Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

INSTITUTUL DE CERCETARE

În Universitatea din Pitești, cercetarea ştiinţifică reprezintă componenta esenţială a misiunii sale, pentru dezvoltarea cercetării performantă, inovării şi transferului tehnologic. În 2012, s-a înființat INSTITUTUL DE CERCETARE (ICUPit), pentru a se crea un cadru unitar, armonios şi coerent de colaborare la nivelul universităţii, pentru întreaga activitate de cercetare ştiinţifică.

Astfel, se asigură un management eficient al resursei umane, bazei materiale şi logistice, pentru dezvoltarea activitatății de cercetare și transfer tehnologic, iar universitatea să se afirme pe plan naţional şi internaţional în folosul comunităţii academice.

În cadrul institutului, își desfășoară activitatea 18 Centre de cercetare, alături de Incubatorul tehnologic și de afaceri.

Centrele de cercetare sunt evaluate și acrediate intern, iar o parte din acestea sunt acreditate și CNCSIS.

Prin abordarea unitară  a cercetărilor științifice, la nivelul universității, este favorizată cercetarea performantă, inovarea și transferului tehnologic în domeniile în care Universitatea din Piteşti este abilitată, pe baza proiectelor câştigate prin competitii naţionale şi internaţionale, a contractelor bilaterale cu alte universităţi, cu alte institute de cercetări din ţară şi străinătate, unităţi economice, IMM-uri și ONG-uri.

 

News
S.I.I.M.A.D.C.
I forgot my password
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Click here for more information