Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

Colectivul editorial al jurnalului CURRENT TRENDS IN NATURAL SCIENCES, condus de editor-in-chief Monica Popescu, conferentiar universitar doctor in cadrul Departamentului de Stiinte ale Naturii (Facultatea de Stiinte, Educatie fizica si Informatica, Universitatea din Pitesti) multumeste tuturor colaboratorilor pentru activitatea desfasurata in anul 2017!

 

            Jurnalul CURRENT TRENDS IN NATURAL SCIENCES (CTNS) apare în format electronic şi on-line, oferind acces la informaţii ştiinţifice din domeniul Ştiinţelor naturii. A fost înfiinţat în anul 2012, reunind rezultate ale cercetării cu tematică de botanică, zoologie, fiziologie, genetică, biotehnologii, horticultură, protecţia mediului, ştiinţa solului, măsurători terestre şi îmbunătăţiri funciare, biologie, ecologie, biochimie, educaţie, sănătate. CTNS încurajează publicarea rezultatelor cercetării interdisciplinare din domeniul Ştiinţelor naturii, precum şi articole ce promovează calitatea vieţii. Grupul ţintă îl reprezintă cercetători, specialişti din cadrul institutelor de cercetare, cadre didactice, doctoranzi, psihologi, nutriţionişti sau alţi specialişti din domeniul Ştiinţelor naturii. CTNS reprezintă un instrument de diseminare a rezultatelor activităţii de cercetare pentru cercetătorii români şi străini.

            In anul care se incheie, ROWEB a reprezentat un partener care ne-a permis realizarea unui proiect important: un site modern, un logo si un nou template pentru coperta jurnalului (http://natsci.upit.ro/ ). Site-ul realizat de partenerii nostri reprezinta de fapt o platforma editoriala, destinata atat editorilor, cat si autorilor, acestia din urma putand transmite online articolele in vederea publicarii. Site-ul principal al jurnalului are in componenta alte doua micro-site-uri: site-ul Simpozionului stiintific Current Trends in Natural Sciences (desfasurat in cadrul Simfoniei Lalelelor) şi site-ul Asociatiei Romane de Pteridologie (partener in editarea jurnalului si in desfasurarea simpozionului).

            Policromia, design-ul, calitatea prezentarii web, existenta rapoartelor de trafic pe internet reprezintă criterii importante de evaluare a jurnalelor, iar ROWEB a reprezentat o solutie excelenta pentru imbunatatirea acestor aspecte. In acest fel a crescut posibilitatea de indexare de noi baze de date internationale si in cataloage internationale de rezumate in domeniul stiintelor naturii.

            Site-ul performant creat de ROWEB va genera un grad crescut de vizibilitate la nivel national si international, ceea ce poate conduce catre un procent crescut al lucrarilor citate.

            In perioada 2012-2017 au fost publicate peste 400 articole stiintifice, autorii fiind cadre didactice, cercetatori, doctoranzi, masteranzi, studenti. In fiecare an s-a inregistrat o crestere a numarului autorilor din strainatate. In prezent, articolele sunt indexate in mai multe baze de date internationale (DOAJ, Index Copernicus, SCIPIO, Google Scholar, CAB Abstracts, Ingenta Connect, Citeseer etc), precum si in cataloage internationale (Electronic Journals Library, Bibliothekssystem Universitat Hamburg, UNSW Australia, Lincoln University Library, VitiSynth etc).

            Le multumim tuturor autorilor care au ales sa publice rezultatele activitatii lor stiintifice in jurnalul CURRENT TRENDS IN NATURAL SCIENCES si ii asiguram de permanenta noastra preocupare pentru cresterea calitatii conditiilor de editare si publicare, pentru o prezentare excelenta a rezultatelor activitatii lor.

Editor in Chief,

Conf. univ. dr. Monica Popescu

 

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.