Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Doamna profesor universitar doctor Liliana Ezechil

a fost o personalitate de prim rang a domeniului ÅžtiinÅ£elor educaÅ£iei, de o tinereÅ£e spirituală ÅŸi pasiune pentru profesia didactică greu de egalat, permanent implicată ÅŸi neostoită în promovarea valorilor educaÅ£iei ÅŸi în afirmarea identităţii domeniului ÅžtiinÅ£elor educaÅ£iei în cadrul comunităţilor ÅŸtiinÅ£ifice ÅŸi profesionale. Indiferent de dificultăţile întâmpinate, domnia sa a reuÅŸit să îÅŸi lase amprenta personală ÅŸi profesională atât la nivel naÅ£ional, cât ÅŸi internaÅ£ional, contribuind, totodată, la dezvoltarea profesională a unei întregi generaÅ£ii care încearcă să îi calce pe urme.

          Prin rezultatele domniei sale, cu tenacitate, dedicare ÅŸi inteligenţă, atât în calitate de director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, cât ÅŸi ca decan al Facultăţii de ÅžtiinÅ£e ale EducaÅ£iei, d-na profesor Liliana Ezechil a creat ÅŸi consolidat la Universitatea din PiteÅŸti o Åžcoală de Pedagogie, i-a conferit identitate ÅŸi anvergură prin direcÅ£iile de cercetare inaugurate ÅŸi realizate, prin programele de formare a personalului didactic, prin relaÅ£iile academice dinamice cu facultăţile de profil ÅŸi organizaÅ£iile ÅŸtiinÅ£ifice naÅ£ionale ÅŸi internaÅ£ionale; ÅŸi nu în ultimul rând, prin selecÅ£ia, promovarea ÅŸi asistenÅ£a acordată cu generozitate evoluÅ£iei profesional-ÅŸtiinÅ£ifice a colaboratorilor tineri.

          Domnia sa a transpus cu adevărat, în practică, conceptul de mentorat, pe care l-a promovat ÅŸi care reprezintă unul dintre elementele identificatoare pentru comunitatea pedagogică piteÅŸteană. Există mulÅ£i profesori, dar puÅ£ini mentori care reuÅŸesc să creeze premisele ÅŸi contextul pentru ca generaÅ£iile următoare să poată creÅŸte, însă doamna profesor a reuÅŸit să realizeze acest lucru din plin. Activitatea de mentorat, în care domnia sa a crezut cu tărie, s-a concretizat în crearea primului program de master în mentorat educaÅ£ional din România, intitulat Mentorat pentru profesionalizarea carierei didactice.

         Calităţile dovedite de doamna profesor: seriozitatea, fermitatea opiniilor, disponibilitatea pentru dialogul ÅŸtiinÅ£ific, receptivitatea faţă de nou sunt elemente ale unui cod profesional niciodată perimat. Un cod profesional pe care ni-l putem apropria, prin educaÅ£ia potrivită.

         PreÅ£uirea de care s-a bucurat doamna profesor din partea comunităţii academice s-a concretizat în editarea unui volum, în anul 2015, intitulat „Studii de pedagogie. Volum omagial dedicat prof. univ. dr. Liliana Ezechil, la aniversarea a 60 de ani” în care contributorii îi sunt prieteni, colegi, colaboratori, foÅŸti studenÅ£i, reuniÅ£i cu ocazia realizării acestui volum sub semnul prieteniei, al admiraÅ£iei ÅŸi al recunoÅŸtinÅ£ei. Semnatarii acestui volum reprezintă cele mai importante centre universitare din Å£ară care derulează programe de formare iniÅ£ială ÅŸi continuă a cadrelor didactice, iar diversitatea studiilor realizate reflectă ÅŸi preocupările doamnei profesor Liliana Ezechil, preocupări manifestate de-a lungul întregii cariere ÅŸtiinÅ£ifice ÅŸi profesionale. În interviul realizat pentru acest volum, răspunsul dânsei la întrebarea ce reprezintă profesia de profesor universitar, este definitoriu pentru comportamentul academic de care a dat dovadă pe parcursul întregii carierei academice:   „Cred că cele mai importante două lucruri pe care ar trebui să le inspiri ca profesor într-o universitate ar fi profesionalismul ÅŸi capacitatea de a servi ca model ÅŸi…, mai ales, să le poÅ£i dovedi în mod continuu: pe termen scurt, mediu ÅŸi lung. Aceasta ar însemna să nu oboseÅŸti niciodată în a fi previzibil, în cel mai pozitiv înÅ£eles al termenului”.

