Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Misiunea programului de studii de licență Chimie este didactică şi de cercetare ştiinţifică.

Misiunea didactică a programului de studii constă în: formarea de absolvenţi care să fie pregătiţi  pe latura teoretică și aplicativă a chimiei, cu o arie largă de competenţe ştiinţifice şi tehnice fundamentale, manageriale şi de specialitate în acest domeniu, capabili să acopere necesarul de personal din domeniu şi să se specializeze prin programe de studii masterale, postuniversitare şi de formare continuă; formarea de specialişti competenţi în judeţul Argeş, situat în Regiunea de Dezvoltare 3 Sud Muntenia - zonă dezvoltată din punct de vedere economic şi, implicit, cu probleme din ce în ce mai mari legate de numărul mic al specialiştilor competenţi. În acest sens, în această regiune există societăţi de interes naţional, capabile să absoarbă forţa de muncă astfel formată (de exemplu: ICN – Mioveni, Arpechim SA, ICSI – Rm. Vâlcea, Dacia – Renault, ICD); promovarea unui învăţământ modern, racordat la cel european şi adaptat la realitatea românească; corelarea cu nomenclatorul ocupaţiilor şi cu practicile europene in vederea formării unei comunităţi intelectuale cu un înalt grad de pregătire in spaţiul european; susţinerea şi extinderea programului de schimburi inter-universitare, pregătirea tinerilor străini care vin la studii.

Misiunea de cercetare ştiinţifică constă în: orientarea cercetării ştiinţifice universitare spre problemele economice, sociale, specifice regiunii noastre, de actualitate şi de perspectivă; racordarea la programele de cercetare de prioritate naţională şi europeană, prin parteneriate cu agenţii economici şi institutele de cercetare; menţinerea la un nivel înalt în ceea ce priveşte formarea profesională şi cercetarea ştiinţifică în domeniul chimiei.

Programul de studii de licență Chimie asigură absolvenților pregătirea fundamentală necesară pentru a putea lucra: în laboratoarele din institute de cercetare şi producţie, în industrie (farmaceutică, cosmetică, detergenţi, chimică şi petrochimică etc), agricultură (laboratoare de analize agrochimice), sănătate (laboratoare de analize medicale); în laboratoare de control al calităţii produselor alimentare, agricole, şi materialelor; compartimente de analize de mediu; în sistemul de învăţământ de toate gradele, firme private, organizaţii neguvernamentale şi fundaţii.

 

REGULAMENT ADMITERE ON-LINE 2024 - Pliant admitere CHIMIE

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.