Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

SESIUNEA DE COMUNICARI STIINTIFICE STUDENTESTI 

FACULTATEA DE MECANICĂ ŞI TEHNOLOGIE organizează Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti anual, în luna mai.  Sesiunea de comunicări este organizată pe secțiuni si are drept obiectiv promovarea activităţilor ştiinţifice studenţeşti în domeniile Ingineria Autovehiculelor, Inginerie Industrială, Inginerie şi Management, Ingineria Transporturilor.

 

CONCURSUL NAŢIONAL STUDENŢESC DE MECANICĂ "ANDREI G. IOACHIMESCU"  SI CONCURSUL ȘTIINȚIFIC STUDENȚESC DE REZISTENȚA MATERIALELOR "C.C. TEODORESCU"

Misiunea asumată de aceste concursuri este de a continua tradiţia şcolilor de Mecanică şi de Rezistenţa Materialelor din ţara noastră în pregătirea viitorilor ingineri români şi de a menţine un învăţământ de calitate în aceste domenii. Disciplinele Mecanică şi Rezistenţa Materialelor sunt unele dintre cele mai importante discipline din planul de învăţământ al facultăţilor de inginerie, pentru formarea şi structurarea gândirii viitorilor ingineri. Fiecare concurs are o fază locală (la fiecare universitate) şi apoi o fază naţională.

Andrei G. Ioachimescu (1868-1943). Dintre multiplele sale preocupări, pregătirea tinerelor generaţii de matematicieni şi ingineri poate fi socotită cea mai importantă. Rolul său în acest domeniu a fost demonstrat atât în calitate de profesor cât şi în acela de fondator, susţinător moral, material şi colaborator asiduu al Gazetei Matematice, fiind socotit ca unul din cei patru stâlpi ai revistei alături de Ion Ionescu, Gheorghe Ţiţeica şi Vasile Cristescu.  La  Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele din Bucureşti a avut profesori străluciţi: Anghel Saligny, C. I. Istrati, Gr. Cerchez , C. Mănescu. O stradă în municipiul Ploieşti poartă numele profesorului Andrei Ioachimescu, iar Concursul naţional studenţesc de Mecanică poartă de asemenea numele profesorului Andrei G. Ioachimescu.

Constantin C. Teodorescu (1892-1972). A intrat prin concurs la Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele, unde a avut profesori renumiţi, printre care Anghel Saligny, Elie Radu, Ion Ionescu, David Emmanuel, Nicolae Vasilescu-Karpen şi Andrei Ioachimescu. În învăţământul superior tehnic, profesorul C. C. Teodorescu a instruit 40 de serii de ingineri constructori, mecanici, mineri, feroviari sau de altă specialitate. Prototip al modestiei, profesorul C. C. Teodorescu a fost un om original, cultivat, crescut la şcoala profesorului Gh. Em. Filipescu, sufletul Şcolii de Poduri şi Şosele şi al Politehnicii din Bucureşti. A fost un om de ştiinţă de o mare omenie, a avut o viaţă modestă şi discretă, preocupat tot timpul de a nu incomoda şi de a nu indispune pe nimeni. Concursul Științific Studențesc de Rezistența Materialelor poartă numele profesorului Constantin C. Teodorescu

Ediţiile anterioare ale concursului naţional studenţesc de Mecanică "Andrei G. Ioachimescu" s-au desfăşurat începând cu anul 2005, fiind o reluare a concursului studenţesc "Traian Lalescu", concurs care s-a desfăşurat sub acest nume până în anul 1989. La acestă manifestare ştiinţifică profesională studenţească au participat delegaţii de la mai mult de 10 universităţi tehnice. 

Concursul profesional ştiinţific "C.C. Teodorescu" este o reluare a concursului studenţesc "Traian Lalescu" secţia de Rezistenţa Materialelor care s-a desfăşurat sub acest nume din anul 1969 până în anul 1989.

Începând cu anul 1992, la iniţiativa Catedrei de Rezistenţa Materialelor de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii POLITEHNICA Timişoara, la disciplina de Rezistenţa Materialelor se reorganizează concursul profesional ştiinţific studenţesc, inclusiv cu fază naţională, sub denumirea “C.C. Teodorescu”, în amintirea celui care a fost Rector atât al Politehnicii din Timişoara cât şi a celei din Bucureşti şi care a predat cursul de Rezistenţa Materialelor. Primele două ediţii de după revoluţie (1992, 1993) ale fazei naţionale ale concursului, au fost organizate la Timişoara. De atunci şi până în prezent acest concurs s-a desfăşurat anual în diferite centre universitatre.

 

Faza naţională a concursului Concursul Științific Studențesc de Rezistența Materialelor ”C.C. Teodorescu” se va desfăşura în luna mai 2018, la Universitatea din Piteşti, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie.

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.