Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești

Logo incredere
Universitate cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

ÎNTOCMIREA ȘI ELIBERAREA ADEVERINȚEI DE AUTENTICITATE

În vederea eliberării adeverinței de autenticitate pentru actele de studii de tip: diplomă/certificat/atestat si documente universitare de tip: foaie matricolă/supliment la diplomă, solicitantul depune o cerere (model cerere) la registratura Universității din Pitești sau online la adresa de email: sami.gavan@upit.ro,  însoțită de copiile actelor de studii pentru care se solicită autenticitatea precum și dovada plății.

Pentru fiecare tip de act de studii sau document universitar se eliberează câte o adeverință de autenticitate.

Eliberarea adeverinței de autenticitate se face la cam. 054, corp Central-parter, titularului sau împuternictului acestuia cu procură notarială, în termen de 30 de zile de la data solicitării.

În cazul în care procura notarială a fost întocmită pe teritoriul altui stat, se depune copie legalizată pentru limbile română, engleză, franceză. spaniolă, italiană sau copie şi traducere legalizată pentru celelalte limbi străine.

Procura trebuie să fie apostilată sau supralegalizată de autorităţile competente ale statului pe al cărui teritoriu a fost întocmită, cu excepţia celor întocmite în statele care au încheiat cu România convenții, tratate sau acorduri privind asistența juridică în materie civilă, care prevăd scutirea de orice legalizare, respectiv: Albania, Austria, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Federaţia Rusă, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Franţa, Mongolia, Muntenegru, Polonia, R.P. Chineză, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria. Se acceptă împuternicirile efectuate la ambasadele sau consulatele României din diverse state. Împuternicirile efectuate sub semnătura ambasadorului/consulului nu trebuie traduse sau apostilate/supralegalizate.

Adeverinţa de autenticitate a actelor de studii se eliberează de instituţia emitentă din România, la cererea absolvenţilor, pentru vizarea actelor de studii de către Ministerul Educaţiei - CNRED pentru plecarea în străinătate (adeverinţa redactată în limba română). Pentru adeverinţele care ţin locul diplomei de licenţă nu este necesară prezentarea unei adeverinţe de autenticitate.

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.