Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Ingineria şi Managementul Fabricaţiei Produselor, pe scurt IMFP, este o specializare de studii universitare de masterat în domeniul Inginerie industrială, care a fost înfiinţată în Universitatea din Piteşti în anul universitar 2005 - 2006. Începând cu anul universitar 2012 - 2013 masterul este cu colaborare internaţională (Universite de Lorraine - site Metz).

Masterul are ca obiectiv formarea de specialişti în concepţia şi fabricaţia integrată a produselor şi managementul proceselor de fabricaţie.  Astfel, se urmăreşte ca absolventul masterului IMFP să fie capabil să modeleze şi să proiecteze reperele produselor, să simuleze fabricaţia acestora, dar şi să asigure managementul fabricaţiei, utilizând software ca: ABAQUS, CATIA etc.

Cunoştinţele, abilităţile şi competenţele dobândite pe parcursul studiilor universitare de master permit absolvenţilor formarea şi perfecţionarea în domeniul fabricaţiei produselor şi posibilitatea de a accesa diverse ocupaţii profesionale pe piaţa forţei de muncă. Astfel, aceştia pot accesa numeroase posturi şi funcţii ca: Inginer proiectant de produse mecanice, de tehnologii integrate de fabricaţie, cercetător în echipamente de proces, Şef departament proiectare produse mecanice, Şef proiect de producţie etc. şi pot continua studiile universitare la nivel de doctorat, în domeniul Inginerie Industrială.


Domenii & arii de cercetare

Competenţe & Profesii

ORAR IMFP I SEM I

ORAR IMFP I SEM II

ORAR IMFP II SEM I

Plan de învăţământ IMFP 2021-2023

Plan de învăţământ IMFP 2022-2024

Plan de învăţământ IMFP 2023-2025

Fise de disciplina 2023-2024  IMFP I,  IMFP II 

Ghid de elaborare proiect an 2023_2024

Ghid disertație IMFP 2023-2024

Temele lucrărilor de disertație la programul de studii IMFP în anul univ. 2022-2023

Extras regulament admitere 2023-2024

Pliant IMFP 2024

Afis IMFP 2024

 

 

 

 


 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.