Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

PROGRAMUL DE STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ - RESURSE UMANE

 

DOMENIUL FUNDAMENTAL: SOCIOLOGIE

DOMENIUL DE LICENŢĂ: SOCIOLOGIE

3 ANI, ZI, CU FRECVENŢĂ

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT 2022-2025

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT 2021-2024

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT 2020-2023

PLAN DE ÎNVĂŢĂMÂNT 2019-2022

 

 

MISIUNEA PROGRAMULUI DE STUDIU

Misiunea programului de studii de licență Resurse umane este aceea de a pregăti specialiÈ™ti în resurse umane de înaltă competență profesională, care să demonstreze abilități, cunoÈ™tinÈ›e È™i atitudini necesare pentru o gestionare avansată a problematicii capitalului uman în condiÈ›iile actuale de dezvoltare a sistemului social la nivel local, judeÈ›ean, regional, national È™i international È™i în concordanță cu etica È™i deontologia profesională, cu reglementările privind ocuparea forÈ›ei de muncă È™i È›inând cont de interesele organizaÈ›iilor pe care le reprezintă sau ale altor factori interesaÈ›i.

 

2. OBIECTIVE DE FORMARE ÅžI COMPETENÅ¢E

Obiectivul general al programului de studii:

Furnizarea unei pregătiri academice necesară profesioniÈ™tilor pentru a intra în domeniul resurselor umane sau pentru a avansa în cariera lor, bazată pe un curriculum care integrează teoria È™i practica în contextul dinamic al administrării profesionale a resurselor umane.

Obiectivele specifice ale programului de studii:

-          transmiterea de cunoÅŸtinÅ£e ÅŸi formarea abilităţilor necesare dobândirii competenÅ£elor ce urmează.

Competenţe profesionale:

C1. Proiectarea È™i realizarea de cercetări sociologice (culegere, prelucrare È™i analiză de date sociale) în organizaÈ›ii È™i comunități, cercetări culturale, studii de piață etc.

C2. Gestionarea sistemelor de date sociale

C3. Diagnoza mediului organizational

C4. Utilizarea adecvată a perspectivei sociologice aplicate

C5. Identificarea nevoilor de dezvoltare a resurselor umane din organizație prin aplicarea de metode specifice

C6. Analiza interacțiunii resurselor umane

Competenţe transversale:

CT1. Aplicarea strategiilor de muncă riguroasă, eficientă, de punctualitate și răspundere personală față de rezultat, pe baza principiilor, normelor și a valorilor codului de etică profesională

CT2. Aplicarea tehnicilor de relaÈ›ionare în grup a capacităților empatice de comunicare interpersonală È™i de asumare de roluri specifice în cadrul muncii în echipă

CT3. Utilizarea eficientă a surselor informaÈ›ionale È™i a resurselor de comunicare È™i formare profesională asistată (portaluri Internet, aplicaÈ›ii software de specialitate, baze de date, cursuri on-line etc) atât în limba română cât È™i într-o limbă de circulaÈ›ie internaÈ›ională

 

3. CALIFICARE PROFESIONALĂ, RELAŢIA CU COR ISCO 08 (ocupaţii, posibilităţi de integrare pe piaţa muncii)

Programul de studii la nivel de licență în Resurse Umane oferă, prin conÈ›inutul bine gândit cu discipline din variate domenii de studiu, o specializare interdisciplinară, prin care se urmăreÈ™te formarea de specialiÈ™ti capabili să furnizeze expertiză È™i soluÈ›ii în mai multe sectoare instituÈ›ionale: cercetare, învățământ, administraÈ›ie publică, social, economic etc.

AbsolvenÈ›ii programului de licență Resurse umane vor fi pregătiÈ›i să ocupe piaÈ›a serviciilor cerute în cadrul societății româneÈ™ti într-o paletă diversă de instituÈ›ii de la nivel local, judeÈ›ean È™i naÈ›ional precum: agenÈ›ii publice, structuri guvernamentale, spitale, organizaÈ›ii non-profit, agenÈ›ii de publicitate, firme de consultanță, firme/departamente de dezvoltare organizaÈ›ională sau de resurse umane, companii de relaÈ›ii publice, muzee, biblioteci, organizaÈ›ii publice È™i private de protecÈ›ia copilului sau a altor categorii de persoane aflate în dificultate, agenÈ›ii de sănătate publică, agenÈ›ii de mediu, instituÈ›ii de corecÈ›ie È™i reabilitare, sistemul public de justiÈ›ie, instituÈ›ii de învățământ publice È™i private, institute de marketing sau de sondare a opiniei publice, organizaÈ›ii religioase, companii media etc.

Toate disciplinele din planul de învățământ sunt corelate cu Clasificarea OcupaÈ›iilor din România (COR) respectiv Clasificarea InternaÈ›ională Standard a OcupaÈ›iilor - ISCO 08, toate cunoÈ™tinÈ›ele, abilitățile È™i atitudinile urmărite a fi formate fiind în corespondență, în principal, cu grupa de bază 2423 - specialiÅŸti în domeniul resurselor umane ÅŸi de personal (furnizează servicii legate de politicile de personal cum ar fi recrutarea sau dezvoltarea personalului, analize ocupaÅ£ionale ÅŸi orientare profesională):  consilier orientare privind cariera       242306; consilier vocaÈ›ional 242315;  consultant intern în resurse umane          242318; specialist în recrutare 242320;  specialist în dezvoltare organizaÅ£ională 242322;  specialist în relaÅ£ii de muncă 242323; consilier pentru dezvoltare personală 242324.

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.