Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Proiectul se defăşoară în cadrul Planului NaÅ£ional de Cercetare, Dezvoltare ÅŸi Inovare 2015-2020, PNIII

Programul P1 - Dezvoltarea sistemului naÅ£ional de Cercetare-Dezvoltare
Axa prioritară 2 - Subprogramul 1.2 - Performanţă institutională. Proiecte de dezvoltare instituÅ£ională - Proiecte Complexe realizate în consorÅ£ii CDI 

 

OBIECTIVUL GENERAL AL CONSORÅ¢IULUI

 

Obiectivul general al consorÅ£iului urmăreÅŸte îmbunătățirea performanÈ›ei instituÈ›ionale a organizaÈ›iilor publice de cercetare cu tradiÈ›ie È™i cu posibilități de relansare în domenii socio-economice de interes pentru România, prin sustÈ›nerea È™i dezvoltarea competenÈ›elor de cercetare existente la nivel instituÈ›ional, precum È™i a capacitatÈ›lor de transfer a unor rezultate aplicabile.

 

REZUMATUL PROIECTULUI COMPLEX

Proiectul „TEHNOLOGII DE FABRICARE INTELIGENTE PENTRU PRODUCTIA AVANSATÄ‚ A PIESELOR DIN INDUSTRIILE DE AUTOMOBILE ȘI AERONAUTICÄ‚ (TFI PMAIAA)” îÈ™i propune realizarea unei viziuni unitare asupra noilor tendinÈ›e din industria fabricării pieselor de automobil È™i aviaÈ›ie prin cercetarea lanÈ›urilor de producÈ›ie È™i a tehnologiilor inteligente aferente.Cercetările au în vedere dezvoltarea de noi materiale pentru reperele de automobil È™i aviatie, aplicarea unor tehnologii digitale de fabricareaprototipurilor de piese de caroserie din noile materiale, dezvoltarea dealgoritmi de control È™i inspecÈ›ie a pieselor de caroserie, utilizarea unortehnici eficiente de prelucrare prin aÈ™chiere a pieselor de automobil È™i aviatÈ›e, din materiale speciale È™i nu în ultimul rând minimizarea costurilor de fabricaÈ›ie prin proiectarea unor modele de simulare afluxurilor de fabricaÈ›ie. ConsorÈ›iul format din cele 5 universități au definite tipul de tehnologii ce vor fi dezvoltate, modul în care vor lucra împreună, modul de respectare a proprietății intelectuale È™i modul detransfer al cunoÈ™tinÈ›elor către publicul larg. ConsorÈ›iul îÈ™i propune să angajeze un număr de 10. absolvenÈ›i, pentru formare lor ca cercetători.

 

InformaÈ›ii proiect: http://www.ub.ro/inginerie/cercetare/granturi-nationale/pn-iii-pccdi-2017-0446

 

Coordonator consorÈ›iu: Univ. "V. Alecsandri" din Bacau

Parteneri consorÈ›iu: Univ. "V. Alecsandri" din Bacau | Univ. Pitesti | Univ. Tehnica "Gh. Asachi" Iasi | Univ. "L. Blaga" din Sibiu | Univ. "Dunarea de Jos" din Galati

FinanÈ›are CDI: https://uefiscdi.ro/

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.