenite din pomicultură ÅŸi viticultură în vederea validării tehnologiilor

Parteneri: 

Pr. 4 - IC - UNIVERSITATEA PITEȘTI

Pr. 4 - P2 - UNIVERSITATEA DE MEDICINA ȘI FARMACIE CRAIOVA

Pr. 4 - P5 - INSTITUTUL NAÈšIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU CHIMIE ȘI PETROCHIMIE - ICECHIM BUCUREȘTI   

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.