Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Programul de studii de licență Asistenţă medicală generală (AMG)

 

Programul de studii de licență Asistenţă medicală generală funcţionează în prezent în cadrul Facultăţii de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică sub coordonarea Departamentului de Asistenţă Medicală şi Kinetoterapie şi prin colaborarea cu alte departamente ale Universităţii din Piteşti.

Obiectivul general al programului de studii de licență Asistenţă medicală generală constă în pregătirea de asistenţi medicali în conformitate cu normativele legislaţiei româneşti, capabili să asigure îngrijirea generală a pacienţilor pe baza unei bune cunoaşteri a organismului uman, a funcţiilor fiziologice şi a comportamentului în condiţii de sănătate şi boală, a relaţiilor existente între starea de sănătate şi mediul fizic şi social. Specializarea îşi propune şi formarea de specialişti în îngrijirea mamei şi copilului, geriatrie şi îngrijirea vârstnicului, dietetică. De asemenea, specialiştii formaţi pentru asistenţa medicală generală vor avea cunoştinţele necesare şi experienţa pentru colaborarea optimă cu restul personalului medical.

Specializarea a devenit de importanţă deosebită în contextul reformei din domeniul sanitar, fapt confirmat de altfel de cererea mare de specialişti în acest domeniu, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Prin planul de învăţământ, programele analitice şi obiectivele pe care şi le propune programului de studii de licență Asistenţă medicală generală urmăreşte să asigure o pregătire profesională de bază în domeniul sănătăţii. Această misiune se reflectă în planul de învăţământ, astfel încât prin conţinutul lui să se realizeze compatibilitatea curriculară în conţinut cu alte facultăţi de profil din Uniunea Europeană.

Competenţele dobândite permit absolvenţilor să lucreze ca asistent medical generalist (cu studii superioare de specialitate). Domeniul de studiu Sănătate este reglementat sectorial în cadrul Uniunii Europene.

Studenții de la programul de studiu de licență Asistență medicală generală pot beneficia de mobilități Erasmus +, de studiu (SMS) sau de formare profesională – plasament (SMP), având posibilitatea de a opta pentru instituții de învățământ superior cu care au fost semnate acorduri bilaterale de cooperare internațională.

 

Plan de învățământ AMG 2023-2027 – Anul I

Plan de învățământ AMG 2022-2026 – Anul al II-lea

Plan de învățământ AMG 2021-2025 – Anul al III-lea

Plan de învățământ AMG 2020-2024 – Anul al IV-lea

 

Fise discipline AMG

 

Competențe profesionale și competențe transversale (conform grilelor RNCIS) – AMG

 

Ghid de finalizare a studiilor

 

Pliant de promovare DAMK

 

Orar - FSEFI - DAMK

 

Biblioteca UPIT

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.