Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

1.               Campionatul anului I la handbal - eveniment sportiv care s-a desfășurat în perioada 11-22 ianuarie 2016, la Piteşti. Competiția  a fost organizată de către cadrele didactice ale disciplinei handbal (Mihăilă Ion, Popescu Corina, Stancu Maura) fiind destinată studenților din anul I de la programele de studii de licență.

2.               Campionatul Național Universitar de Atletism pe Teren Acoperit - competiție sportivă care s-a desfășurat în perioada 6-7 februarie 2016. Competiția a fost organizată de către Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Universitatea din Pitești a participat cu studenții FEFS Pitești și a obținut două medalii de aur, o medalie de argint și două de bronz. Lotul a fost coordonat de către conf. univ. dr. Liviu Mihăilescu. 

3.               Campionatul Național Universitar de Judo - competiție sportivă care s-a desfășurat în perioada 14-15 aprilie 2016. Competiția a fost organizată de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Universitatea din Pitești a participat cu studenții FEFS Pitești și a obținut o medalie de aur, două de argint și două de bronz. În urma acestor rezultate studenții noștri au ocupat locul III în clasamentul final pe centre universitare, la masculin. Lotul a fost coordonat de către conf.univ.dr. Emilian Rabolu. 

4.               Competiția polisportivă ,,Primăvara universitară”, Ediția a XVIII-a - eveniment sportiv care promovează activitatea competițională studențească la nivel de masă. Se desfășoară în perioada aprilie-mai și pot participa studenţi ai facultăților fără profil educație fizică și sport, din toţi anii, licență sau master ai UPIT.

5.               Campionatul Național Universitar de Handbal Feminin - competiție sportivă care  s-a desfășurat în perioada 13-15 mai 2016. Competiția a fost organizată de către Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Universitatea din Pitești a ocupat locul I și a devenit astfel pentru a patra oară consecutiv Campioană Națională Universitară. Lotul a fost coordonat de către prof. univ. dr. Ion Mihăilă. 

6.               Campionatul Național Universitar de Baschet Masculin - competiție sportivă care  s-a desfășurat în perioada 16-18 mai 2016. Competiția a fost organizată de către Universitatea din Pitești. Studenții noștri au ocupat locul I și au devenit Campioni Naționali Universitari. Lotul a fost coordonat de către Conf.univ.dr. Leonard Fleancu și Conf.univ.dr. Florin Cojanu. 

7.               Streetball – meciuri demonstrative – Zilele Piteștiului - activitate sportivă care s-a desfășurat în data de 19 mai 2016, având ca principal scop promovarea imaginii facultății și promovarea jocului de baschet, a streetball-ului, a mișcării desfășurate în aer liber. Activitatea se desfășoară în parteneriat cu Primăria Pitești și este inclusă în programul de activități destinate „Zilelor Municipiului Pitești”. La competiție au participat studenți ai UPIT care practică jocul de baschet și elevi din liceele piteștene.

8.                Campionatul Național Universitar de Atletism în aer liber - competiție sportivă care s-a desfășurat în perioada 22-24 mai 2016. Competiția a fost organizată de către Universitatea din Pitești. Și în acest an, pentru a patra oară consecutiv, Universitatea din Piteşti s-a clasat pe locul I pe centre universitare, studenții noștri reușind să cucerească 20 de medalii, 12 medalii de aur, 4 medalii de argint şi 4 medalii de bronz. Lotul a fost coordonat de către conf.univ.dr. Liviu Mihăilescu. 

9.               Campionatul Național Universitar de Înot - competiție sportivă care s-a desfășurat în perioada 21-22 mai 2016. Competiția a fost organizată de către Universitatea din Pitești. Universitatea din Pitești a cucerit 6 medalii de aur, o medalie de argint și trei de bronz. În urma acestor rezultate studenții Universității din Pitești au ocupat locul I în clasamentul general pe centre universitare. Lotul a fost coordonat de către conf.univ.dr. Carmen Manole. 

10.            Parcul de aventură - activitate sportivă care s-a desfășurat în data de 27 mai 2016. Activitatea constituie evaluarea finală pentru disciplina „Tehnici și metode pentru dezvoltarea calităților motrice”, la ea participând studenții din anul II de la programul de studiu de licență Sport și Performanță Motrică. Activitatea a fost organizată la Parcul de Aventură din Brașov de către lect.univ.dr. Adriana Mateescu.

11.            Campionatul Național Universitar de Handbal Masculin - competiție sportivă care s-a desfășurat în perioada 29-31 mai 2016. Competiția a fost organizată de către Universitatea Transilvania din Brașov. Universitatea din Pitești a ocupat la finalul competiției locul III. Lotul a fost coordonat de către prof. univ. dr. Ion Mihăilă. 

12.            Rafting - activitate sportivă care s-a desfășurat în luna mai 2016 pe râul Buzău. La această activitate au participat studenții anului III de la programul de studiu Educație Fizică și Sportivă. Activitatea este organizată de către conf. univ. dr. Daniel Roșu.

13.            Campionatul anului I de volei - eveniment sportiv care s-a desfășurat în data de 7 iunie 2016. Competiția este organizată de către cadrele didactice ale disciplinei volei fiind destinată studenților din anul I de la programele de studiu de licență.

14.            Parada bicicletelor ediţia a III-a s-a desfășurat în data de 12 iunie 2016. Facultatea de Educație Fizică și Sport a fost direct implicată în această acțiune, conf. univ. dr. Daniel Roșu fiind unul dintre organizatorii acestui eveniment.