          Conducerea Universităţii din PiteÅŸti ÅŸi a Facultăţii de ȘtiinÅ£e ale EducaÅ£iei, ȘtiinÅ£e Sociale È™i Psihologie îÅŸi exprimă regretul profund pentru pierderea prematură a unui reprezentant de seamă al comunităţii academice piteÅŸtene.

 

**************************************************

 ASOCIAÅ¢IA PEDAGOGILOR CREÅžTINI acordă POSTMORTEM titlul MEMBRU DE ONOARE 

Prof. univ. emerit dr Laurenţiu Şoitu

**************************************************

„Îndoliată familie,

Întristată audiență,

Suntem extrem de emotionaÈ›i, dar È™i de marcaÈ›i la aflarea acestei veÈ™ti care a copleÈ™it, cu tristeÈ›e È™i profund regret, comunitatea pedagogilor din România, în general, dar È™i colegii de la Universitatea din BucureÈ™ti, în special, o instituÈ›ie foarte apropiată de sufletul Doamnei Profesor Liliana Ezechil.

Personalitatea Dnei Prof.univ.dr. Liliana Ezechil a fost una coplesitoare È™i bine cunoscută acelora care înÈ›eleg È™i apreciază pe deplin ce înseamnă respectul pentru valorile înalte ale È™tiinÈ›elor educaÈ›iei, protejarea si cultivarea unor standarde care susÈ›in o comunitate de prestigiu. Fie că a fost vorba despre noi domenii din aria È™tiinÈ›elor educaÈ›iei, fie că a fost vorba despre tinerii pe care i-a crescut,formând o echipă minunată la Universitatea din PiteÈ™ti, a dedicat energie È™i pasiune răsplătite pe deplin.

Cu bune temeiuri, spunea cineva,pentru ca ”răul” să triumfe este suficient ca aceia care sunt animati de valori si idealuri înalte, profesionale È™i umane, să nu facă nimic. Solidaritatea umană È™i cea profesională, precum È™i lupta continuă pentru afirmarea valorilor È™i principiilor educaÈ›ionale care întemeiează È™i susÈ›in construcÈ›ia unei comunități, pentru care Dna Profesoară Ezechil a luptat cu întreaga ființă – comunitatea pedagogilor, trebuie să ne anime pe cei care-i ducem mai departe moÈ™tenirea. Rolul È™tiinÈ›elor educatiei È™i a comunității celor din È™tiinÈ›ele educaÈ›iei, este indubitabil È™i nu poate fi ignorat, indiferent care ar fi retorica la care s-ar apela.

În acest context trebuie să ne străduim, cei care-i purtăm respect È™i apreciere, să ne achităm de obligaÈ›iile morale care ne revin, pentru a ne menÈ›ine la altitudinea nobilelor idealuri pentru care È™i-a dedicat cariera Dna Profesor Liliana Ezechil.

Dinstinsă Doamnă Profesoară, vă vom purta întru eternitate în sufletele noastre !

Sincere condoleanÈ›e!”

 

prof.univ.dr. Romița IUCU

Prorector, Universitatea din București

**************************************************

„Nu exista cuvinte care sa descrie modul in care s-a prăbuÈ™it in fiinÈ›a mea vestea pierderii unei prietene sincere, colege adevărate, profesioniste de valoare si mame de excepÈ›ie. Nu vreau sa cred ca LILIANA EZECHIL a trecut in nefiinÈ›a ci ca a urcat la loc de lumina veÈ™nica. Fie ca in lumina si in sufletul celor care au cunoscut-o sa trăiască de-a pururi! Dumnezeu sa o È›ină cu mare drag in marea sa iubire, din care i-a dăruit, atâta suferinÈ›a si tot atâta putere de a crede ca va reveni, in Februarie 2018, la È™coala! Odihna linistita, draga mea prietena!”

Prof. univ. dr. Venera-Mihaela COJOCARIU

Director Departament de Consiliere Profesională, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău

 

**************************************************

„Doamne, Dumnezeule, cum a fost posibil? Ne despărÈ›im neaÈ™teptat de un excepÈ›ional coleg, un intelectual adevărat È™i un om virtuos!

Să se odihnească în pace, condoleanÈ›e familiei!” 

fam. Anton Ilica, Arad
 

**************************************************

„Bunul Dumnezu să o odihnească în pace!

Sincere condoleanÈ›e familiei È™i tuturor celor apropiaÈ›i dommnei sale!”

prof.univ.dr. Adrian Opre

Departamentul de Psihologie

Universitatea BabeÈ™ Bolyai

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.