Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Universitatea Națională
de Știință și Tehnologie
POLITEHNICA București

Logo incredere
Instituție de învățământ superior cu grad de încredere ridicat Logo ARACIS
Româna English Français

SESIUNEA DE COMUNICARI STIINTIFICE STUDENTESTI 

FACULTATEA DE MECANICÄ‚ ÅžI TEHNOLOGIE organizează Sesiunea de Comunicări ÅžtiinÅ£ifice StudenÅ£eÅŸti anual, în luna mai.  Sesiunea de comunicări este organizată pe secÈ›iuni si are drept obiectiv promovarea activităţilor ÅŸtiinÅ£ifice studenÅ£eÅŸti în domeniile Ingineria Autovehiculelor, Inginerie Industrială, Inginerie ÅŸi Management, Ingineria Transporturilor.

 

CONCURSUL NAÅ¢IONAL STUDENÅ¢ESC DE MECANICÄ‚ "ANDREI G. IOACHIMESCU"  SI CONCURSUL ȘTIINÈšIFIC STUDENÈšESC DE REZISTENÈšA MATERIALELOR "C.C. TEODORESCU"

Misiunea asumată de aceste concursuri este de a continua tradiÅ£ia ÅŸcolilor de Mecanică ÅŸi de RezistenÅ£a Materialelor din Å£ara noastră în pregătirea viitorilor ingineri români ÅŸi de a menÅ£ine un învăţământ de calitate în aceste domenii. Disciplinele Mecanică ÅŸi RezistenÅ£a Materialelor sunt unele dintre cele mai importante discipline din planul de învăţământ al facultăţilor de inginerie, pentru formarea ÅŸi structurarea gândirii viitorilor ingineri. Fiecare concurs are o fază locală (la fiecare universitate) ÅŸi apoi o fază naÅ£ională.

Andrei G. Ioachimescu (1868-1943). Dintre multiplele sale preocupări, pregătirea tinerelor generaÅ£ii de matematicieni ÅŸi ingineri poate fi socotită cea mai importantă. Rolul său în acest domeniu a fost demonstrat atât în calitate de profesor cât ÅŸi în acela de fondator, susÅ£inător moral, material ÅŸi colaborator asiduu al Gazetei Matematice, fiind socotit ca unul din cei patru stâlpi ai revistei alături de Ion Ionescu, Gheorghe Å¢iÅ£eica ÅŸi Vasile Cristescu.  La  Åžcoala NaÅ£ională de Poduri ÅŸi Åžosele din BucureÅŸti a avut profesori străluciÅ£i: Anghel Saligny, C. I. Istrati, Gr. Cerchez , C. Mănescu. O stradă în municipiul PloieÅŸti poartă numele profesorului Andrei Ioachimescu, iar Concursul naÅ£ional studenÅ£esc de Mecanică poartă de asemenea numele profesorului Andrei G. Ioachimescu.

Constantin C. Teodorescu (1892-1972). A intrat prin concurs la Åžcoala NaÅ£ională de Poduri ÅŸi Åžosele, unde a avut profesori renumiÅ£i, printre care Anghel Saligny, Elie Radu, Ion Ionescu, David Emmanuel, Nicolae Vasilescu-Karpen ÅŸi Andrei Ioachimescu. În învăţământul superior tehnic, profesorul C. C. Teodorescu a instruit 40 de serii de ingineri constructori, mecanici, mineri, feroviari sau de altă specialitate. Prototip al modestiei, profesorul C. C. Teodorescu a fost un om original, cultivat, crescut la ÅŸcoala profesorului Gh. Em. Filipescu, sufletul Åžcolii de Poduri ÅŸi Åžosele ÅŸi al Politehnicii din BucureÅŸti. A fost un om de ÅŸtiinţă de o mare omenie, a avut o viaţă modestă ÅŸi discretă, preocupat tot timpul de a nu incomoda ÅŸi de a nu indispune pe nimeni. Concursul ȘtiinÈ›ific StudenÈ›esc de RezistenÈ›a Materialelor poartă numele profesorului Constantin C. Teodorescu

EdiÅ£iile anterioare ale concursului naÅ£ional studenÅ£esc de Mecanică "Andrei G. Ioachimescu" s-au desfăşurat începând cu anul 2005, fiind o reluare a concursului studenÅ£esc "Traian Lalescu", concurs care s-a desfăşurat sub acest nume până în anul 1989. La acestă manifestare ÅŸtiinÅ£ifică profesională studenÅ£ească au participat delegaÅ£ii de la mai mult de 10 universităţi tehnice. 

Concursul profesional ÅŸtiinÅ£ific "C.C. Teodorescu" este o reluare a concursului studenÅ£esc "Traian Lalescu" secÅ£ia de RezistenÅ£a Materialelor care s-a desfăşurat sub acest nume din anul 1969 până în anul 1989.

Începând cu anul 1992, la iniÅ£iativa Catedrei de RezistenÅ£a Materialelor de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii POLITEHNICA TimiÅŸoara, la disciplina de RezistenÅ£a Materialelor se reorganizează concursul profesional ÅŸtiinÅ£ific studenÅ£esc, inclusiv cu fază naÅ£ională, sub denumirea “C.C. Teodorescu”, în amintirea celui care a fost Rector atât al Politehnicii din TimiÅŸoara cât ÅŸi a celei din BucureÅŸti ÅŸi care a predat cursul de RezistenÅ£a Materialelor. Primele două ediÅ£ii de după revoluÅ£ie (1992, 1993) ale fazei naÅ£ionale ale concursului, au fost organizate la TimiÅŸoara. De atunci ÅŸi până în prezent acest concurs s-a desfăşurat anual în diferite centre universitatre.

 

Faza naÅ£ională a concursului Concursul ȘtiinÈ›ific StudenÈ›esc de RezistenÈ›a Materialelor ”C.C. Teodorescu” se va desfăşura în luna mai 2018, la Universitatea din PiteÅŸti, Facultatea de Mecanică ÅŸi Tehnologie.

Stiri
S.I.I.M.A.D.C.
Am uitat parola
Acest site foloseste "cookies" pentru a usura navigarea in site si numararea vizitatorilor intr-o perioada de timp. Prin continuarea utilizarii acestui site va dati acordul folosiri acestora. Multumim pentru intelegere. Apasati aici pentru mai multe informatii.