15.            Jocurile Europene Universitare de Handbal Feminin. În perioada 12- 25 iulie 2016, în Croația la Zagreb și Rijeka s-au desfășurat Jocurile Europene Universitare. Câștigătoare a Campionatului Național Universitar de Handbal feminin, Universitatea din Pitești a fost reprezentanta României la Jocurile Europene Universitare de la Rijeka. La finalul competiției universitatea noastră s-a clasat pe locul VII. Lotul a fost coordonat de către prof. univ. dr. Ion Mihăilă. 

16.            Jocurile Europene Universitare de Baschet Masculin. În perioada 11-19 iulie 2016 Universitatea din Pitești a fost reprezentanta României la Jocurile Europene Universitare de baschet masculin. La finalul competiției echipa Universității din Pitești s-a clasat pe locul 10. Lotul a fost coordonat de către conf. univ. dr. Fleancu Leonard și lect. univ. dr. Florin Cojanu. 

17.            Crosul universitar – Ziua Internațională a Studentului - eveniment sportiv organizat în data de 17.11.2016. Facultatea de Educație Fizică și Sport, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș (DJSTA), a organizat competiția sportivă „Crossul Universitar”, desfășurat în Parcul Trivale și a fost destinat aniversării „Zilei Studentului”. La eveniment au participat studenți ai facultăților și programelor de studii ale Universității din Pitești.

22. Ziua mondială a apei. Apă și locuri de muncă din data de 22.03.2016, a fost un eveniment la care au participat cu prezentări (8) și postere (14) studenți de la programele de licență Ecologie și protecția mediului, Biologie, şi masterat Monitorizarea și protecția mediului. Au fost prezenți reprezentanți ai Administrației Bazinale Argeș Vedea. Au participat cadre didactice și elevi din învățământul preuniversitar: GȘ Constantin Brâncuși, Școala Generală Nicolae Iorga.

23.            Ziua Microbiologiei - din data de 15.04.2016 – a fost o manifestare concurs la care au participat studenți de la programele Biologie, Ecologie și protecția mediului, Master Biologie medicală. Manifestarea a fost sponsorizată de Laboratorul SANOVITAL și Asociația Română de Pteridologie. Au participat reprezentanți ai unor potențiali angajatori: SANOVITAL, Spitatul Județean Laborator, Direcția de Sănătate Publică, Muntenia Hospital. Au participat cadre didactice și elevi din învățământul preuniversitar.

24.            Ziua păsărilor și a arborilor, din data de 10.05.2016, a fost organizată de DSN cu urmatoarele activități: excursie în natură - Pădurea Trivale; identificarea principalelor specii de arbori din Pădurea Trivale; identificarea speciilor de păsări arboricole din Pădurea Trivale: Tur Ornitologic, ora 12:00), amplasare de cuiburi artificiale. Participanți: studenți ai programului Ecologie și protecția mediului.

25.            În data de 26.10.2016, sala S109, 16.00 - Compania Draexlmaier Piteşti prezintă compania şi detalii despre Programul de internship de la IT Center Piteşti pentru 2017. Au participat studenţi de la Matematică-Informatică, licenţă şi master.

26.            În data de 23.11.2016, sala S109, 18.00 - Asociaţia Terapie Ocupaţională pentru Copii şi Adulţi Argeş (ATOCA) a prezentat un proiect de orientare profesională pentru elevii din liceele argeşene, clasele a XI-a şi a XII-a. La eveniment au reprezentat Departamentul de Matematica-Informatica lect. univ. dr. Maria Miroiu şi prof. univ. dr. Gheorghe Barbu.

27.            În data de 26.11.2016, sala S109, 11.00 - Testare Mensa (http://mensa-romania.ro/testare-in-pitesti-26-noiembrie-2016/). Au participat studenţi de la specializările Matematică şi Informatică şi de la alte specializări din Universitatea din Pitesti.

28.            În data de 29.11.2016, sala S109, 10.00 - Compania Endava Piteşti (printre reprezentanţi au fost şi 2 absolvenţi de la Informatică: Alin Ciu şi Alex Radu) a prezentat compania şi concursul Hackathon, la care a reuşit să participe şi o echipă formată din 4 studenti de la Informatică, anul 1. La prezentare au participat studenţi de la Matematică-Informatică, licenţă şi master.

29.            În data de 15.12.2016, sala S003, 18.00 - Concert de colinde organizat de studenţi muzicieni (de la Matematică-Informatică au participat studenţii Zoe Alin şi Eduard Marinescu şi absolventa Ilie Ana). Au fost invitaţi studenţi (inclusiv Erasmus) şi profesori de la Departamentul de Matematică-Informatică.

30.            În perioada aprilie-mai, s-a organizat un workshop gratuit de Android oferit de Roweb. http://www.way2web.ro/blog/inscrie-te-la-workshopul-nostru-de-android/, http://www.way2web.ro/blog/incheierea-workshop-ului-android/ .

31.            Laborator de creaţie, organizat de studenţii de la programul de studii de licenţă Horticultură, sub coordonarea lect. univ. dr. Magdalena Duţă şi lect. univ. dr. Florina Uleanu, conf. univ. dr. Mădălina Marian şi conf. univ. dr. Cristian Popescu, la care au participat elevi de la liceele din Piteşti.

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.