Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești

Logo incredere
Universitate cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Organizare practică

 

Practica studenÅ£ilor/masteranzilor se constituie în disciplină obligatorie, componentă a planului de învăţământ, având specificate obiective, competenÅ£e vizate, metode de evaluare ÅŸi credite alocate (conform planului de învățământ). Astfel, cunoÅŸtinÅ£ele teoretice ale studenÈ›ilor/masteranzilor sunt în mod armonios combinate cu activităţi practice. StudenÅ£ilor/masteranzilor li se facilitează accesul la activităţi de practică în instituÅ£ii publice sau private, în funcÈ›ie de profilul programului de studii urmat.

Stagiile de practică ale studenÈ›ilor/masteranzilor se desfășoară în cadrul unor instituÈ›ii (partenere de practică) cu care organizatorul de practică (Universitatea din PiteÈ™ti) are încheiate convenÈ›ii în acest sens.

Pe parcursul stagiului de practică, studentul/masterandul desfășoară activități practice în vederea consolidării cunoÈ™tinÈ›elor teoretice È™i a formării abilităților practice, în concordanță cu specializarea pentru care se instruieÈ™te, sub îndrumarea directă a unui îndrumător de practică sau a unui tutore din instituÈ›ia gazdă.

Scopul stagiului de practică constă în corelarea È™i verificarea cunoÈ™tinÈ›elor teoretice acumulate de către student/masterand cu activitatea practică aferentă specializării, ca o primă etapă în procesul prin care studentul/masterandul se confruntă cu cerinÈ›ele practice ale domeniului de activitate spre care se va îndrepta după absolvire, aceasta facilitând inserÈ›ia studentului pe piaÈ›a muncii.

Pe parcursul stagiilor de practică, îndrumătorul/tutorele le va asigura studenÈ›ilor atingerea următoarelor obiective generale:

• cunoaÈ™terea organizaÈ›iei gazdă, a modului de organizare È™i derulare a activității în organizaÈ›ia unde se efectuează practica;

• cunoaÈ™terea modului de organizare, a competenÈ›elor È™i a activităților derulate în structurile funcÈ›ionale în care se desfășoară practica;

• cunoaÈ™terea legislaÈ›iei È™i a normelor în vigoare care vizează activitatea organizaÈ›iei È™i pe baza cărora se desfășoară operaÈ›iunile specifice.

Cadrul didactic supervizor împreună cu tutorele desemnat de partenerul de practică stabilesc tematica de practică ÅŸi competenÅ£ele profesionale care fac obiectul stagiului de pregătire practică.

La finalul stagiului de practică, îndrumătorul/tutorele elaborează un raport, pe baza evaluării nivelului de dobândire a competenÅ£elor de către student/masterand. Rezultatul acestei evaluări va sta la baza notării studentului/masterandului de către cadrul didactic responsabil cu derularea stagiului de practică.

MOBILITATI ERASMUS

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.