Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

Viza de studii

Pe baza Scrisorii de acceptare și a dovezii achitării taxei de școlarizare, candidații vor trebui să solicite viza de studiu la Ambasada României din țara lor sau la cea mai apropiată misiune diplomatică a României.

 

Permis de ședere

Pentru a obține permisul de ședere, document care atestă faptul că aveți dreptul legal de a vă afla pentru o perioadă de timp în România, este nevoie de mai multe documente, inclusiv de plata unor taxe. Taxele prezentate sunt orientative și pot suferi modificări la început de an.

  • Adeverință eliberată de facultate (AnexăPrecizări pentru Facultăți) completată conform datelor din pașaport
  • Analize medicale: 190 RON (în cazul în care cetățeanul străin este diagnosticat cu orice formă de hepatită, TBC sau alte boli infecțio-contagioase care pun în pericol sănătatea publică, Inspectoratul de Imigrări al Județului Argeș va decide dacă acesta este expulzat în țara de origine sau nu)
  • Taxă eliberare permis de ședere: 260 RON
  • Taxă consulară: 120 Euro (plătită în RON la cursul BNR din ziua efectuării plății)
  • Extras de cont de la orice bancă din România prin care cetățeanul străin face dovada mijloacelor de întreținere la studii: 3000 Euro
  • Pentru cetățenii cu vârsta de peste 26 ani – Asigurare medicală privată în România - aproximativ 90 RON/an) + Asigurarea medicală obligatorie: 208 RON/lună
Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.