Universitatea din Pitești

Universitatea din Pitești

Logo incredere
Universitate cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

Prezentare

Începând cu anul universitar 2015-2016, a fost autorizată cea de-a treia specializare din domeniul ingineresc, Energetică şi tehnologii nucleare.

Energetica este un domeniu tehnic ingineresc, care presupune formarea de competenţe în domeniul ştiinţelor inginerești dar și fundamentale, al reglementărilor legislative şi al standardelor de calitate. Obiectivul general al programului de studii Energetică și tehnologii nucleare constă în asigurarea unei pregătiri fundamentale a studenților, care să le asigure abordările ştiinţifice ale domeniului nuclear, înţelegerea, inovarea şi crearea de cunoştinţe noi, perfecţionarea comunicării orale şi scrisă în domeniul energetic nuclear si domeniile conexe

Programul Nuclear National (PNN) se poate defini ca suma activităților pe care le desfășoară un stat în dezvoltarea unor proiecte de folosire a energiei nucleare în scopuri pașnice, respectiv producerea de energie electrică, producerea de radioizotopi pentru tratamente, sau investigații medicale, sterilizarea produselor farmaceutice, conservarea alimentelor, aplicații industriale etc. Se menționează ca PNN, reprezintă o strategie pe termen lung care este solicitată tuturor statelor membre ale Agenției Internaționale pentru Energie Atomica cu sediul la Viena(AIEA), inclusiv tarii noastre. 

Pe lângă condițiile de la nivelul Uniunii Europene, exprimate prin tratatul EURATOM, prin condiționalitățile Agenției Internaționale de la Viena, exprimate prin norme în domeniu, la nivel național este în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 1259/2002, privind aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare a domeniului nuclear în România și a Planului de acțiune pentru implementarea acestei strategii, act normativ care reglementează și pregătirea specialiștilor în domeniu, Universitatea Pitești fiind nominalizată expres.

Prof. univ. dr. ing. Șerban Valeca,

Responsabil ECTS pentru ETN și MTN

Planuri de invațământ Ghid de finalizare a studiilor Pliant de promovare
Ghidul de finalizare a studiilor al FSEFI

Broșura

Afiș promo

 

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.