Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Organizare practică

 

Practica studenţilor/masteranzilor se constituie în disciplină obligatorie, componentă a planului de învăţământ, având specificate obiective, competenţe vizate, metode de evaluare şi credite alocate (conform planului de învățământ). Astfel, cunoştinţele teoretice ale studenților/masteranzilor sunt în mod armonios combinate cu activităţi practice. Studenţilor/masteranzilor li se facilitează accesul la activităţi de practică în instituţii publice sau private, în funcție de profilul programului de studii urmat.

Stagiile de practică ale studenților/masteranzilor se desfășoară în cadrul unor instituții (partenere de practică) cu care organizatorul de practică (Universitatea din Pitești) are încheiate convenții în acest sens.

Pe parcursul stagiului de practică, studentul/masterandul desfășoară activități practice în vederea consolidării cunoștințelor teoretice și a formării abilităților practice, în concordanță cu specializarea pentru care se instruiește, sub îndrumarea directă a unui îndrumător de practică sau a unui tutore din instituția gazdă.

Scopul stagiului de practică constă în corelarea și verificarea cunoștințelor teoretice acumulate de către student/masterand cu activitatea practică aferentă specializării, ca o primă etapă în procesul prin care studentul/masterandul se confruntă cu cerințele practice ale domeniului de activitate spre care se va îndrepta după absolvire, aceasta facilitând inserția studentului pe piața muncii.

Pe parcursul stagiilor de practică, îndrumătorul/tutorele le va asigura studenților atingerea următoarelor obiective generale:

• cunoașterea organizației gazdă, a modului de organizare și derulare a activității în organizația unde se efectuează practica;

• cunoașterea modului de organizare, a competențelor și a activităților derulate în structurile funcționale în care se desfășoară practica;

• cunoașterea legislației și a normelor în vigoare care vizează activitatea organizației și pe baza cărora se desfășoară operațiunile specifice.

Cadrul didactic supervizor împreună cu tutorele desemnat de partenerul de practică stabilesc tematica de practică şi competenţele profesionale care fac obiectul stagiului de pregătire practică.

La finalul stagiului de practică, îndrumătorul/tutorele elaborează un raport, pe baza evaluării nivelului de dobândire a competenţelor de către student/masterand. Rezultatul acestei evaluări va sta la baza notării studentului/masterandului de către cadrul didactic responsabil cu derularea stagiului de practică.

 

Pentru efectuarea stagiilor de practică, DAMK a încheiat parteneriate de colaborare cu diverse organizații și instituții, dintre care menționăm: Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Argeş, Centrul Sf. Andrei Piteşti, Centrul Medical Sf. Nicolae Piteşti, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti, Asociaţia de Turism din Băile Herculane, Spitalul de Psihiatrie Sfânta Maria, Vedea, Argeş, Grădiniţa cu Program Prelungit Aripi Deschise Piteşti etc.

 

Mobilități Erasmus+ DAMK

 

Procedura practica FSEFI - DAMK 

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.