Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Doctorat - Domeniul Informatică

Misiune

Studiile doctorale în domeniul Informatică au fost inițiate la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din Pitești în anul 2002, cu următorii conducători de doctorat: prof. univ. dr. Luminița State (Universitatea din Pitești), prof. univ. dr. Horia Georgescu (Universitatea din București) și prof. univ. dr. Tudor Bălănescu (Universitatea din Pitești).

Direcțiile de cercetare principale așa cum au fost stabilite la acel moment, includeau:

• Artificial Intelligence and Machine Learning,

• Computational models and Computational Linguistic

• Software Engineering.

Ulterior, scolii doctorale i s-au alăturat prof. univ. dr. Nicolae Țăndăreanu (Universitatea din Craiova), prof. univ. dr. Florin Gorunescu (Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova) și prof. univ. dr. Florentin Ipate (Universitatea din Pitești).

Au fost elaborate teze specifice celor trei domenii menționate, dar ulterior au fost intreprinse și cercetări care transgresau granițele domeniilor, modelele de inteligență artificială și algoritmii specifici de Machine Learning fiind implementate utilizând metodologii moderne de programare și utilizând formalisme matematice de specificare, verificare (model checking) și validare (testing).

Pe parcurs, a căpătat consistență o direcție de cercetare privind, modelele de calcul inspirate din biologie, așa numitele P-systems, introduse de academicianul Gheorghe Păun. Scoala doctorala de Informatică a Universității din Pitești a avut o contribuție meritorie în dezvoltarea acestui concept, îndeosebi în dezvoltarea metodologiilor de verificare și validare a acestor sisteme.

Obiective actuale

Obiectivele actuale ale domeniului Informatică sunt în principal orientate spre:

1. metodologiile de factură matematică pentru specificarea modelelor de sisteme de programe și fundamentarea teoretică a tehnicilor de automatizare a verificării proprietăților modelelor precum și de validare a implementărilor acestor modele, cu referință la cerințele de utilizare.

2. sistemele de natură distribuită șii cele care conduc la programare web.

CV - Conducători de doctorat

Lista de doctoranzi 

Conținutul programului de studiu

Plan de învătământ 

Fișe de disciplină 

Programa admitere doctorat septembrie 2021

Standarde de elaborare a tezei de doctorat

Annonces
S.I.I.M.A.D.C.
Mot de passe oublié
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.