Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Programele de licență „Matematică” și „Informatică" prin misiunea asumată se încadrează în coordonatele misiunii generale de a crea, valorifica şi disemina cunoştinţe, prin dezvoltarea unui mediu de cercetare şi învăţământ bazat pe excelenţă, în care atragerea, dezvoltarea şi promovarea valorilor ştiinţifice şi didactice primează. 

Programele de licență „Matematică” și „Informatică" au ca obiectiv formarea de specialişti cu înaltă calificare în domeniul matematicii, respectiv informaticii la un nivel compatibil cu cel avut de Uniunea Europeană, precum şi cadre didactice necesare învăţământului matematic și informatic.

De asemenea, aceste programe de licență se caracterizează prin următoarele misiuni didactice şi de cercetare ştiinţifică precum: să permită recunoaşterea competenţelor obţinute, atât în ţară cât şi în străinătate, prin conținutul  planurilor de învăţământ şi a programelor analitice adecvate; participarea la programe europene de mobilitate a studenţilor şi a cadrelor didactice; pregătirea psiho-pedagogică şi metodică adecvate pentru exercitarea funcţiei de profesor în învăţământul preuniversitar şi universitar; formarea de specialişti: profesori de matematică, profesori de informatică, matematicieni și informaticieni; asigurarea pregătirii continue în domeniul matematică, respectiv informatică; efectuarea de servicii sociale şi culturale pentru membrii comunităţii academice şi din afara ei, prin dezvoltarea şi difuzarea valorilor culturale, ştiinţifice, realizarea echilibrului necesar între cultura ştiinţifică, tehnologică şi umanistă, schimbarea mentalităţilor şi atitudinilor, promovarea relaţiilor internaţionale; valorificarea potenţialului ştiinţific pe care-l reprezintă cadrele didactice cu activități didactice la program, în activitatea de cercetare ştiinţifică şi de publicare, prin prezentarea rezultatelor cercetării şi a experienţei ştiinţifice acumulate în cadrul unor conferinţe naţionale şi internaţionale de specialitate; formarea de noi promoţii de cercetători ştiinţifici, adaptate exigenţelor ştiinţei şi societăţii contemporane.

Programul de licență Matematică Programul de licență Informatică 

ADMITERE 2024

 
 
 
 
News
S.I.I.M.A.D.C.
I forgot my password
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Click here for more information