Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești

Logo incredere
Universitate cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

FACULTATEA DE LITERE (FL)

Decan: Conf. univ. dr. Valentina STINGA

Prodecan : Prof. univ. dr. Stefan GAITANARU

 

Contact

Decanat: Tel.: 004.0348.453.300

Tel./fax.: 004.0348.453.301

Web: https://www.upit.ro/ro/academia/facultatea-de-litere

Emaildecanatlitere.pitesti@yahoo.com

Adresa: Str. Gh. Doja, nr. 41, Pitesti, Arges, ROMANIA

 

PREZENTARE

Facultatea de Litere din cadrul UPIT este una dintre facultățile cele mai vechi ale acestei instituții de învățământ, reunind experiența acumulată în peste 50 de ani de existență, dar fiind în acelaşi timp o facultate dinamică, în dorința sa de a răspunde cât mai bine cerințelor de pe piața de muncii.

Facultatea de Filologie s-a înfiinţat în 1962 în cadrul  Institutului Pedagogic de trei ani Piteşti cu secţia Limba şi Literatura Română; ulterior au apărut secţiile cu dublă specializare: Franceză-Română (1969), Română-Franceză, Română-Rusă (1971), Română-Engleză (1972). În 1974 s-a creat secţia Franceză-Engleză cu durata de patru ani, în noul cadru al Institutului de Învăţământ Superior Piteşti. În intervalul 1985-1990 secţia de filologie a funcţionat numai cu profilul de limba română pentru studenţi străini. După această dată, s-au reînfiinţat progresiv în cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Piteşti secţiile Franceză-Română, Franceză-Engleză, Română-Engleză, Română-Franceză.

Ulterior au apărut secţii noi precum Limbi Moderne Aplicate (engleză, franceză), Română-Engleză  (Rm. Vâlcea), Engleză - Limbă modernă (Franceză / Spaniolă / Germană).

In prezent, în Facultatea de Litere există 2 departamente:

DEPARTAMENTUL LIMBĂ ŞI LITERATURĂ

DEPARTAMENTUL LIMBI STRĂINE APLICATE

Facultatea de Litere şcolarizează în domeniul fundamental Ştiințe umaniste, în cadrul căruia există următoarele programe:

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.