Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

 

DENUMIREA SPECIALIZARII

 

LIMBI MODERNE APLICATE

FACULTATEA

DE TEOLOGIE, LITERE, ISTORIE SI ARTE

DEPARTAMENTUL COORDONATOR

 

LIMBI STRAINE APLICATE

DIPLOMA OFERITA

Licentiat in Limbi Moderne Aplicate  (Engleza-Franceza)

DESCRIERE GENERALA

 

Limbi Moderne Aplicate este o specializare care porneste de la ideea de spatiu universitar european si care pune in aplicare reperele educationale cuprinse in principalele documente europene referitoare la invatamantul superior: Declaratia de la Sorbona (1998), Declaratia de la Bologna (1999), Mesajul de la Salamanca (2001), Comunicatul de la Praga (2001). Sectia este in concordanta cu referintele specifice domeniului lingvistic: Portofoliul european al limbilor (Consiliul Europei, 2000), Cadrul Comun de referinta pentru limbi (2000) etc. In momentul introducerii in Romania (1994), la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, specializarea a beneficiat de asistenta programelor europene, bucurandu-se de o larga audienta in randul candidatilor la admitere.

 

Programul Limbi Moderne Aplicate functioneaza la Universitatea din Pitesti din anul universitar 2005-2006, este acreditat ARACIS (HG 87/2011) si este afiliat Asociatiei Internationale de Limbi Moderne Aplicate (AILEA), cu sediul in Franta.

 

In perioada 2014-2017, programul de studii este sustinut prin proiect finantat de catre Agentia Universitara a Francofoniei.

 

Specializarea este bazata pe ideea de interdisciplinaritate, de plurilingvism si interculturalitate. Pregatirea de specialitate este axata pe trei directii: doua limbi straine in regim principal (engleza si franceza), a treia limba, complementara (germana), economie si drept, tehnologii informatice. 

 

Acest program de studii pregateste astfel traducatori, asistenti comunicare in lumea afacerilor, asistent mediere lingvistica si culturala, referent afaceri europene, asistent terminolog, documentarist, cadru didactic.

 

Avand o aplicabilitate practica imediata, programul Limbi Moderne Aplicate este bine adaptat la cerintele pietei de munca din Romania si din Uniunea Europeana. 

ADMITERE LIMBI MODERNE APLICATE

- admitere pe baza de dosar;

- nivel minim intermediar de cunoastere a limbilor engleza si franceza. Departamentul de Limbi Straine Aplicate ofera cursuri gratuite de aducere la nivel studentilor cu nevoi de consolidare a cunostintelor de limba straina.

 

DE CE SA ALEGI PROGRAMUL LIMBI MODERNE APLICATE?

 

Cu programul de studii Limbi Moderne Aplicate studiezi trei dintre cele mai vorbite limbi din Europa : engleza, franceza, germana.

Cursurile de limba, cultura si civilizatie precum si studiul technologiilor informatice cu puternic caracter aplicativ iti vor asigura o formare solida care iti va permite sa te afirmi in mediul deosebit de competitiv al societatii romanesti si internationale actuale. Familiarizarea cu domeniul economiei si dreptului constituie un avantaj in formarea profesionala interdisciplinara.

Cu noi ai posibilitatea de a te pregati pentru insertia pe piata muncii prin efecturea de stagii profesionale in intreprinderi si institutii publice. Bursele de studii si stagiile practice in strainatate iti ofera pregatirea necesara de a te adapta cerintelor de formare profesionala si interculturala din spatiul european.

O echipa dinamica si entuziasta de cadre didactice tinere te va insoti pe tot parcusul formarii tale intr-un cadru de studiu stimulativ si competitiv.

Mizeaza pe o formare moderna, dinamica si pragmatica alegand Limbi Moderne Aplicate!

CERCETARE STIINTIFICA STUDENTEASCA

CONCURSURI

 

Activitatea de cercetare studenteasca este axata pe domeniile lingvisticii juridice (franceza), limbajului economic (engleza si franceza), civilizatiei franceze si engleze si al teoriei si practicii traducerii (engleza si franceza). Rezultatele cercetarii sunt prezentate in cadrul sesiunilor anuale de comunicari stiintifice ale studentilor si publicate in BSLEA (Bulletin scientifique en Langues Etrangères Appliquées), e-publication gazduita de site-ul Agentiei Universitare a Francofoniei (AUF).

Studentii LMA participa la numeroase concursuri si festivaluri, dintre care amintim: Concursul de traducere literara Mot à Monde, Concursul Plume d’Or, Festivalul de muzica Bonjour Jeunesse, Festivalul regional al studentilor francofoni. 

PERSPECTIVE DE PROFESIONALIZARE ULTERIOARE

Licenta in Limbi Moderne Aplicate poate fi continuata printr-o larga paleta de studii de masterLimbaje specializate si traducere asistata de calculator, Traducere-Interpretare, Terminologie, Interpretariat de conferinta, Limba straina aplicata in afaceri, Lingvistica aplicata, Studii culturale etc.

- Programul ofera o larga deschidere pe piata muncii: servicii de relatii cu publicul si servicii internationale ale intreprinderilor, bancilor, institutiilor publice, organizatiilor guvernamentale si nonguvernamentale, organismelor europene; birouri de traducatori; domeniile turismului, publicitatii, comunicarii etc.

- Parcurgerea in regim facultativ a cursului de literatura straina si a modulului psiho-pedagogic ofera posibilitatea de a lucra in domeniul invatamantului.

ALTE INFORMATII

- Parcursul programului prevede limba germana ca disciplina obligatorie complementara (6 semestre) si limba spaniola in regim facultativ (4 semestre).

 

 

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.