Româna         English         Français        

Universitatea din Pitesti

Universitate cu grad de încredere ridicat

         PLANIFICAREA CERCETĂRII

Activitatea de cercetare ştiinţifică şi creaţie universitară din UPIT cuprinde următoarele categorii:

a) cercetarea ştiinţifică (fundamentală şi aplicativă);

b) dezvoltarea şi inovarea;

c) servicii de expertiză şi consultanţă;

d) creaţia artistică;

e) performanţa sportivă.

Planificarea activităţilor de cercetare ştiinţifică se realizează anual, la nivelul centrelor de cercetare, departamentelor academice şi facultăţilor, pe baza planurilor interne de cercetare-dezvoltare și inovare (PICDI) adoptate de Consiliile facultăţilor, urmărindu-se armonizarea şi integrarea acestora în strategia de dezvoltare instituțională a UPIT, în strategia regională, respectiv, în strategia națională. Aceste activităţi de planificare se realizeză în conformitate cu Programul operaţional al UPIT, Regulamentul privind cercetarea ştiinţifică şi creaţia universitară în Universitatea din Piteşti şi cu Procedura operaționale: planificarea şi raportarea rezultatelor cercetării științifice.

Planul de cercetare științifică și creație universitară este prezentat la nivelul facultăţilor şi departamentelor și avizat anual de CCȘ.

 

 

Direcţii strategice de cercetare ştiinţifică şi creaţie universitară

 

            Universitatea din Piteşti este poziţionată geografic într-o regiune cu potenţial de dezvoltare economică deosebit, datorat existenţei unui număr important de firme din industria de automobile şi componente auto, din industria energetică, precum şi institute de cercetare din domenii agricol şi horticol. În acest context, având în vedere, strategia naţională de cercetare, dezvoltare şi inovare 2014-2020 împreună cu instrumentele de implementare a acesteia au fost definite domeniile de specilizare inteligentă pentru domeniile de studii din universitate.


Temele de cercetare cuprinse în proiectele / planurile de cercetare-dezvoltare-inovare ale departamentelor didactice se înscriu în ariile ştiinţifice ale domeniilor de studii coordonate de acestea. Programele de studii de la toate ciclurile din UPIT conţin activităţi specifice pentru pregătirea studenţilor pentru cercetare ştiinţifică.

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.