Doctorat - Domeniul Informatică
REZULTATUL CONCURSULUI DE ADMITERE Septembrie 2024 - ADMIȘI LA BUGET
REZULTATUL CONCURSULUI DE ADMITERE Septembrie 2024 - ADMIS LA BUGET CU BURSĂ
REZULTATUL CONCURSULUI DE ADMITERE Septembrie 2024 - ADMIS CU TAXĂ
Concursul de admitere la doctorat în domeniul Informatică va avea loc pe data de 25 septembrie ora 11
Misiune
Studiile doctorale în domeniul Informatică au fost inițiate la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din Pitești în anul 2002, cu următorii conducători de doctorat: prof. univ. dr. Luminița State (Universitatea din Pitești), prof. univ. dr. Horia Georgescu (Universitatea din București) și prof. univ. dr. Tudor Bălănescu (Universitatea din Pitești).
Direcțiile de cercetare principale așa cum au fost stabilite la acel moment, includeau:
• Artificial Intelligence and Machine Learning,
• Computational models and Computational Linguistic
• Software Engineering.
Ulterior, scolii doctorale i s-au alăturat prof. univ. dr. Nicolae Țăndăreanu (Universitatea din Craiova), prof. univ. dr. Florin Gorunescu (Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova) și prof. univ. dr. Florentin Ipate (Universitatea din Pitești).
Au fost elaborate teze specifice celor trei domenii menționate, dar ulterior au fost intreprinse și cercetări care transgresau granițele domeniilor, modelele de inteligență artificială și algoritmii specifici de Machine Learning fiind implementate utilizând metodologii moderne de programare și utilizând formalisme matematice de specificare, verificare (model checking) și validare (testing).
Pe parcurs, a căpătat consistență o direcție de cercetare privind, modelele de calcul inspirate din biologie, așa numitele P-systems, introduse de academicianul Gheorghe Păun. Scoala doctorala de Informatică a Universității din Pitești a avut o contribuție meritorie în dezvoltarea acestui concept, îndeosebi în dezvoltarea metodologiilor de verificare și validare a acestor sisteme.
Obiective actuale
Obiectivele actuale ale domeniului Informatică sunt în principal orientate spre:
1. metodologiile de factură matematică pentru specificarea modelelor de sisteme de programe și fundamentarea teoretică a tehnicilor de automatizare a verificării proprietăților modelelor precum și de validare a implementărilor acestor modele, cu referință la cerințele de utilizare.
2. sistemele de natură distribuită șii cele care conduc la programare web.
Conținutul programului de studiu
Programa admitere doctorat septembrie 2021
Standarde de elaborare a tezei de doctorat
PARTENERIAT ÎNTRE UNIVERSITATEA DIN PITEȘTI, S.C. CARIERĂ FEROVIARĂ și S.C. CLUB FEROVIAR
Biblioteca Digitală a Universității din Pitești Bibliografii în format digital – un nou serviciu online oferit utilizatorilor - Ghid de acces -
Anunț privind desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor de DECAN din cadrul facultăților UNST POLITEHNICA București pentru mandatul 2024 – 2029
Informare privind Analiza de piață COM/DG RTD împreuna cu Banca Europeana de Investiții