Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

             S-a înfiinţat, ca specializare în cadrul Secţiei Biologie a Institutului Pedagogic de 3 ani din Piteşti, în anul 1971 şi a funcţionat până în anul 1980. După Revoluţia din decembrie 1989, întregul învăţământ superior românesc a suferit transformări majore. Astfel, în anul 1990, a luat fiinţă Universitatea din Piteşti. Incepând cu anul 1991 s-a reînfiinţat specializarea Educaţie Fizică şi Sport în cadrul Facultăţii de Ştiinţe, ca în anul 2000 să se desprindă din cadrul acestei facultăţi ca Facultate de Educaţie Fizică şi Sport. În anul 2016 Universitatea din Pitești a parcurs un amplu proces de restructurare instituțională. Ca urmare a acestui proces, Facultățile de Științe, Educație Fizică și Sport și Facultatea de Matematică-Informatică au fuzionat și s-au constituit într-o singură facultate – Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică

             Intregul proces de învăţământ se desfăşoară pe baza sistemului european de credite transferabile, studenţii parcurgând facultativ modulul psiho-pedagogic, care le permite desfăşurarea activităţilor profesionale, în toate ciclurile de învăţământ preuniversitar şi universitar.

              Recunoaşterea prestigiului ştiinţific al Departamentului de Educaţie Fizică şi Sport s-a materializat prin acordarea calităţii de Instituţie Organizatoare de Doctorat începând cu anul 2003, astăzi avand un numar de 8 conducatori de doctorat, cu peste 100 teze finalizate.

             Aceştia sunt: Prof.univ.dr. Ioan Lador, Prof.univ.dr. Pierre de Hillerin, Prof.univ.dr. Gheorghe Simion; Prof.univ.dr. Spiridon Horaţiu Mugurel Niculescu; Prof.univ.dr. Georgescu Luminiţa, Prof.univ.dr. Mihăilescu Liliana, Prof.univ.dr. Mihăilescu Nicolae, Prof.univ.dr. Mihăilă Ion.

              De asemenea, începand cu anul 2001 s-a înfiinţat sub conducerea facultăţii şi în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare în Sport Bucureşti, Centrul de Cercetare pentru Performanţă Umană.

După terminarea studiilor universitare şi susţinerea examenului de licenţă, absolvenţii vor primii:

 • Diploma de licenţiat în educaţie fizică şi sport pentru studenţii programului de licenţă EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORTIVĂ;
 • Carnet de antrenor asistent, în disciplina sportivă aprofundată, eliberat de A.N.S. pentru studenţii programului de licentă SPORT ŞI PERFORMANŢĂ MOTRICĂ şi / sau a programului de master PERFORMANŢĂ ÎN SPORT.

             Baza materială a fost asigurată în cadrul departamentului cu spaţii adecvate pentru desfăşurarea procesului instructiv educativ. Colectivul de conducere al departamentului şi facultăţii cât şi al universităţii sunt preocupate permanent de îmbunătăţirea continuă a bazei materiale prin construirea unor noi spaţii adecvate respectiv:

 • sală polivalenta (400 locuri), ultramodernă, cu o suprafaţă de lucru 48 x 24m, pentru handbal, volei, baschet, tenis de camp etc.;
 • sală de forţă cu aparatura ultramodernă;
 • terenuri de sport în aer liber pentru atletism, handbal, fotbal, baschet şi tenis;
 • sală pentru pregatire musculară (fitness);
 • sală de gimnastică artistică cu toate dotările şi utilităţile necesare;
 • sală de gimnastică aerobică şi gimnastică ritmică;
 • sală judo;
 • laboratoare cu dotare modernă;
 • bibliotecă de specialitate;
 • sală internet;
 • posibilitate de cazare în cămin, masă la restaurant studenţesc.

              Departamentul noastru are numeroase contracte de colaborare în ţară şi strainatate: U.N.E.F.S. Bucuresti, Institutul National de Cercetare în Sport Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, sportului şi Sănătăţii Bacău, Universitatea de Medicină Bucureşti, Universitatea ,,Ştefan Cel Mare” Suceava, Universitatea Valahia Târgovişte etc. iar din străinătate I.N.E.F.S. Chişinău - Rep. Moldova, Universitatea Sophia Antipolis Nice - Franţa, National Kapodistrian University of Athens, Aristotle University of Thessaloniki etc.

Date de contact: Aleea Şcolii Normale Nr. 7 (fosta Gheorghe Doja nr. 41)

                             Tel:  0348453320

                              Email: fefspitesti@upit.ro

Management departament EFS

Admitere 2024

Conversie profesională EFS - Admitere 2023

Personal departament EFS

Programe de studii de licenţă

Programe de studii de master

Cercetare ştiinţifică

Îndrumători ani de studiu

Organizare practică

Evenimente - ERASMUS

Alegeri departament EFS 2024 - 2029

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.