Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Proiectul se defăşoară în cadrul Planului Naţional de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2015-2020, PNIII

Programul P1 - Dezvoltarea sistemului naţional de Cercetare-Dezvoltare
Axa prioritară 2 - Subprogramul 1.2 - Performanţă institutională. Proiecte de dezvoltare instituţională - Proiecte Complexe realizate în consorţii CDI 

 

OBIECTIVUL GENERAL AL CONSORŢIULUI

 

Obiectivul general al consorţiului urmăreşte îmbunătățirea performanței instituționale a organizațiilor publice de cercetare cu tradiție și cu posibilități de relansare în domenii socio-economice de interes pentru România, prin sustțnerea și dezvoltarea competențelor de cercetare existente la nivel instituțional, precum și a capacitatțlor de transfer a unor rezultate aplicabile.

 

REZUMATUL PROIECTULUI COMPLEX

Proiectul „TEHNOLOGII DE FABRICARE INTELIGENTE PENTRU PRODUCTIA AVANSATĂ A PIESELOR DIN INDUSTRIILE DE AUTOMOBILE ȘI AERONAUTICĂ (TFI PMAIAA)” își propune realizarea unei viziuni unitare asupra noilor tendințe din industria fabricării pieselor de automobil și aviație prin cercetarea lanțurilor de producție și a tehnologiilor inteligente aferente.Cercetările au în vedere dezvoltarea de noi materiale pentru reperele de automobil și aviatie, aplicarea unor tehnologii digitale de fabricareaprototipurilor de piese de caroserie din noile materiale, dezvoltarea dealgoritmi de control și inspecție a pieselor de caroserie, utilizarea unortehnici eficiente de prelucrare prin așchiere a pieselor de automobil și aviatțe, din materiale speciale și nu în ultimul rând minimizarea costurilor de fabricație prin proiectarea unor modele de simulare afluxurilor de fabricație. Consorțiul format din cele 5 universități au definite tipul de tehnologii ce vor fi dezvoltate, modul în care vor lucra împreună, modul de respectare a proprietății intelectuale și modul detransfer al cunoștințelor către publicul larg. Consorțiul își propune să angajeze un număr de 10. absolvenți, pentru formare lor ca cercetători.

 

Informații proiect: http://www.ub.ro/inginerie/cercetare/granturi-nationale/pn-iii-pccdi-2017-0446

 

Coordonator consorțiu: Univ. "V. Alecsandri" din Bacau

Parteneri consorțiu: Univ. "V. Alecsandri" din Bacau | Univ. Pitesti | Univ. Tehnica "Gh. Asachi" Iasi | Univ. "L. Blaga" din Sibiu | Univ. "Dunarea de Jos" din Galati

Finanțare CDI: https://uefiscdi.ro/

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.