Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

         PLANIFICAREA CERCETĂRII

Activitatea de cercetare ştiinţifică şi creaţie universitară din UPIT cuprinde următoarele categorii:

a) cercetarea ştiinţifică (fundamentală şi aplicativă);

b) dezvoltarea şi inovarea;

c) servicii de expertiză şi consultanţă;

d) creaţia artistică;

e) performanţa sportivă.

Planificarea activităţilor de cercetare ştiinţifică se realizează anual, la nivelul centrelor de cercetare, departamentelor academice şi facultăţilor, pe baza planurilor interne de cercetare-dezvoltare și inovare (PICDI) adoptate de Consiliile facultăţilor, urmărindu-se armonizarea şi integrarea acestora în strategia de dezvoltare instituțională a UPIT, în strategia regională, respectiv, în strategia națională.

În Universitatea din Piteşti, planificarea activităţilor de cercetare ştiinţifică se realizează în conformitate cu "PROCEDURA OPERAŢIONALĂ: planificarea activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie universitară şi raportarea rezultatelor acestora.

Planul de cercetare științifică și creație universitară este prezentat la nivelul facultăţilor şi departamentelor și avizat anual de CCȘ.

 

Direcţii strategice de cercetare ştiinţifică şi creaţie universitară

            Universitatea din Piteşti este poziţionată geografic într-o regiune cu potenţial de dezvoltare economică deosebit, datorat existenţei unui număr important de firme din industria de automobile şi componente auto, din industria energetică, precum şi institute de cercetare din domenii agricol şi horticol. În acest context, având în vedere, strategia naţională de cercetare, dezvoltare şi inovare 2014-2020 împreună cu instrumentele de implementare a acesteia au fost definite domeniile de specilizare inteligentă pentru domeniile de studii din universitate.

 

 Temele de cercetare cuprinse în planurile de cercetare-dezvoltare-inovare ale departamentelor didactice trebuie să se înscrie în ariile ştiinţifice ale domeniilor de studii coordonate de departament / domeniilor ştiinţifice specifice unităţii de cercetare și să fie corelate cu OMEN 5376/19.10.2017 privind domeniile de specializare inteligentă, publicat în MO 851/27.10.2017.

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.